Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Xrosen1

Uzman
Ryzen 5 7600 işlemci, PowerColor 9060 XT, 16 GB var. 16 GB RAM 6000 MHz EXPO'da kullanıyorum. Hiper 600W PSU mevcut. Şu an güncel olarak Crimson Desert oyununda 2K yüksek ayar FSR 4'te çok sık donmalar ile karşılaşmaktayım, aynı şekilde yine Rocket League oyununda. BIOS'um güncel, işlemciyi undervolt yaptım, aynı şekilde ekran kartı da öyle ama ne yaparsam yapayım düzeltemedim.
Var mı bir önerisi olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, sizin demenize bakılırsa kimse ucuz, uyguna sistem almasın mantığıyla eşleşiyor. 600 W PSU yeterli mi bu sistem için? Evet, yeterli denilirse ben alırım çünkü bu fiyata bu seviyede bir sistem alınıyor. Sistemi kaldırdığı an bana yeterli, ileride para olur, değişime gideriz. Yani benim açtığım konu ile sizin bu yazdıklarınız çok uyuşmuyor. Lütfen parça kalitesini bırakın hocam, yardım edecekseniz edin, yoksa etmeyin. Hocam, tartışmaya gerek yok.

Ben sistem alakalı yorum kısmını @LH44 ve @michaelscofield 'e bıraktım. Onlar eğer uygun görürse uzun ya da kısa vade için yorum yapacaktır, önerilerde bulunacaktır. Bunu bir kenara bırakırsak, dediğim ayarlar tam olsun. Son halini ilettim, ve fakat özet ekranı iletmediniz BIOS'tan çıkmadan evvel. O yüzden kontrol sağlayamadım. @Xrosen1

Gerçekten kafam darmadağın oldu. Benim sorunum farklı, başkasının sorunu farklı. Ben donma, takılma yaşıyorum diye konu açıyorum; kimisi kaliteden bahsediyor, kimisi farklı bir şeyden bahsediyor. Neye odaklanacağımı şaşırdım cidden. Arkadaşlar, konu hakkında lütfen yorum yapın, rica ediyorum. Gecenin 3'ü, sorunu çözemezsek de problem değil, bu şekilde kullanacağım, mecburum ama başka konulara girip aldığım sistem ile alay etmeniz benim hoşuma gitmiyor. Bırakın abi, yaptık bir hata, ceremesini siz değil, ben çekiyorum. Olur böyle şeyler.

Ben sistem alakalı yorum kısmını @LH44 ve @michaelscofield 'e bıraktım. Onlar eğer uygun görürse uzun ya da kısa vade için yorum yapacaktır, önerilerde bulunacaktır. Bunu bir kenara bırakırsak, dediğim ayarlar tam olsun. Son halini ilettim, ve fakat özet ekranı iletmediniz BIOS'tan çıkmadan evvel. O yüzden kontrol sağlayamadım. @Xrosen1
Hocam, teşekkür ederim yardımlarınız için ama sağ olun, etmeyin. Yardım gerçekten sıkıldım, konu açtığıma da pişman oldum.

Gerçekten kafam darmaduman oldu benim sorunum farklı başkasının sorunu farklı ben donma takılma yaşıyorum diye konu açıyorum kimisi kaliteden bahsediyor kimisi farklı bir şeyden bahsediyor neye odaklanacagımı şaşırdım cidden. Arkadaşlar konu hakkında lütfen yorum yapın rica ediyorum gecenin 3Ü sorunu çözemezsekte problem değil bu şekilde kullanacağım mecburum ama başka konulara girip aldıgım sistem ile alay etmeniz benim hoşuma gitmiyor bırakın abi yaptık bir hata ceremesini siz değil ben çekiyorum olur böyle şeyler.

Bunu en iyi biz anlıyoruz, emin olun. @SunseTTime her iki forumda da aylarca, belki yıllarca uğraştı. Kendisi size süreci aktarsın ki yalnız olmadığınızı anlayın. Biz burada isek ve bir işe yarıyorsak, bu tarz durumları vuku bulmadan önce önlemeye çalışıyoruz. Yoksa bir halta yaradığımız yok. Teknik destek tarafında da ekstra yardımcı oluyoruz gördüğünüz üzere, kimse kimseye laf soktuğu ya da alay ettiği yok o yüzden. Demoralize olmayın ve sürece uyum sağlayın. Bu tuning işlemi eğer sizin için fayda etmezse Windows ve diğer ihtimaller radarımıza girmeli. Çok geniş perspektifte ele alınmalı bu sorun, drop = AM5'tir çünkü.

Hocam teşekkür ederim yardımlarınız için ama sağ olun etmeyin yardım gerçekten sıkıldım konu açtıgımada pişman oldum.

Siz bilirsiniz, sistem sizin sisteminiz. Saygı duyuyorum, başka forumlarda bu tarz ilgi alaka bulamazsınız. Onu da belirtmiş olayım. Benim şahsım adına amacım kesinlikle sizin anladığınız şekilde değil. İnsanlık hali, eksik ya da hatalar olacaktır. Sistem almadan önce ya da aldıktan sonra dahi destek almaktan çekinmeyin o yüzden.

