Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez
Evet hocam, o zamanlar çok bütçe yoktu yaklaşık 1 yıl oldu alalı 36 bin liraya uygun geldiği için aldım. RAM kullanımlarına bakayım hocam ama düşüş vs. mi gözlemlemem gerek?
Eğer tek 16 ve 5600 CL46 Micron ile stutter yok hiçbir oyunda deseydin o zaman çok şaşırırdım. En iyi Hynix kitler çalışıyor AM5 platformunda, bir de Dual Channel için 2x16 takman gerekli, 2x8 olsa yine stutter yaşardın muhtemelen, throttle giriyor yetersiz geldiğinden. Çoğu oyunda yetmiyor artık 16. 1080P'deysen ancak hala geçerli sayılır.
Parça seçimi AM5'te çok çok önemli. Hazır sistem miydi, tam hatırımda değil. Üstünden uzunca zaman geçti. 7500F bellek kontrolcü problematik denk gelebiliyor. Şu an toplayacak olsan 1x16 6000 CL30 Patriot, B850M-K ve şansa bağlı olarak 7500F ile sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Geçen bir tanıdık aldı, 2233 FCLK dahi açıyor. 6200 MT/s CL26 stabil verebiliyor vs. Bir yerden sonra şans faktörü var dediğim gibi.
Parça seçimi AM5'te çok çok önemli. Hazır sistem miydi, tam hatırımda değil. Üstünden uzunca zaman geçti. 7500F bellek kontrolcü problematik denk gelebiliyor. Şu an toplayacak olsan 1x16 6000 CL30 Patriot, B850M-K ve şansa bağlı olarak 7500F ile sorun yaşayacağını zannetmiyorum. Geçen bir tanıdık aldı, 2233 FCLK dahi açıyor. 6200 MT/s CL26 stabil verebiliyor vs. bir yerden sonra şans faktörü var dediğim gibi.
Doğrudur hocam, garantiyle falan uğraşmak istemiyorum zaten bir kere garantiye göndermiştim sistemin siyah ekrana düşmesinden dolayı falan, RAM değişimi yapılmıştı. Garantinin bitmesine de az kalmış, birkaç aya 9800X3D'ye geçmeyi düşünüyorum, anakartı falan da değiştiririm.
Doğrudur hocam, garantiyle falan uğraşmak istemiyorum zaten bir kere garantiye göndermiştim sistemin siyah ekrana düşmesinden dolayı falan, RAM değişimi yapılmıştı. Garantinin bitmesine de az kalmış, birkaç aya 9800X3D'ye geçmeyi düşünüyorum, anakartı falan da değiştiririm.
Bu sistemi komple elden çıkartmanızı tavsiye ederim, gerekirse parçaları tek tek satın. Stuttering sorunlu bir sistemden PSU ya da M.2 bile diğer PC'ye aktarsan onda da kekeme başlayabiliyor. Globalde birçok konu var bununla alakalı. Parça aktarımı olmasın mümkünse. @SunseTTime 'da o sebeple sıfırdan bir hazır sistem denemesi lazımdı ama artık olan oldu. Tek tek parça denemek de bazen çözmez.
Bu sistemi komple elden çıkartmanızı tavsiye ederim, gerekirse parçaları tek tek satın. Stuttering sorunlu bir sistemden PSU ya da M.2 bile diğer PC'ye aktarsan onda da kekeme başlayabiliyor. Globalde birçok konu var bununla alakalı. Parça aktarımı olmasın mümkünse. @SunseTTime 'da o sebeple sıfırdan bir hazır sistem denemesi lazımdı ama artık olan oldu. Tek tek parça denemek de bazen çözmez.
Size şöyle söyleyeyim, yeni sistemi bu evde çalıştırmayacağım ben, her şeyi değiştireceğim dediğiniz gibi. Elektrikten de şüpheleniyorum çünkü. aldığım her sistemde açıklayamadığım sorunlar oluyor. Stutter, anti-aliasing problemleri vs.
Size şöyle söyleyeyim, yeni sistemi bu evde çalıştırmayacağım ben, her şeyi değiştireceğim dediğiniz gibi. Elektrikten de şüpheleniyorum çünkü. aldığım her sistemde açıklayamadığım sorunlar oluyor. Stutter, anti-aliasing problemleri vs.