nodaplus

Uzman
İnternetten Benetech GM3120 isimli bir elektromanyetik alan, radyasyon ölçer satın aldım. Bilgisayarımın, monitörümün ve modemin bağlı olduğu bir priz çoklayıcıya yakınlaştırdığım zaman E-Field değeri 250 V/m seviyesine kadar çıkıyor. H-Field değeri ise 0.70 µT üstüne çıkıyor ve aynı zamanda her iki değer için de yanında "Harmful" ibaresi yer alıyor. Başka odadaki duvardaki prizi, hiçbir şey takmadan test ettiğimde bile E-Field 150-200 V/m oluyor. Bunun normal olmadığını düşünüyorum. Bilgisayarımı da etkilediğini ve yıllardır çözemediğim gecikme sorununun bu olduğunu düşünüyorum. Bu arada, güç kaynağımın yanında ölçtüğümde H-Field değeri 15-20 µT seviyesine kadar çıkıyor ve sanırım bunlar çok yüksek değerler. Elektrikten anlamıyorum ve böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda merak ediyorum. Teşekkürler.

Değerlere gerek yok. O değerler akıma ve gerilime bağlı. Bilgisayarınız kızarmıyorsa uygun aralıktadır.

Yok ben dert ettim diyorsanız buyurun, bu abilerden iyi olsanız konu açmazdınız herhalde.

Koşup yapay zekaya özet geç dediğimde 5000 V/m ve 100 µT insan için sorun diyor.
Bobin dibinde öyle değerler görmeniz normal. Laptopların ekranının kapandığını herhalde hala mıknatısla kontrol ediyorlardır. Kapandığında mesafeyi 1 cm saysak dahi aletin ölçüm limitinin çok üzerinde oluyor. Geçikmeye sebep oluyor mu sizce?

Değerlere gerek yok. O değerler akıma ve gerilime bağlı. Bilgisayarınız kızarmıyorsa uygun aralıktadır.

Yok ben dert ettim diyorsanız buyurun, bu abilerden iyi olsanız konu açmazdınız herhalde.

Koşup yapay zekaya özet geç dediğimde 5000 V/m ve 100 µT insan için sorun diyor.
Bobin dibinde öyle değerler görmeniz normal. Laptopların ekranının kapandığını herhalde hala mıknatısla kontrol ediyorlardır. Kapandığında mesafeyi 1 cm saysak dahi aletin ölçüm limitinin çok üzerinde oluyor. Geçikmeye sebep oluyor mu sizce?
Bundan kaynaklanıyor mu bilmiyorum fakat yıllardır çözemediğim gecikme ve tutarsızlık sorunum var. Bilgisayarımdaki parçaları defalarca değiştirdim.