Bugün Gaming Gecesinde kayda değer bir anakart var mı, varsa onu tercih et, yok ise B850 Plus al, yeni nesil olsun almışken. B650 olsa dünyanın sonu olmaz, 7800X3D için düşünüyorum. Ama 9800X3D alacak olsam B650'de tak çalıştır çalışmadığını %90 bildiğim için, BIOS Flashback falan beni uğraştıracağını bildiğim için, B850 alırdım, Ryzen 9000 Ready falan yazsa da bazı modellerde, sonuçta eski çipset, Ryzen 9000 tak çalıştır genelde sorunlu oluyor. Sen sıfır bilgi olduğunu söyledin ama aldığın çip 7800X3D. A620'ye de taksan çalışır, yenilikçi olmak adına B850 alıp geç. Bugün indirimlerde varsa iyi bir şey, onu al. B650'ler haddinden pahalı, Gigabyte B650 iyi model ama bana kalsa edeceği 6K-7K. 8K zerre etmez bu kartlar. B650 gereksiz pahalı satılıyor hala. Aynı şey B650 Tomahawk için geçerli. Bu kart 7K idi ne oldu da 10K'lara fırladı. Aslında hiçbiri alınmaması lazım eski nesil bu mantıkla, fiyatlandırma yanlış.

O yüzden fark ettiysen 2 kişi aradaki fiyat farkı 500-1.000 TL olmasaydı biri kesinlikle haklı olacaktı, şu an ikisi de haklı olmuş oldu. İkisi de alınabilir ama fiyatlandırma yanlış, B650 kart 7K'yı geçmemeli.

7800X3D fazlara yüklenen, ısıtan bir işlemci değil. A620 5 faz anakarta da takabilirsin, performans kısmadan oynarsın, çıplak VRM olacağından ötürü 80 derece olur belki kasa içi havalandırma da kötüyse, bu oyuna negatif etki eder mi, cevap hayır.

5 faz dediğim saf CPU Vcore 5 faz besleyecek, 5+2+1 gibi karta 7800X3D takabilirsin.

A620'lerde BIOS kaynaklı, VRM'lere çok yüklenmemek için limitliyor Watt olarak, BIOS kaynaklı bir sorun bu, BIOS modlayıp onu yazdırırsan bu limiti de kaldırırsın aslında. A620'nin sorunu o. OC falan da yapılmıyor adamakıllı.

@20424 @Ayhan Dönmez 500TL kupon var mış alayım mı?

Cinebench hiçbir şekilde açma. Açanların derdi ne anlamıyorum. Render alınmayacak, oyun sistemi bu sadece. Gaming gecesinde kayda değer bir şey yoksa B850 alabilirsin, sorunsuz kullanırsın. A620 de alsan sorunsuz kullanırsın, burada bahsi geçen işlemci 7800X3D çünkü. 10950X3D takma planın varsa, B850 kart rahatça besler beslemesine ama sadece oyun oynarsın yine. Render istiyorsan X870E Hero alman lazım.

Renderla işim yok. Oyun oynuyorum.

@20424 @Ayhan Dönmez 500TL kupon var mış alayım mı?

Renderla işim yok. Oyun oynuyorum.
Önce indirimleri gör, sonrasında onu al. 9K da fazla B850 için aslında ama başka seçenek yok, bu özelliklerde bu fiyata. Bu kartın şu anda 8000 olması lazım, B650'lerin 7000 dahi geçmemesi lazım. Absürt fiyatlandırma var ciddi anlamda.

Aynı mevzu RAM'lerde var. 6000 c28 Hynix RAM ile 5600 c48 Micron, 6000 c36 Samsung kit aynı paraya satılıyor. Sen olsan alır mısın?

Ama ben 7800X3D ile kullanacağım. Cinebench sıcaklıkları ise çok önemli değil zaten normal kullanımda çok altı olacak. Hepsiburada'da da 500TL kuponum var mış.

Ben zaten o işlemci için MOSFET'in çok mühim olmadığını söylüyorum, siz 15 Faz'ı çok fark yaratacak bir özellik gibi anlattığınız için paylaştım o veriyi.

Önce indirimleri gör, sonrasında onu al. 9K da fazla B850 için aslında ama başka seçenek yok, bu özelliklerde bu fiyata. Bu kartın şu anda 8000 olması lazım, B650'lerin 7000 dahi geçmemesi lazım. Absürt fiyatlandırma var ciddi anlamda.

Aynı mevzu RAM'lerde var. 6000 C28 Hynix RAM ile 5600 C48 Micron, 6000 C36 Samsung kit aynı paraya satılıyor. Sen olsan alır mısın?

