dogukanm

Çalışkan
Merhaba,

Bu sıra fazla konu açıp soru sordum cevaplayan herkese teşekkür ederim.

RTX4060 Ti 16 GB.
Ryzen 7500F.

Sistemimde Fortnite da yük GPU'ya binsin diye bütün ayarları Epic'e getirmeme rağmen CPU kullanımı %60-65 civarlarında, GPU kullanımı ise %40-45 yer yer 50 oluyor bunu nasıl çözebilir kullanım yüzdelerini daha iyi bir hale getirebilirim. Yeni CPU sogutucusu aldım CPU sıcaklık değeri öncesine göre çok düşük bununla alakası var mıdır acaba. Böyle sistemde darboğaz var mış gibi görünüyor ama darboğaz yapacak bir sistem değil.(ayrıca sogutucuyu takarken bir soruna yol acıp acmadıgımı nasıl test edebilirm bütün sistem bileşenlerinin olması gerektigi gibi çalısıp çalışmadıgını).

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bu sıra fazla konu açıp soru sordum cevaplayan herkese teşekkür ederim.

RTX4060 Ti 16 GB.
Ryzen 7500F.

Sistemimde Fortnite da yük GPU'ya binsin diye bütün ayarları Epic'e getirmeme rağmen CPU kullanımı %60-65 civarlarında, GPU kullanımı ise %40-45 yer yer 50 oluyor bunu nasıl çözebilir kullanım yüzdelerini daha iyi bir hale getirebilirim. Yeni CPU sogutucusu aldım CPU sıcaklık değeri öncesine göre çok düşük bununla alakası var mıdır acaba. Böyle sistemde darboğaz var mış gibi görünüyor ama darboğaz yapacak bir sistem değil.(ayrıca sogutucuyu takarken bir soruna yol acıp acmadıgımı nasıl test edebilirm bütün sistem bileşenlerinin olması gerektigi gibi çalısıp çalışmadıgını).

Teşekkürler.
Diğer oyunlarda duruum nedir? O işlemci normalde o ekran kartı ile darboğaz yapmamalı. Ama 1080p ise bi miktar yapıcaktır. Detay gerekiyor. Oyunda ki tam ayarların nedir? youtube'dan aynı spec ile benchmarklara bakıp karşılatır mutlaka.

Diğer oyunlarda duruum nedir? O işlemci normalde o ekran kartı ile darboğaz yapmamalı. Ama 1080p ise bir miktar yapacaktır. Detay gerekiyor. Oyunda ki tam ayarların nedir? YouTube'dan aynı Spec ile benchmarklara bakıp karşılatır mutlaka.

7500F 4060 Ti kartını uyuyarak besler ben 4070 kullanıyorum 1080p çözünürlükte işlemci kullanımı %60 üzerine çıkmıyor burada sorun başka bir yerde.

7500F 4060 Ti kartını uyuyarak besler ben 4070 kullanıyorum 1080p çözünürlükte işlemci kullanımı %60 üzerine çıkmıyor burada sorun başka bir yerde.

Bende anlayamadım Control oynuyorum en yuksek ayarlarda RTX DLSS acık fps 105-115 arasında dolaşıyor. Sorun Fortnite'dan mı yoksa bendeki bir ayardan falan veya donanımdan mı kaynaklı nasıl anlayabilirim?