ASUS düşünmüyorum zaten. Garantisi pek iyi değilmiş.
MSI'ın da çok iyi sayılmaz, 3-4 ay uğraştırdılar beni. Garantiyi tek seferde halletmen çok zor herhangi bir firma ile.

Ben 7800x3D'yi B650M-R'ye takardım, onu da gaming gecesi 3500 TL'ye satıyordu, bedavaya alırdım oradan. Çalışsın yeter kafasında anakart alman lazım bu işlemciye, 9800X3D de kısmen öyle. Limitleri açıp 200w çektirip render almayacaksın sonuçta, oyunda undervolt ile 60w civarında bu işlemciler, 9800x3D biraz daha fazla 15-20w.

Orta segment ben çok sevmiyorum, ya dediğim tarz alırım ya da örneğini verdiğim 12k'ya satılan X870E Aorus alırdım, o da daha satılmaz gibi zaten o fiyata.

Oyun oynayan adamın anakartla çok işi yok AM5 sokette.

MSI'ın da çok iyi sayılmaz, 3-4 ay uğraştırdılar beni. Garantiyi tek seferde halletmen çok zor herhangi bir firma ile.

Ben 7800X3D'yi B650M-R'ye takardım, onu da gaming gecesi 3500 TL'ye satıyordu, bedavaya alırdım oradan. Çalışsın yeter kafasında anakart alman lazım bu işlemciye, 9800X3D de kısmen öyle. Limitleri açıp 200W çektirip render almayacaksın sonuçta, oyunda undervolt ile 60W civarında bu işlemciler, 9800X3D biraz daha fazla 15-20W.

Orta segment ben çok sevmiyorum, ya dediğim tarz alırım ya da örneğini verdiğim 12K'ya satılan X870E Aorus alırdım, o da daha satılmaz gibi zaten o fiyata.

Oyun oynayan adamın anakartla çok işi yok AM5 sokette.

Açılsın yeter hiç bana uymuyor. Biraz kaliteli olmalı alacağım şey.

Senin kafada olsam ama alacağım kart stabilitesine de güvendiğim B850 TUF PLUS olurdu, o da F/P konumda değil, geriye Gigabyte-MSI ikilisi kalıyor.

B650M-R ile sorun yaşayacağını çok sanmam, pasif soğutması yeterli 7800x3D için. İlk defa sistem toplayacağın için bu denli ince eleyip sık dokuyorsun, yanlış da sayılmazsın ama çok da düşündüğün gibi değil. Sadece oyun olarak düşünürsen. Zaten 7800x3D render tarafında kötü bir işlemci.

Bir sistemde BIOS'u kaç gere görüyorsunuz, bir ayar yapar kapatırsınız bir daha işiniz olmaz.

A620 8 faz anakart ile 9800X3D kullanan var, bu kadar ince elerseniz anakart alamazsın.

Önerinizi bekliyorum öyleyse. Sıcak çalışmasını istemiyorum, ATX istiyorum, Debug LED istiyorum.

Senin kafada olsam ama alacağım kart stabilitesine de güvendiğim B850 TUF Plus olurdu, o da F/P konumda değil, geriye Gigabyte-MSI ikilisi kalıyor.

B650M-R ile sorun yaşayacağını çok sanmam, pasif soğutması yeterli 7800X3D için. İlk defa sistem toplayacağın için bu denli ince eleyip sık dokuyorsun, yanlış da sayılmazsın ama çok da düşündüğün gibi değil. Sadece oyun olarak düşünürsen. Zaten 7800X3D render tarafında kötü bir işlemci.

Ne alayım hocam? B650M-R değil o kesin ama.

Önerinizi bekliyorum öyleyse. Sıcak çalışmasını istemiyorum, ATX istiyorum, Debug LED istiyorum.

Ne alayım hocam? B650M-R değil o kesin ama.
Bence acelen yoksa yarını bir gör, B850 olarak belki Gigabyte Aorus 9K'ya düşer ve alırsın. 8-9K bandında ne düşerse artık. 3 taksit de yapılıyordu orada yanılmıyorsam vade farksız. İndirimli alırsın almışken. Debug LED vardır Gigabyte ve MSI'larda, ASUS Prime'ye koymuyor X870 Prime dahil. Alay ediyorlar insanla.

