Anladım. Bu model Aorus Elite AX veya B850 Gaming Plus Wi-Fi'dan önemli bir gerilikte mi? 6 yıl sapasağlam gider mi? @Xitana hocam @Yusuf7878 hocamız sizin bilgili olduğunuzu söylemişti siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca @20424 hocam sıvı soğutma ne öneriyorsunuz önerdiğiniz ürün ne yazık kı 1500TL zam yedi. Aqua Elite ve LF3 veya LF2 gibi modeller düşünmediğimi belirtmek isterim. Hepinizi de yordum gerçekten sabırla sorularımı cevapladığız için çok teşekkür ederim ilk defa bir bilgisayarım olacak fazlasıyla heyecanlıyım.

Hocam biraz düşündüm taşındım,Arada 1000tl fark var.B850 daha güncel,bios daha kolay ama hadi onu sallayalım.PCLe 5 var,sıcaklıklar nasıl aynı mı?SİZ olsanız ne alırdınız?

Maalesef öyle hocam. Gaming gecesi yayınlanır yayınlanmaz sizleri haberdar edeceğim. Sizce B650 Gaming X AX V2 mi alınır B850 Gaming Plus Wi-Fi mı? Arada 1000TL var.

@Ayhan Dönmez @Xitana @20424 hocalarım 3 altta 3 sağda 2 solda 8 fan kullanacağım. Bu anakartların 6 headerı var mış. Ne yapmam lazım?
Fan çoklayıcı gelir kasanla beraber, sen de ayreten alırsın. Fan hub da alabilirsin ayreten ama çok gerek olmaz, 2-3 fan çoklayıcı ile ben kullandım hep şu ana kadar, işimi gördü. Anakart senin seçimin, arada devasa farklar yok. Sıvı soğutucu ve anakart için İncehesap bak bugün, belki işine yarayan bir şey indirime girer.

Fan çoklayıcı gelir kasanla beraber, sen de ayreten alırsın. Fan hub da alabilirsin ayreten ama çok gerek olmaz, 2-3 fan çoklayıcı ile ben kullandım hep şu ana kadar, işimi gördü. Anakart senin seçimin, arada devasa farklar yok. Sıvı soğutucu ve anakart için İncehesap bak bugün, belki işine yarayan bir şey indirime girer.

Kasayla geliyor mu?

Hocam biraz düşündüm taşındım, Arada 1000TL fark var. B850 daha güncel, BIOS daha kolay ama hadi onu sallayalım. PCI-e 5 var, sıcaklıklar nasıl aynı mı? SİZ olsanız ne alırdınız?

B850 Gaming Plus Wi-Fi, bu anakartın B650 Gaming X'e göre kayda değer artısı yok.

Kasayı 420 mm destekli alırsanız bunu alabilirsiniz, bütçeye katkısı olur.

B850 Gaming Plus Wi-Fi, bu anakartın B650 Gaming X'e göre kayda değer artısı yok.

Kasayı değiştirmek istemiyorum, bu modeli de pek beğenmedim. B650'nin ciddi BIOS sorunları var mış. B850 ise pek serin çalışmıyor sanırım. Ayrıca AMD B650
Desteğini kesiyor.

@20424 @Ayhan Dönmez @Xitana hocalarım gaming gecesi sonrası B850 Gaming Plus Wi-Fi almayı planlıyorum. İçime o sindi. Siz ne düşünüyorsunuz?Sıvı soğutucu ne alayım 5bin tl kadar bütçem var

Son düzenleme:
Kasayı değiştirmek istemiyorum, bu modeli de pek beğenmedim. B650'nin ciddi BIOS sorunları var mış. B850 ise pek serin çalışmıyor sanırım. Ayrıca AMD B650
Desteğini kesiyor.

@20424 @Ayhan Dönmez @Xitana hocalarım gaming gecesi sonrası B850 Gaming Plus Wi-Fi almayı planlıyorum. İçime o sindi. Siz ne düşünüyorsunuz?Sıvı soğutucu ne alayım 5bin tl kadar bütçem var
İncehesap'ta güzel bir model girerse alabilirsin AIO ama LCD falan mı istiyorsun, nasıl bir şey istediğini tam anlayamadım açıkçası. Anakart olarak MSI-Gigabyte fark etmez senin için bu arada, AM6 bambaşka soket olacak, o zamana kadar idare eder seni, üstelik 7800X3D ile. Sorun yaşayacağını sanmam. BIOS problemi RAM tarafı ile alakalı %90, zaten bunu Beta olmayan son sürüme güncelleyerek çözeceksin, direkt EXPO açarsan B650 herhangi bir kartta sorun yaşama ihtimalin şu anda çok yüksek, eski BIOS ile geliyor.

"Kayda değer artısı yok" dediğiniz artılar:
11 yerine 15 faz, PCIe 4.0 yerine 5.0, PCIe x16 slotu 3 yerine 4, LAN portu 2.5Gb yerine 5Gb, Wi-Fi 6E yerine Wi-Fi 7 ve en önemlisi zaten chipsetin kendisi.

İncehesap'ta güzel bir model girerse alabilirsin AiO ama LCD falan mı istiyorsun, nasıl bir şey istediğini tam anlayamadım açıkçası. Anakart olarak MSI-Gigabyte fark etmez senin için bu arada, AM6 bambaşka soket olacak, o zamana kadar idare eder seni, üstelik 7800X3D ile. Sorun yaşayacağını sanmam. BIOS problemi RAM tarafı ile alakalı %90, zaten bunu Beta olmayan son sürüme güncelleyerek çözeceksin, direkt EXPO açarsan B650 herhangi bir kartta sorun yaşama ihtimalin şu anda çok yüksek, eski BIOS ile geliyor.

Ben B850 alacağım daha içime sindi. Soğutucu şık bir şey LCD gerek yok

Kayda değer artısı yok" dediğiniz artılar:
11 yerine 15 faz, PCI-e 4.0 yerine 5.0, PCI-e X16 slotu 3 yerine 4, LAN portu 2.5GB yerine 5GB, Wi-Fi 6E yerine Wi-Fi 7 ve en önemlisi zaten chipsetin kendisi.

Faz sayısının fazla olması serin çalıştığı anlamına gelmez.

B650 Gaming X'de PCI-e 5.0 çalışıyor, çalışmasada önemli değil performans getirisi sıfır.

1000 MB interneti bulduk, 5GB kaldı.

Oyun bilgisayarında Wi-Fi çok mühim değil, ping sorunu yaşamamak için zorunda kalmadıkça kullanmaz kimse, ayrıca 6E'de yeterli.

Yani bunların hiçbiri önemli fark değil.

B650 Gaming X'de PCI-e 5.0 çalışıyor, çalışmasada önemli değil performans getirisi sıfır.

Oyun bilgisayarında Wi-Fi çok mühim değil, ping sorunu yaşamamak için zorunda kalmadıkça kullanmaz kimse, ayrıca 6E'de yeterli.

Arkadaş bu anakartı muhtemelen önümüzdeki 5-6 sene kullanacak. Faz sayısı takabileceği maksimum işlemciyi belirliyor, PCIe 5.0 ise takabileceği en hızlı SSD'yi belirliyor. 5Gb port interneti şuan o seviyede olmasa dahi geleceğe yatırım, bundan 10 sene önce insanların evinde VDSL dahi yoktu, şuan milyonlarca insan gigabit fiber kullanıyor, en olmadı adam belki evinde medya sunucusu kuracak ya da tüm dosyalarını NAS'da tutmak isteyecek. WiFi 6E ise yılların ardından yavaştan demode olmaya başladı zaten, WiFi artık eskisi kadar rezalet bir bağlantı değil, kablolu bağlantıyı neredeyse yakaladı. Yani bunlar güzel farklar, evet aman aman öyle böyle bir fark değil bunlar dediğin gibi ama kartlar arasındaki fiyat farkı da zaten 200 ila 500 lira arasında 😂 Böyle ufak bir farkı kurtarmak için gidip B650 anakart almak saçmalık olur. Ha aralarındaki fark 1500-2000 lira olsa belki dediğine katılırdım ama maalesef aralarında tasarruf edilecek bir fiyat farkı yok.

Ben Gigabyte içime sinmedi. MSI alacağım. Sorunları var mı?

Arkadaş bu anakartı muhtemelen önümüzdeki 5-6 sene kullanacak. Faz sayısı takabileceği maksimum işlemciyi belirliyor, PCI-e 5.0 ise takabileceği en hızlı SSD'yi belirliyor. 5GB port interneti şu an o seviyede olmasa dahi geleceğe yatırım, bundan 10 sene önce insanların evinde VDSL dahi yoktu, şu an milyonlarca insan gigabit fiber kullanıyor, en olmadı adam belki evinde medya sunucusu kuracak ya da tüm dosyalarını NAS'da tutmak isteyecek. Wi-Fi 6E ise yılların ardından yavaştan demode olmaya başladı zaten, Wi-Fi artık eskisi kadar rezalet bir bağlantı değil, kablolu bağlantıyı neredeyse yakaladı. Yani bunlar güzel farklar, evet aman aman öyle böyle bir fark değil bunlar dediğin gibi ama kartlar arasındaki fiyat farkı da zaten 200 ila 500 lira arasında 😂 Böyle ufak bir farkı kurtarmak için gidip B650 anakart almak saçmalık olur. Ha aralarındaki fark 1500-2000 lira olsa belki dediğine katılırdım ama maalesef aralarında tasarruf edilecek bir fiyat farkı yok.

1000 lira var.