Merhaba, bugün BIOS güncellemesi yapıp ayarları sıfırladım. Daha öncesinde ekteki değerleri BIOS'tan uygulayıp kullanıyordum. Daha iyi timing'leri denemek istiyorum, yardımcı olur musunuz? Şu an sadece EXPO profilini aktif ettim, başka herhangi bir manuel timing veya voltaj ayarı yapmadım. Zentiming verileri de ekte.
Merhaba, bugün BIOS güncellemesi yapıp ayarları sıfırladım. Daha öncesinde ekteki değerleri BIOS'tan uygulayıp kullanıyordum. Daha iyi timing'leri denemek istiyorum, yardımcı olur musunuz? Şu an sadece EXPO profilini aktif ettim, başka herhangi bir manuel timing veya voltaj ayarı yapmadım. Zentiming verileri de ekte.
M-Die çıkabilir, emin değiliz. 6000 MT/s UCLK=MCLK aldıktan sonra tRFC1 420 değerini girin. Bank Refresh modu normal alınacak. @Pachme Net bilgi verirseniz ona göre ilerlemek uygun olur.
İlk etapta M-Die/A-Die tayini sonrası forumdaki DDR5 rehberini takip etmenizi öneriyorum. Patriot özel ayarlar mevcut 6000 MT/s CL28 için. Sonrasında tekrardan gözden geçirelim. Test araçları kısmında RAM Test Pro 1.5.0 ve VT3 değinildi.
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
Preamble diye aratınca ayar çıkmıyor mu? Preamble çıkan ayarları 3 olarak değiştir, tekrar deneyin. 3 kısmı önemli. Nitro menüsü nasıl ayarladınız? Memory Context Restore ve Power Down Disabled bırakın. TSME Disabled, SVM Mode Disabled, IOMMU Disabled. FACEIT, SVM isteyebilir. Ona özel açarsın eğer oynuyorsan.