Hocam, anakartımdan memnunum. “MSI pişmanlıktır” yorumunu biraz öznel ve kişisel deneyimdeki şansızlıklar kaynaklı bir yorum olduğu kanısındayım. Anakarta tutup Türkiye fiyatıyla 40-50 Bin TL vermemizin çok bir önemi yok.
@ProfTech söylediği gibi diğer bileşenlere yatırım yapmayı daha uygun görüyorum. Bu anakart bana fazlasıyla yetiyor. Tek dezavantajı Ekran kartı slotu. O da dediğiniz gibi %2-3 arası bir kayıp. Çok önemli değil açıkçası.
Her OC ürünü -aldığımız gibi- OC yapmak zorunda değiliz, öyle bir zaruret olmadığı gibi “yapmazsak sorun yaşarız” “sorun yaratır” gibi bir mantıkta doğru değil. Konumuzla Ram OC etmenin (manuel) bir bağını kuramadım. Yanlışım varsa affola. Ancak zaten Expo profili ile OC şekilde kullanıyorum. Manuel girmek ekstra kovalamaktır ve bunun konuyla - sorunla çözüm amaçlı bir bağını hala bulamadım. Detay verirseniz, anlayabilirim.
Ve bir konuda kendinize çelişmiyor musunuz? “Bu anakartta zor” demişsiniz, ama sonunda tekrar manuel OC yapmayı önermişsiniz, zor ise neden öneriyorsunuz? Bu çözüm müdür? Sanmam…
Zor ise bunu önermek çözüm olmaz, anladığım kadar RAM OC konusunda özel bir hobiniz var ama konunun çözümüyle ben doğrudan bağını kuramadım.
Dediğim gibi Ramlerim 6000Mhz hızında ve tek timingi cl 26 olarak Expo aktif profille çalışmaktadır. Işık yanıp sönme sorunu da (Msı yazılımı) ile alakalı, RGB ışık profilini Windows başlayınca seçiyor. Yani boşuna verdiğim bir sorun detayı olmuş.
Beta demek; henüz test aşamasında -olgun- ve tam onaylanmamış sürüm demektir. Bu sürümleri standart kullanıcı profiline sahip sistemlere “yapın sorun olmaz” şeklinde önermek sağlıklı ve sorumluluk kabul edilmeden yapılmış bir öneridir zannımca.
Zaten MSI da bunu bu gerekçe ile “beta” şeklinde belirtir. Aslında bu sayede üst düzey ve bilinçli kullanıcılardan da rapor edinme ihtiyacı duyar.
Beta sürümler yeni sorunlar yaşanmasına sebepte olabilir. Standart kullanıcı profilinde insanlara bu sürümleri önermek doğru olmaz. Benim naçizane düşüncem böyle.
Evet, sonsuza dek bu sürümde kalmayacağım. Henüz -işlerimden dolayı- güncelleme yapamadım ama en kısa sürede de Bios güncellemesi yapacağım. Ve iyi bir haberim var: uzun süredir de yaşamaz oldum sorunu. İsteğe bağlı güncelleştirmelerden MSI bir güncelleme yolladı, onu yaptıktan sonra yaşamadım. Sorun yazılımsal gibi duruyor. Herkese değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.