İyiye iyi, kötüye kötü, doğruya doğru, yanlışa yanlış demez isek bizim buradaki vazifemiz tam olarak nedir?

• Beğendim
İfadeler: X99
Bunu en iyi biz anlıyoruz, emin olun. @SunseTTime her iki forumda da aylarca, belki yıllarca uğraştı. Kendisi size süreci aktarsın ki yalnız olmadığınızı anlayın. Biz burada isek ve bir işe yarıyorsak, bu tarz durumları vuku bulmadan önce önlemeye çalışıyoruz. Yoksa bir halta yaradığımız yok. Teknik destek tarafında da ekstra yardımcı oluyoruz gördüğünüz üzere, kimse kimseye laf soktuğu ya da alay ettiği yok o yüzden. Demoralize olmayın ve sürece uyum sağlayın. Bu tuning işlemi eğer sizin için fayda etmezse Windows ve diğer ihtimaller radarımıza girmeli. Çok geniş perspektifte ele alınmalı bu sorun, drop = AM5'tir çünkü.

Siz bilirsiniz, sistem sizin sisteminiz. Saygı duyuyorum, başka forumlarda bu tarz ilgi alaka bulamazsınız. Onu da belirtmiş olayım. Benim şahsım adına amacım kesinlikle sizin anladığınız şekilde değil. İnsanlık hali, eksik ya da hatalar olacaktır. Sistem almadan önce ya da aldıktan sonra dahi destek almaktan çekinmeyin o yüzden.

İyiye iyi, kötüye kötü, doğruya doğru, yanlışa yanlış demez isek bizim buradaki vazifemiz tam olarak nedir?
Hocam, sizin yaptığınız yardımcı olmak değil maalesef. Sistem benim sorunum, belli; her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Gerçekten ilk defa böyle bir olay yaşadım. Olmayacak sorunlardan farklı farklı şeyler çıkardınız. Belki işinizin ehliysenizdir, bilmiyorum; saygı duyuyorum ama yazdıklarınız bana çok mantıksız geliyor. Bana bunları yazarak yardımcı olmuyorsunuz. Konuşmayı daha fazla uzatmak istemiyorum. Lütfen, varsa yardımcı olacak kişiler çok daha iyi olur.

Hocam, sizin yaptığınız yardımcı olmak değil maalesef. Sistem benim sorunum, belli; her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Gerçekten ilk defa böyle bir olay yaşadım. Olmayacak sorunlardan farklı farklı şeyler çıkardınız. Belki işinizin ehliysenizdir, bilmiyorum; saygı duyuyorum ama yazdıklarınız bana çok mantıksız geliyor. Bana bunları yazarak yardımcı olmuyorsunuz. Konuşmayı daha fazla uzatmak istemiyorum. Lütfen, varsa yardımcı olacak kişiler çok daha iyi olur.

Uzun süre sonra ilk defa beni bu tarz konularda eleştiren birine rastlıyorum. Siz işin ehli olmalısınız o halde, biz gerçekten de hiçbir halttan anlamıyormuşuz bunca süredir. Onca teşekkürü, hayır duasını boşuna almışız. Binlerce sistem ayarladık, bizim hiçbir bilgimiz yok. Bana bu farkındalığı yaşattığınız ve silkelenmeme yardımcı olduğunuz için kendim ve forum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Etiketlediğim arkadaşlar yardımcı olacaktır bundan sonrasında. Benim elimden en fazla bu kadarı geliyor, artık yaşlandık.

Uzun süre sonra ilk defa beni bu tarz konularda eleştiren birine rastlıyorum. Siz işin ehli olmalısınız o halde, biz gerçekten de hiçbir halttan anlamıyormuşuz bunca süredir. Onca teşekkürü, hayır duasını boşuna almışız. Binlerce sistem ayarladık, bizim hiçbir bilgimiz yok. Bana bu farkındalığı yaşattığınız ve silkelenmeme yardımcı olduğunuz için kendim ve forum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Etiketlediğim arkadaşlar yardımcı olacaktır bundan sonrasında. Benim elimden en fazla bu kadarı geliyor, artık yaşlandık.
Mesele ehlilik veya bilgi yarıştırmak değil, sorunun çözülmesi. Ben sadece sunulan çözümlerin mantığını anlamaya çalışıyorum. Konuyu şahsileştirmeye gerek yok. Madem elinizden geleni yaptınız, diğer arkadaşların fikirlerini bekleyelim. Teşekkürler.

@Styxrage Colorful için sen yardımcı olabilirsin, ben Colorful'a tek başıma yetemedim. :)

Hocam, inan kimseden bir şey yarıştırmak veya kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yoktu. Sadece sistemde bir sorun var; bir yerden bir şey okuyorum, diğer taraftan başka bir şey söyleniyor; haliyle kafam çok karıştı. Sizin de önerileriniz o anki kafa karışıklığımla bana uzak geldi. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Emekleriniz için yine de sağ olun.

Konunun silinmesi için adminden talep oluşturdum. Eğer silinirse yeni bir konu açabilirim, belki bilmiyorum. Buradaki mesajlar çok çorba oldu; böyle bir sorun yaşayıp da gelen adamda çözüme ulaşamaz. O yüzden yine yazmak isteyen varsa yazabilir; deneyeceğim, harici farklı konuları araştırmaya çalışıyorum.

Hocam, inan kimseden bir şey yarıştırmak veya kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yoktu. Sadece sistemde bir sorun var; bir yerden bir şey okuyorum, diğer taraftan başka bir şey söyleniyor; haliyle kafam çok karıştı. Sizin de önerileriniz o anki kafa karışıklığımla bana uzak geldi. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Emekleriniz için yine de sağ olun.

Konunun silinmesi için adminden talep oluşturdum. Eğer silinirse yeni bir konu açabilirim, belki bilmiyorum. Buradaki mesajlar çok çorba oldu; böyle bir sorun yaşayıp da gelen adamda çözüme ulaşamaz. O yüzden yine yazmak isteyen varsa yazabilir; deneyeceğim, harici farklı konuları araştırmaya çalışıyorum.

Bu Timing kısmını ve voltaj, Nitro bölümünü eksiksiz denediyseniz ve düzelmediyse sizdeki sorun başkadır. Temiz kurulum ve Windows optimizasyonu deneyeceksin. Yazılımsal sorunlardan ziyade donanım kaynaklı sıkıntı olabileceğinden ötürü parça değişimi ile anlamak mümkün olur bunu. Tekte kimse bilemez, sadece öneri sunacaklardır. Polling Rate 1 KHz alın, @ggbye önerdiği ayarları da ekstra deneyin. Deneme-yanılma bundan sonrası, @SunseTTime gibi LatencyMon testi yapıp iletebilirsin. Ama bu test çok anlam taşımıyor güncel sistemlerde artık, kısmen terk edildi.

Şu an başka konu açılması veyahut bu konunun silinmesi, sizin sürece hiçbir katkısı olmayacağı gibi negatif etkisi olur. Bu konuda bir tartışma dönmedi, ben gerekli önerileri zaten sıraladım. Eksik kalan bir kısım yok.

Bu timing kısmını ve voltaj, Nitro bölümünü eksiksiz denediyseniz ve düzelmediyse sizdeki sorun başkadır. Temiz kurulum ve Windows optimizasyonu deneyeceksin. Yazılımsal sorunlardan ziyade donanım kaynaklı sıkıntı olabileceğinden ötürü parça değişimi ile anlamak mümkün olur bunu. Tekte kimse bilemez, sadece öneri sunacaklardır. Polling rate 1 KHz alın, @ggbye önerdiği ayarları da ekstra deneyin. Deneme-yanılma bundan sonrası, @SunseTTime gibi LatencyMon testi yapıp iletebilirsin. Ama bu test çok anlam taşımıyor güncel sistemlerde artık, kısmen terk edildi.

Şu an başka konu açılması veyahut bu konunun silinmesi, sizin sürece hiçbir katkısı olmayacağı gibi negatif etkisi olur. Bu konuda bir tartışma dönmedi, ben gerekli önerileri zaten sıraladım. Eksik kalan bir kısım yok.

Eksik kalan kısımlar hocam yaptırdığınız şeyler için herhangi bir mesaj yazmadınız? Nasıl bir düzelme bekliyoruz mesela, sorunsuz akıcı bir oyun mu yoksa ne beklediğimi ben bile bilmiyorum, tam olarak nasıl olması gerekiyor. Çok anlamadığım kısımlar iç detaylar, BIOS ayarları, undervolt ve OC yapmaktan başka çok bir bilgim yok bu konularda. Format sonrası gerekli ayarları yaparım ya da AtlasOS, ReviOS kurar geçerim; onlar otomatik yapıyor ayarları zaten. Var mı şöyle, format sonrası ya da normalde olması gereken bir rehber?

Neyse, nitro kısmını da yaptım. Neler atmam gerekiyor? Zentiming 1.35 versiyon çalışıyor, bende sadece.
Bu Timing kısmını ve voltaj, Nitro bölümünü eksiksiz denediyseniz ve düzelmediyse sizdeki sorun başkadır. Temiz kurulum ve Windows optimizasyonu deneyeceksin. Yazılımsal sorunlardan ziyade donanım kaynaklı sıkıntı olabileceğinden ötürü parça değişimi ile anlamak mümkün olur bunu. Tekte kimse bilemez, sadece öneri sunacaklardır. Polling Rate 1 KHz alın, @ggbye önerdiği ayarları da ekstra deneyin. Deneme-yanılma bundan sonrası, @SunseTTime gibi LatencyMon testi yapıp iletebilirsin. Ama bu test çok anlam taşımıyor güncel sistemlerde artık, kısmen terk edildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.