Bence acelen yoksa yarını bir gör, B850 olarak belki Gigabyte Aorus 9K'ya düşer ve alırsın. 8-9K bandında ne düşerse artık. 3 taksit de yapılıyordu orada yanılmıyorsam vade farksız. İndirimli alırsın almışken. Debug LED vardır Gigabyte ve MSI'larda, ASUS Prime'ye koymuyor X870 Prime dahil. Alay ediyorlar insanla.

Tamam öyleyse. Yarın görüşmek üzere 😅

Tamam öyleyse. Yarın görüşmek üzere 😅
Yarın sonlandır ama bence bu işi. Düşündükçe sıkıntıya düşersin. Dediğim en dip modeli alsan bile 5 yıl problem yaşamayacakken bu kadar düşünmen sadece seni yorar.

Yine işler ters giderse B850 Gaming alabilirsin MSI tarafında, Gigabyte modeller içine sinmediyse.

BIOS hakkında hiçbir şey bilmiyorum, bir tanıdığıma birleştirteceğim parçaları o ne kadar biliyor bilmiyorum. Peki ne öneriyorsunuz?

B650 Gaming X AX V2 alın geçin.

-Faz yapısı 7950X ile serin çalışabiliyor.
-USB 3.2 gen 2 arkada, USB 3.2 gen 2x2 ön panel için bağlantı var.
-Arkada 9 tane USB portu var.
-BIOS flashback var.
-Debug LED var.
-3 M.2 slotu, hepsinde soğutma var.
-5 tane fan portu var.
-2 tane ARGB 3 tane RGB portu var.
-Wi-Fi var.
-Multi key tuşu var.
-X16 slotu gen 4 ama gen 5 çalışıyor.

Sana kimse bunu bu yüzden kesin al, şu yüzden kesin alma falan diyemez. Ötesi mühendislik bilgisi. Bizim sana önereceğimiz giriş-çıkış portlar, M.2-PCIE slotları, Wi-Fi-Ethernet, temel farklar bunlar yani, kimisi Gen5 kimisi değil. O bile çok önemli değil aslında. Ama adamlar Cuma günleri bazı modelleri çok dip fiyata veriyor, X870E Aorus 12K'ya zaten 5 dk içinde tükendi. Sen de aynı şekilde 8-9K civarına bir şey düşerse alırsın. @YusufEymen

Eğer yarınki indirimler de içine sinmezse Gigabyte-MSI ikilisinden birini tercih et, TUF zaten almam bu fiyata demiştin. Kişisel tercihine giriyor bundan sonrası. @YusufEymen Yine haberdar edersin. Sadece tek M.2 kullanacaksan bu dediğim problem değil ama 2-3 M.2 takacaksan 2. M2'yi nereye taktığının önemi var. PCIE x16 slotu x8'e kısıyor yoksa, genelde m.2_2 slotuna takarsan. MSI arkadaki usb4 ile paylaştırıyordu, Asrock da aynı şekilde kısmıyordu, ASUS ve Gigabyte Lane sharing'den dolayı kısıyor PCIE Lane sayısı sabit çünkü bu modellerde, daha üstü için E çipset alman lazım X670E gibi mesela. 2 tane M.2 takmak istersen bunu da göz önünde bulundur, anakart tercihinde diğer bir faktör de bu dediğim, ek olarak ses yongası da önemli, çoğunda giriş seviye var senin bütçen o yüzden arada diyorum. Bunları önemsemiyorsan problem olmaz hiçbir şekilde.

Yarın sonlandır ama bence bu işi. Düşündükçe sıkıntıya düşersin. Dediğim en dip modeli alsan bile 5 yıl problem yaşamayacakken bu kadar düşünmen sadece seni yorar.

Yine işler ters giderse B850 Gaming alabilirsin MSI tarafında, Gigabyte modeller içine sinmediyse.

