apple3bule4

Başarılı
AM5 sistemim var ve bilgisayarım kesinlikle yeniden başlamıyor. Kendini yeniden başlatması gereken durumlarda sistem açılmıyor. Mecburen güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum, sonra tekrar açıyorum.

Windows güncellemesi gibi otomatik yeniden başlatma gereken durumlarda en az 10 kere kapat–aç yapmak zorunda kalıyorum, bazen 1 saati buluyor, hatta daha da uzun sürdüğü oluyor. Artık dayanılmaz hale geldi.
  • BIOS'ta ayar değiştirmeyi denedim, bilgisayar yine açılmıyor.
  • BIOS güncelledim.
  • EXPO'yu açıp kapattım.
  • Manuel RAM overclock denedim.
  • Format attım.
  • RAM'leri tekli olarak tek tek denedim.

Sistemi kurduktan 6–7 ay sonra sorun başladı ve neredeyse 1 yıldır devam ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum, bilgisayarcı gezmekten yoruldum. Lütfen yardım edin, kafayı yiyeceğim. Bunu da yapay zekaya yazdırdım, derdimi yazacak halim kalmadı.
  • B650S Wi-Fi
  • R5 7600
  • RX 6800 XT
  • Lexar Ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta Boot menüsünde sistemi başlatmadan ne kadar beklemesi gerektiğini söyleyen bir ayar olmalı. Bunu Boot menüsünün altında Boot Configuration diye veya benzeri bir alt menünün de içine almış olabilirler. Düşük ihtimal de olsa belki statede daha uzun süre beklemek işi çözebilir.
Yapay zekadan destek aldım ama bir türlü bulamadım ayarı en son bu modelde ayar yok demeye başladı.

Şimdi baktım. Benim Asus anakartta Boot->Boot Configuration->POST Delay diye geçiyor.
Yani yoksa da yapacak bir şey yok, zaten çözüm bu mu değil mi belli değil.

Şimdi baktım. Benim Asus anakartta Boot->Boot Configuration->POST Delay diye geçiyor.
Yani yoksa da yapacak bir şey yok, zaten çözüm bu mu değil mi belli değil.
Yok bulamadım o kısımda öyle bir ayar yok diğer olabilecek yerlere de baktım bulamadım. Power down enable ve mcr kapatıp açıp denedim. Ramleri de 4800mhz aldım belki kaçırdığım bi nokta vardır diye ama yine olmadı.

Teknik olarak shut down ile restart arasındaki fark işletim sistemi bütün processleri kapatıp yeniden başlayacak hale gelince shutdown power statesine geçmek yerine reset komutunu çalıştırması. Şimdi sanki bu çalışıyor gibi çünkü arıza ledleri bir şekilde sarı veua beyaz yanacak şekilde POSTun ilerlediğini gösteriyor. Sanki sanki anakartta bir sorun var.

Oldum olası MSI anakartlardan nefret ederim laptop da çok iyiler ama masaütün de kalitesizlik akıyor. En ufak şeyde bile saç baş yoldurur. Hatta USB hatalarını bile gidermezler BIOS güncelleme vermekden acizler. ASUS'da da aynı problem vardı herifler ne yaptı ne etti çözdüler. MSI umurunda degil. Git anakartı değiştir diyor çözümleri de bu.

Oldum olası MSI anakartlardan nefret ederim laptop da çok iyiler ama masaütün de kalitesizlik akıyor. En ufak şeyde bile saç baş yoldurur. Hatta USB hatalarını bile gidermezler BIOS güncelleme vermekden acizler. ASUS'da da aynı problem vardı herifler ne yaptı ne etti çözdüler. MSI umurunda degil. Git anakartı değiştir diyor çözümleri de bu.
Bu düzeyde bir sorun yaşatmadı bana ama 2 MSI anakartım oldu ve ikisini de beğenmedim.

Msi foruma bakınca gerçekten umurlarında olmadığını anlıyor insan. Benimle aynı sorunu yaşayan birkaç kişi msi ile iletişime geçmesine rağmen kayda değer bir dönüş alamamış.

@Recep Baltaş

Bu videoda 2.13 de bahsettiğiniz sorunu yaşıyorum bi bakabilmeniz mümkün mü acaba.

Anakartı ve rami garantiye yolladım sorun yok diyip kargoya verdiler bugün. Sorun devam ediyorsa artık çıldıracağım yok mu bunun bi çözümü

Son düzenleme: