Art The Clown

Üstün
Merhaba, aklıma takılan sorular var. Şimdi Poco X3 PRO CPU dead ile meşhur bir telefon. Yaptırsam arıza yapması yine an meselesi, çünkü telefonda mühendislik hatası var. A36'ya geçmek istiyorum ama bazı sorularım var; işlemci olarak birbirine yakınlar, hatta A36 mm olarak daha küçük ve yeni nesil. Poco X3 PRO Snapdragon 855 işlemcinin O.C edilmiş 860 varyantını kullanıyor hâlâ, eski nesil bir işlemci. Ancak GPU konusunda Poco X3 PRO A36'ya göre biraz daha iyi gözüküyor ve A36 UFS 2.2 kullanırken Poco X3 PRO UFS 3.1 kullanıyor. İşte burada takıldım; birisinin işlemcisi daha yeni nesil ama UFS 2.2 kullanıyor, birisinin işlemcisi eski teknoloji ama UFS 3.1 kullanıyor. Ama en azından UFS 2.2 Samsung tarafından üretiliyor. Sorum şu, bu UFS farkı yüzünden A36 kullanırken Poco X3 PRO'yu arar mıyım?

POCO X3 Pro emulator ve oyun canavarı Switch, PS2, 3DS, winlator (Windows emulatoru) ve hala birçok oyunuda yüksek ayarlarda oynatabiliyor hardcore oyun sevdanız yoksa hem daha yeni olduğu için hem de Android güncellemeleri alacağından A36'ya geçebilirsiniz.

İşlemci ve UFS konusunda aratmaz. Çünkü iki telefonda çoğu oyunu 60 FPS oynatabiliyor. X3 Pro'da yaptığınız her şeyi A36'da da rahatlıkla yapabilirsiniz.

A36'nın fiyatı gereksiz artmış durumda. 16-17 bin TL'ye A36 + 1-2 bin TL'lik aksesuar (kılıf + adaptör) harcaması yapmak yerine direkt full paket gelen Honor 400 almak daha mantıklı olur. A36'daki Snapdragon, Samsung üretimi performansı düşük, verimsiz bir işlemci. Buna rağmen güncellemesi için A36 alacaksanız siz bilirsiniz. Ben tercih etmezdim.

Merhaba, aklıma takılan sorular var. Şimdi POCO X3 Pro CPU Dead ile meşhur bir telefon. Yaptırsam arıza yapması yine an meselesi, çünkü telefonda mühendislik hatası var. A36'ya geçmek istiyorum ama bazı sorularım var; işlemci olarak birbirine yakınlar, hatta A36 mm olarak daha küçük ve yeni nesil. POCO X3 Pro Snapdragon 855 işlemcinin O.C edilmiş 860 varyantını kullanıyor hâlâ, eski nesil bir işlemci. Ancak GPU konusunda POCO X3 Pro A36'ya göre biraz daha iyi gözüküyor ve A36 UFS 2.2 kullanırken POCO X3 Pro UFS 3.1 kullanıyor. İşte burada takıldım; birisinin işlemcisi daha yeni nesil ama UFS 2.2 kullanıyor, birisinin işlemcisi eski teknoloji ama UFS 3.1 kullanıyor. Ama en azından UFS 2.2 Samsung tarafından üretiliyor. Sorum şu, bu UFS farkı yüzünden A36 kullanırken POCO X3 Pro'yu arar mıyım?

A36 gibi bir telefona geçmektense 2.el aynı fiyata eski amiral gemilerini tavsiye ederim.

A36'nın fiyatı gereksiz artmış durumda. 16-17 bin TL'ye A36 + 1-2 bin TL'lik aksesuar (kılıf + adaptör) harcaması yapmak yerine direkt full paket gelen Honor 400 almak daha mantıklı olur. A36'daki Snapdragon, Samsung üretimi performansı düşük, verimsiz bir işlemci. Buna rağmen güncellemesi için A36 alacaksanız siz bilirsiniz. Ben tercih etmezdim.
Eğer A36 15 bini aştıysa sonuna kadar katılıyorum, kılıftır ekrandır şarj aletidir derken Honor 40 almak daha mantıklı.

Bugün telefonucuda A36 dahil birkaç telefon denedim. Aralarında S20 Ultra da vardı amiral gemisi diye satılan telefon leş gibiydi kasım kasım kasılıyordu ve sadece ana menüde gezerken telefon alev alıyordu elimde. S20 Ultra düşünen biri varsa uzak dursun ekran iyi ama iç yapı çöp. Hele exynos işlemcili S20 Ultra ise oradan kaçın iyi ki test etmişim.

Bugün telefonucuda A36 dahil birkaç telefon denedim. Aralarında S20 Ultra da vardı amiral gemisi diye satılan telefon leş gibiydi kasım kasım kasılıyordu ve sadece ana menüde gezerken telefon alev alıyordu elimde. S20 Ultra düşünen biri varsa uzak dursun ekran iyi ama iç yapı çöp. Hele exynos işlemcili S20 Ultra ise oradan kaçın iyi ki test etmişim.
İkinci el miydi?