C28 tabii ki. İndirimlerde pek bir şey yok ama yine bekleyeyim bakalım.

Ben zaten o işlemci için MOSFET'in çok mühim olmadığını söylüyorum, siz 15 Faz'ı çok fark yaratacak bir özellik gibi anlattığınız için paylaştım o veriyi.

Anladım. Sizce alayım mı 10'dan sonra? Alınır mı?

C28 tabii ki. İndirimlerde pek bir şey yok ama yine bekleyeyim bakalım.

Anladım. Sizce alayım mı 10'dan sonra? Alınır mı?
Nasıl indirimlerde bir şey yok, Velox kasa falan var, belki iyi fiyata gelirse alırsın. Kasa-soğutucu-anakart mı eksikti senin totalde?

Colorful X870 9K düşse almaz mısın mesela o modeli @YusufEymen

Galahad Trinitiy Performance var, bütçen varsa alırsın bunları iyi fiyata gelirse.

Lian Li Lancool III kasa var @YusufEymen

Bu kart 10K düşse bunu alırım ama düşmez gibi.

Fiyatına göre bakacaksın bu ürünlere. ROG hep pahalı zaten 10K düşse o model için iyi fiyat. B850 için 9K hala pahalı bence, ben ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum, Vatan gece indirimiyle 8K civarına veriyordu. Ama şu an için başka seçeneğin yok. @YusufEymen B650 kartlar da haddinden pahalı, her şey zam yedi.

Son düzenleme:
Nasıl indirimlerde bir şey yok, Velox kasa falan var, belki iyi fiyata gelirse alırsın. Kasa-soğutucu-anakart mı eksikti senin Total'de?

Colorful X870 9K düşse almaz mısın mesela o modeli @YusufEymen

Galahad Trinitiy Performance var, bütçen varsa alırsın bunları iyi fiyata gelirse.

Lian Li LANCOOL II'i kasa var @YusufEymen

Bu kart 10K düşse bunu alırım ama düşmez gibi.

Colorful beyaz almam, Trinity beyaz almam. Lancool ve diğer modeli sevmiyorjm.

Colorful beyaz almam, Trinity beyaz almam. Lancool ve diğer modeli sevmiyorjm.
Bekle 10'a kadar çıkıyor ürünler, belki B850 gelir düzgün model. Gelmezse de B850 alacaksın yüksek ihtimalle. Bütçen var çünkü, aralarında fark olmasa da biri yeni çipset diğeri eski. Ama AM5'te bu bir anlam ifade etmiyor, aynı yonga hepsi temel olarak. Konuda bahsedilen tek tük farklar var, seni çok etkilemez, sadece ve sadece oyun odaklıysan, başka bir plan aklında yoksa.

Bekle 10'a kadar çıkıyor ürünler, belki B850 gelir düzgün model. Gelmezse de B850 alacaksın yüksek ihtimalle. Bütçen var çünkü, aralarında fark olmasa da biri yeni çipset diğeri eski. Ama AM5'te bu bir anlam ifade etmiyor, aynı yonga hepsi temel olarak. Konuda bahsedilen tek tük farklar var, seni çok etkilemez, sadece ve sadece oyun odaklıysan, başka bir plan aklında yoksa.

Ama bu içime sindi. Arada 700TL fark var hiçbir şey değil. Sadece BIOS için bile veririm.

Ama bu içime sindi. Arada 700TL fark var hiçbir şey değil. Sadece BIOS için bile veririm.
MSI'da yeni nesil BIOS'a geçildi, arayüz değişti, sende Hynix-A olmasına rağmen OC da yapmayacağım dedin ama, bunlar zararsız işlemler bilgin olsun. 7800x3D RAM tune'lamaya açık bir işlemci. B850 çipset olarak müsait buna. Voltaj falan verilmiyor RAM işinde, 6400 c26 yapmayacaksan. Zaten 6000 c30'da kalacaksın.

MSI'da yeni nesil BIOS'a geçildi, arayüz değişti, sende Hynix-A olmasına rağmen OC da yapmayacağım dedin ama, bunlar zararsız işlemler bilgin olsun. 7800X3D RAM Tune'lamaya açık bir işlemci. B850 çipset olarak müsait buna. Voltaj falan verilmiyor RAM işinde, 6400 C26 yapmayacaksan. Zaten 6000 C30'da kalacaksın.

Hocam 8 RGB fan için benim kaç çoğaltıcıya ya da nasıl bir şeye ihtiyacım var? Al mı diyorsunuz yani?