Geriliyorum

Uzman
2017 318i benzinli aracım için antifriz arıyorum ancak bulamadım.
ChatGPT'ye sorduğumda G48 antifriz öneriyor ama yurt dışında satılıyor sanırım.
Bir de resimdekini öneriyorlar ama nasıl yapacağım bilemedim. Yanlış koymak isteniyorum direkt Borusan'a gidip oradan mı alayım yoksa resimdeki Castrol iyi midir?

IMG_0436.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt koyulmaz antifiriz. Saf su ile karıştırarak koyman lazım, onun oranları var. Castrol alınır, iyidir. Hatta o su komple boşaltılmalı, üstüne ekleme yapmakta iyi bir şey değil. Bunu yetkili serviste, ya da iyi bir yerde yaptırırsan daha iyi olur. İlk aracın, henüz acemisin bu konularda.

En net olanı yedek parça satan yerlerden, şase numarası girdirerek net bilgiye ulaşırsın. Şase numarasından da tespit edilir içinin rahat etmesi açısından.

Direkt koyulmaz antifiriz. Saf su ile karıştırarak koyman lazım, onun oranları var. Castrol alınır, iyidir. Hatta o su komple boşaltılmalı, üstüne ekleme yapmakta iyi bir şey değil. Bunu yetkili serviste, ya da iyi bir yerde yaptırırsan daha iyi olur. İlk aracın, henüz acemisin bu konularda.

En net olanı yedek parça satan yerlerden, şase numarası girdirerek net bilgiye ulaşırsın. Şase numarasından da tespit edilir içinin rahat etmesi açısından.

Dediğiniz gibi Saf su detayı ile seyreltme çoook önemli, normal su zamanla en önemli olan şey blok içerisinde pas yapıyor ve normal antifriz kullanımında blok çatlıyor.

2017 318i benzinli aracım için antifriz arıyorum ancak bulamadım.
ChatGPT'ye sorduğumda G48 antifriz öneriyor ama yurt dışında satılıyor sanırım.
Bir de resimdekini öneriyorlar ama nasıl yapacağım bilemedim. Yanlış koymak isteniyorum direkt Borusan'a gidip oradan mı alayım yoksa resimdeki Castrol iyi midir?

Eki Görüntüle 172257
Site ve marka iyi, tercihen motul de kullanılabilir. Yaz ve kış için farklı fan müşürleri de kullanabilirsin.

Dediğiniz gibi saf su detayı ile seyreltme çok önemli, normal su zamanla en önemli olan şey blok içerisinde pas yapıyor ve normal antifriz kullanımında blok çatlıyor.

Site ve marka iyi, tercihen Motul de kullanılabilir. Yaz ve kış için farklı fan müşürleri de kullanabilirsin.

Aynen öyle. Ama mavi renk diye hatırlıyorum o motor BMW'lerin Antifizleri. Farklı renkte kullanmamalı, oda önemli. Motul çok kalitedir katılıyorum size.

Silecek suyu haznesine dahi normal su koyulmasını tavsiye etmem, fıskiyelerde kireçlenmeye sebebiyet veriyor.

Aynen öyle. Ama mavi renk diye hatırlıyorum o motor BMW'lerin Antifizleri. Farklı renkte kullanmamalı, oda önemli. Motul çok kalitedir katılıyorum size.

Silecek suyu haznesine dahi normal su koyulmasını tavsiye etmem, fıskiyelerde kireçlenmeye sebebiyet veriyor.
Mavi ya da pembe olması sentetik ya da doğal olmasıyla alakalı diye biliyorum, yanlış olabilir. Rengi ne için önemli?

Mavi ya da pembe olması sentetik ya da doğal olmasıyla alakalı diye biliyorum, yanlış olabilir. Rengi ne için önemli?
Renkler araçların ihtiyaçlarını karşılayan standartları belirler, her yaştan eski yeni ve daha farklı teknoloji kullanan araçlar için uygun ürünler var piyasada.

Bana kalsa ben çok takılmam tabi ama kılavuza göre hareket etmek en doğrusu.

Hem koyulan alanı çamur gibi yapma ihtimali, hem de marka bazında kimyasal farklılıklar olabiliyor. Sadece renk değil. Kimyasal reaksiyona girme ihtimali var. Oda zararlı araç için, genleşme kabına da sıkıntı yaratır uzun vadede. Aynı renkten devam etmek, sağlıklı olması açısından iyidir. Yanlış antiriz hararete kadar götürür aracı.