Sana bunu önerirdim ama TR'de yok. Nerde dandik mal var, bizim ülkeye yolluyor firmalar. @YusufEymen

Son düzenleme:

-BIOS flashback var.
-Debug LED var.
-5 tane fan portu var.
-Wi-Fi var.
-Multi key tuşu var.

Anladım. Bu model Aorus Elite AX veya B850 Gaming Plus Wi-Fi'dan önemli bir gerilikte mi? 6 yıl sapasağlam gider mi? @Xitana hocam @Yusuf7878 hocamız sizin bilgili olduğunuzu söylemişti siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca @20424 hocam sıvı soğutma ne öneriyorsunuz önerdiğiniz ürün ne yazık kı 1500TL zam yedi. Aqua Elite ve LF3 veya LF2 gibi modeller düşünmediğimi belirtmek isterim. Hepinizi de yordum gerçekten sabırla sorularımı cevapladığız için çok teşekkür ederim ilk defa bir bilgisayarım olacak fazlasıyla heyecanlıyım.

-BIOS flashback var.
-Debug LED var.
-5 tane fan portu var.
-Wi-Fi var.
-Multi key tuşu var.
Hocam biraz düşündüm taşındım,Arada 1000tl fark var.B850 daha güncel,bios daha kolay ama hadi onu sallayalım.PCLe 5 var,sıcaklıklar nasıl aynı mı?SİZ olsanız ne alırdınız?

Sana kimse bunu bu yüzden kesin al, şu yüzden kesin alma falan diyemez. Ötesi mühendislik bilgisi. Bizim sana önereceğimiz giriş-çıkış portlar, M.2-PCI-e slotları, Wi-Fi-Ethernet, temel farklar bunlar yani, kimisi Gen5 kimisi değil. O bile çok önemli değil aslında. Ama adamlar Cuma günleri bazı modelleri çok dip fiyata veriyor, X870E Aorus 12K'ya zaten 5 dk içinde tükendi. Sen de aynı şekilde 8-9K civarına bir şey düşerse alırsın. @YusufEymen

Eğer yarınki indirimler de içine sinmezse Gigabyte-MSI ikilisinden birini tercih et, TUF zaten almam bu fiyata demiştin. Kişisel tercihine giriyor bundan sonrası. @YusufEymen Yine haberdar edersin. Sadece tek M.2 kullanacaksan bu dediğim problem değil ama 2-3 M.2 takacaksan 2. M.2'yi nereye taktığının önemi var. PCI-e X16 slotu X8'e kısıyor yoksa, genelde m. 2_2 slotuna takarsan. MSI arkadaki USB4 ile paylaştırıyordu, ASRock da aynı şekilde kısmıyordu, ASUS ve Gigabyte Lane Sharing'den dolayı kısıyor PCI-e Lane sayısı sabit çünkü bu modellerde, daha üstü için E çipset alman lazım X670E gibi mesela. 2 tane M.2 takmak istersen bunu da göz önünde bulundur, anakart tercihinde diğer bir faktör de bu dediğim, ek olarak ses yongası da önemli, çoğunda giriş seviye var senin bütçen o yüzden arada diyorum. Bunları önemsemiyorsan problem olmaz hiçbir şekilde.

Sana bunu önerirdim ama TR'de yok. Nerede dandik mal var, bizim ülkeye yolluyor firmalar. @YusufEymen

Maalesef öyle hocam. Gaming gecesi yayınlanır yayınlanmaz sizleri haberdar edeceğim. Sizce B650 Gaming X AX V2 mi alınır B850 Gaming Plus Wi-Fi mı? Arada 1000TL var.

-BIOS flashback var.
-Debug LED var.
-5 tane fan portu var.
- Wi-Fi var.
-Multi key tuşu var.

@Ayhan Dönmez @Xitana @20424 hocalarım 3 altta 3 sağda 2 solda 8 fan kullanacağım. Bu anakartların 6 headerı var mış. Ne yapmam lazım?

Son düzenleme: