hazernag
Yetkin
Sistem özelliklerim bu şekilde olmasına rağmen, ilk kullandığımdan çok farklı şekilde çalışmaya başladı. Yaklaşık 1.5 yıl önce gençer gamingden almıştım fakat 1.5 yıl için aşırı derecede yavaşlamaya başladı. Sorunlar şunlar:
- Bilgisayar çok yavaş açılıyor. Şifre girme kısmına yaklaşık bir 25-30 saniyede ulaşıyor ve şifreyi girdikten 15 saniye gibi bir süre sonra masaüstüne aktarıyor.
- Çoğu oyunda donma, lag yaşanıyor ve bunlar öyle çok fazla donanım isteyen oyunlar da değil. En basitinden daha geçenlerde KinitoPet satın aldım fakat oyun hem tam ekran olmuyordu (en altta çok çok ufak şekilde taskbar gözüküyor) ve oyuna tam anlamıyla sürekli lag giriyordu. Fakat tam ekrandan çıkınca bu sorun gidiyordu. Ama bu sistem ile en basit oyunu bile tam ekranda oynayamamak çok sinir bozucu olduğundan oyunu iade etmek zorunda kaldım.
- Fortnite açılmıyor. Açmaya çalıştıktan 30 saniye sonra bilgisayar kilitleniyor ve Ctrl + Alt + Del menüsü bile açılmıyordu. Bilgisayarı fişten çekerek kapatmak zorunda kalıyordum.
- Çok basit bir video edit veya işlemci gücü isteyen herhangi bir program kullanırken ara sıra donmalar ve kasmalar yaşanıyor.
- OBS'de herhangi bir oyunu kaydederken görüntü tam anlamıyla çamur gibi çıkıyor ve FPS droplar yaşanıyor.
Bunlara normalde takılmam fakat böyle bir sistemde bu sorunların yaşanması sinirimi bozmaya başladı. Bunların düzelmesi için tekrar tekrar şunları denedim:
- Kaspersky premium ile virüs taraması yaptım (sonuç temiz çıktı)
- Sürekli "%temp%" gibi gereksiz ve geçici dosyaları sildim
- Çoğu sartup programını devre dışı bıraktım
- Masaüstünü sade hale getirdim
Fakat hala bu sorunlar devam ediyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?