PTM 7950 sadece CPU'ya uygulanır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustafa.Kaan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 242
  • Etiketler Etiketler
    cpu

Mustafa.Kaan

Çalışkan
Merhaba, RTX 3060 GPU, i5-12500H CPU'lu HP Victus kullanıcısıyım. PTM7950 uygulamak istiyorum ancak GPU sıcaklığımdan memnunum. Sorunum CPU'nun aşırı ısınması. PTM7950'yi sadece CPU'ya uygulasam ve GPU'daki termal macunu ellemesem problem yaratır mı?

İkisine de uygulamanı tavsiye ederim. Ayrıca o soğutucu bloğu her türlü kaldıracağın için değiştirmen gerekecek zaten.
Elimdeki macundan zaten memnunum GPU için. Yenilemem gerekirse de onunla yenilerim diye düşünüyorum. GPU ve CPU' nun farklı farklı olması problem ya da uyumsuzluk oluşturur mu onu sormak istemiştim

Elimdeki macundan zaten memnunum GPU için. Yenilemem gerekirse de onunla yenilerim diye düşünüyorum. GPU ve CPU' nun farklı farklı olması problem ya da uyumsuzluk oluşturur mu onu sormak istemiştim
Hayır, olmaz. PTM7950 gayet iyi bir termal pad, kendim de laptopta test ettim ve verim aldım.

Bende de 12. nesil Intel işlemci var ve alev topu gibi ısınıyor. PTM 7950'yi denedikten sonra "tavsiye ederim/etmem" gibi bir cevap yazabilir misin? Belki bende alırım.

Bende de 12. nesil Intel işlemci var ve alev topu gibi ısınıyor. PTM 7950'yi denedikten sonra "tavsiye ederim/etmem" gibi bir cevap yazabilir misin? Belki bende alırım.

Çok yakında denemeyi düşünmüyorum ama denedikten sonra belki inceleme şeklinde paylaşabilirim forumda. Ama deneyip memnun olmayan görmedim ben şahsen.

Hocam ürünü az önce uyguladım, eskiden 95 derecelerde gezdiği oyunda 75 dereceyi geçmiyor, Cinebench testinde 70 watta throttle yiyorken ve throttle halinde 80 derecelerde dolaşırken artık 96 wattı görüyor, gücünü kıstığında ise 65 derecede dolaşıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. GPU'dan şikayetim yoktu yine de ona da uyguladım ve GPU'da da 10 derecelik bir düşüş mevcut

Son düzenleme:
Merhaba, RTX 3060 GPU, i5-12500H CPU'lu HP Victus kullanıcısıyım. PTM7950 uygulamak istiyorum ancak GPU sıcaklığımdan memnunum. Sorunum CPU'nun aşırı ısınması. PTM7950'yi sadece CPU'ya uygulasam ve GPU'daki termal macunu ellemesem problem yaratır mı?

Nereden aldınız? Çok fazla fiyat farkı olan yerler var.

Nereden aldınız? Çok fazla fiyat farkı olan yerler var.
Bu linkten aldım ama artık Thermalright Helios öneririm gümrük vs. uğraşmamak için.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt