Overclock performansları değişir, 2 tane al ama Viper'den, yatırım yapmaya çok gerek yok. M-Die çıksa da 6200-6400 kullanabiliyorsun, voltaj ihtiyacı artıyor sadece. 6000 CL28 ya da 6400 CL30 en iyi kitler genel anlamda, 6000 CL26 kitten sonra. @kulesogutucu

Zaten 2x16 4000 TL'ydi, stoğu bitti onun sanırım.

RAM'leri takar takmaz EXPO açma ama, ilk önce son BIOS sürümüne güncellemen lazım, Agesa sürümü olarak güncel kal, sonrasında EXPO aç. Bu sayede olası sıkıntıların önüne geçmiş olursun. RAM ayarları için ayrı konu aç, B850M-K buna müsait bir kart 1 DPC @kulesogutucu

Overclock performansları değişir, 2 tane al ama Viper'den, yatırım yapmaya çok gerek yok. M-die çıksa da 6200-6400 kullanabiliyorsun, voltaj ihtiyacı artıyor sadece. 6000 CL28 ya da 6400 CL30 en iyi kitler genel anlamda, 6000 CL26 kitten sonra. @kulesogutucu

Zaten 2x16 4.000 TL'ydi, stoku bitti onun sanırım.

RAM'leri takar takmaz EXPO açma ama, ilk önce son BIOS sürümüne güncellemen lazım, AGESA sürümü olarak güncel kal, sonrasında EXPO aç. Bu sayede olası sıkıntıların önüne geçmiş olursun. RAM ayarları için ayrı konu aç, B850M-K buna müsait bir kart 1 DPC @kulesogutucu

Hocam ben de çok arada kaldım 9700X ve B650M için bu konudaki RAM'lerden hangisi iyi olur. Patriot'ta stabillik sorunları yaşayanlar gördüm biraz tırsmadım değil. RAM'leri pek overclock yapmak gibi bir derdim yok.

Hocam ben de çok arada kaldım 9700X ve B650M için bu konudaki RAM'lerden hangisi iyi olur. Patriot'ta stabillik sorunları yaşayanlar gördüm biraz tırsmadım değil. RAM'leri pek overclock yapmak gibi bir derdim yok.
Overclock'tan ziyade manual zaman gireceksin sadece, devreye voltaj girmiyor burada. 2x16 hangi kit düşünüyorsun, Patriot almak zorunda değilsin zaten, 2x16 4000 TL fiyat avantajını da kaybetti, stokta yok. Ayrı ayrı alman gerekli şu an 1x16 şeklinde Patriot için.

BIOS güncelleyip EXPO açarsan problem olacağını sanmam ama Patriot'ta.

Overclock'tan ziyade manual zaman gireceksin sadece, devreye voltaj girmiyor burada. 2x16 hangi kit düşünüyorsun, Patriot almak zorunda değilsin zaten, 2x16 4.000 TL fiyat avantajını da kaybetti, stokta yok. Ayrı ayrı alman gerekli şu an 1x16 şeklinde Patriot için.

Evet 1 2 gün içinde sipariş vermeyi düşünüyorum tüm parçalarımı ayrı ayrı alıyorum. 2x16 yaparsam 4500 TL gibi bir fiyata geliyor. KLEVV var 5.500 TL'ye 6.000 TL'ye de konudaki Lexar var. Hani maksimum 4500 TL ayırmayı planlıyordum ama sistemimin stabil ve gayet iyi performanslı olmasını istiyorum.

En kötü yasal iade hakkı var, konu açarsan çözülür o mevzu ama. SPD profili belki 6000 yerine 5600'dür tekli olanların bazıları ondan bahsetmiş, manuel ayarlayabiliyorsun 6000. Önemli olan Hynix olması, hiç EXPO profili olmasa da olur yani, 1.35v 6000 CL30-38-38-96 yaptığı şey bu aslında EXPO 6000 profilinin. @Haluk Albayrak

Evet 1 2 gün içinde sipariş vermeyi düşünüyorum tüm parçalarımı ayrı ayrı alıyorum. 2x16 yaparsam 4500 TL gibi bir fiyata geliyor. KLEVV var 5.500 TL'ye 6.000 TL'ye de konudaki Lexar var. Hani maksimum 4500 TL ayırmayı planlıyordum ama sistemimin stabil ve gayet iyi performanslı olmasını istiyorum.
2 tane Patriot al, dediğim SPD mevzusu olursa biri 5600 diğeri 6000 gibi, 5600'de açarsın EXPO ile, konu açarsan 6000 ayarlatılır sana, o problem olmaz. EXPO profili yaptığı tek şey benim söylediğim kısım, başka bir şey yapmaz.

İlk EXPO açışta 5 dk'ya kadar uzayabilir bir de, sarı yakar sistem training yapıyor manasında, BIOS olarak son AGESA sürümünde olduğundan emin ol. Kitler uyuşmazsa da problem değil, 5600'de açarsın, 6000 ayarlaması basit. Hynix olduğu kesin modüller, önemli olan o.