apple3bule4

Başarılı
AM5 sistemim var ve bilgisayarım kesinlikle yeniden başlamıyor. Kendini yeniden başlatması gereken durumlarda sistem açılmıyor. Mecburen güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum, sonra tekrar açıyorum.

Windows güncellemesi gibi otomatik yeniden başlatma gereken durumlarda en az 10 kere kapat–aç yapmak zorunda kalıyorum, bazen 1 saati buluyor, hatta daha da uzun sürdüğü oluyor. Artık dayanılmaz hale geldi.
  • BIOS'ta ayar değiştirmeyi denedim, bilgisayar yine açılmıyor.
  • BIOS güncelledim.
  • EXPO'yu açıp kapattım.
  • Manuel RAM overclock denedim.
  • Format attım.
  • RAM'leri tekli olarak tek tek denedim.

Sistemi kurduktan 6–7 ay sonra sorun başladı ve neredeyse 1 yıldır devam ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum, bilgisayarcı gezmekten yoruldum. Lütfen yardım edin, kafayı yiyeceğim. Bunu da yapay zekaya yazdırdım, derdimi yazacak halim kalmadı.
  • B650S Wi-Fi
  • R5 7600
  • RX 6800 XT
  • Lexar Ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkanım yok ve sanmıyorum götürdüğüm bilgisayarcılarda farklı PSU ile denendi. Bana anakartta arıza var denildi geçildi adama soruyorum farklı anakartta denedin mi emin misin hayır ama ondadır diyor. Ben sana zaten emin olmak için getiriyorum gördüğüm muameleye bak.
Başka PSU ile denediyseniz, sorun çözülmediyse PSU'yu elleyebiliriz. O zaman anakart ve RAM sorunlu olabilir. Memtest86 ile test edin derim.

DRAM ışığından geçemiyor ise RAM sorunlu olabilir hocam. Şu an 2 şüpheli var, PSU ve RAM. Memtest86 RAM'leri test eder misiniz?

Memtest yapmıştım birkaç ay önce bir şey çıkmamıştı yarın bir daha denerim. Hangi parça soruna neden oluyor emin olsam yeterli benim için çözme gibi bir niyetim yok.

Anakartta arıza ışığı ya da hata kodu gösteren bir araç var mı? Bu da bilgi verebilir.

Sarı DRAM ışığı yanıyor.

O zaman anakart problemli olabilir, işlemci montajı yaparken aparatı çok sıktıysanız bazı pinleri değmeyebiliyor.
Çok sıkma olduğunu veya ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. İşlemci farklı kişiler tarafından birde nfazla kez montaj yaptı hepsinin çok sıkacağını düşünmüyorum. Ve 6 7 ay normal kullanırken bir anda yaşamaya başladım hep yoktu yani.

Çok sıkma olduğunu veya ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. İşlemci farklı kişiler tarafından bir de nfazla kez montaj yaptı hepsinin çok sıkacağını düşünmüyorum. Ve 6 7 ay normal kullanırken bir anda yaşamaya başladım hep yoktu yani.

Hızlı başlatı kapatıp bakın bir de diske sektör taraması yapıp eleyebilirsiniz.

Bende de bu tarzda bir aynı sorun vardı.

Mesela bilgisayarı "yeniden başlat" seçeneği ile yaparsam anakart DRAM ışığını yakıyor ve hata kodu 9C veya 0D gibi hatalar veriyordu ve açılmıyordu. Güç tuşu ile kapatıyordum veya reset tuşu ile yeniden başlatıyordum. Forumları gezerken şöyle bir şeye denk gelmiştim. Kablosuz mouse vs var ise çıkarıp yeniden başlatmayı deneyin. G502X farem var ve bunu çıkarıp yeniden başlattığımda sorun veya hata kodu almıyorum.

Sende de yeniden başlatmadığı ve birkaç kere kapatıp açmak zorunda kaldığın ayrıca DRAM ışığı yaktığı için paylaşmak istedim.

Hızlı başlatı kapatıp bakın bir de diske sektör taraması yapıp eleyebilirsiniz.

Bunları denediğimi hatırlamıyorum bir bakayım. Ancak disk sağlığım %97 ve diğeri de %100. ikisine de zamanında Windows kurdum ve sorun devam etti, yine de diskten olması mümkün mü?

Bende de bu tarzda bir aynı sorun vardı.

Mesela bilgisayarı "yeniden başlat" seçeneği ile yaparsam anakart DRAM ışığını yakıyor ve hata kodu 9C veya 0D gibi hatalar veriyordu ve açılmıyordu. Güç tuşu ile kapatıyordum veya reset tuşu ile yeniden başlatıyordum. Forumları gezerken şöyle bir şeye denk gelmiştim. Kablosuz mouse vs var ise çıkarıp yeniden başlatmayı deneyin. G502X farem var ve bunu çıkarıp yeniden başlattığımda sorun veya hata kodu almıyorum.

Sende de yeniden başlatmadığı ve birkaç kere kapatıp açmak zorunda kaldığın ayrıca DRAM ışığı yaktığı için paylaşmak istedim.

Teşekkür ederim. Kablosuz mouse kullanıyorum evet. Ancak kullanılmadığı zamanda hala aynı sorun devam etmekte Wi-Fi alıcılarını hiç çıkarmadım. Kablosuz fareden sorun yaşadığını söyleyince onları bir çıkartıp denemek geldi aklıma, işe yarayacağını sanmıyorum ama bir bakayım.

Bunları denediğimi hatırlamıyorum bir bakayım. Ancak disk sağlığım %97 ve diğeri de %100 ikisine de zamanında Windows kurdum ve sorun devam etti yine de diskten olması mümkün mü?

Kafanızı rahatlatırsınız en azından diskte bozuk sektör varsa restart komutunu boşa düşürebilir diye hatırlıyorum çok düşük ihtimalle.

Fast startupu direkt kapayabiliyorsunuz zaten.