KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 1 yıldır (PC'yi aldığımdan beri) geçmeyen bir anlık takılma sorunu var. Eylül ayında işlemciyi R5 7500F'ten R7 7800X3D'ye geçirdim ama hiçbir şey değişmedi. 1 yıldır akla gelen her şeyi denedim ama sonuç sıfır. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • MSI RTX 4070 Super 2X
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Crucial 2x16 GB
  • 1 TB SSD
  • ASUS B650M-K anakart
  • 2K ASUS monitör (G-Sync destekli)

Şimdi deneyebileceğiniz bir şey tavsiye edeyim. Temiz bir şekilde Windows 11 kurun. Chipset sürücülerini kurun. BIOS'tan Global C State ayarını Enabled yapın. Windows Güç Planınız Dengeli'de kalsın. Ardından oyunları test edin.
Yeni RAM testi yapana kadar bu şekilde kullanmanız dışında bir seçenek ne yazık ki yok.

Öncelikle BIOS’u güncelleyin. Chipset ve ekran kartı sürücülerini güncelleyin. NVIDIA ekran kartlarında son zamanlarda sürücülerle ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Bir alt sürümü ya da daha stabil sürümleri araştırıp kurmayı deneyin.

Güç modunu Nihai, Dengeli veya Yüksek Performans olarak deneyin. Güç ayarlarının gelişmiş seçeneklerinde USB seçmeli askıya alma özelliğini devre dışı bırakın. Yine güç ayarlarında Hızlı Başlatma seçeneğinin işaretini kaldırın.

BIOS üzerinden EXPO 1–2 Tweak ayarlarını tek tek test edin. İşlemcide iGPU varsa kapatın. RAM’i 1:1 moduna alıp test edin.

Ethernet kablosu kullanarak bağlantı sağlıyorsanız BIOS üzerinden Wi-Fi’yi kapatın. Bluetooth kullanmıyorsanız BIOS ayarlarından BT servisini devre dışı bırakın. Anakarttan ses almak için jack portlarını kullanmıyorsanız HD Audio özelliğini kapatın.

Bu ayarlarla sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Ayrıca temiz bir Windows kurulumu yapıp ayarları yeniden yapılandırmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle BIOS'u güncelleyin. Chipset ve ekran kartı sürücülerini güncelleyin. NVIDIA ekran kartlarında son zamanlarda sürücülerle ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Bir alt sürümü ya da daha stabil sürümleri araştırıp kurmayı deneyin.

Güç modunu nihai, dengeli veya yüksek performans olarak deneyin. Güç ayarlarının gelişmiş seçeneklerinde USB seçmeli askıya alma özelliğini devre dışı bırakın. Yine güç ayarlarında hızlı başlatma seçeneğinin işaretini kaldırın.

BIOS üzerinden EXPO 1–2 Tweak ayarlarını tek tek test edin. İşlemcide iGPU varsa kapatın. RAM'i 1:1 moduna alıp test edin.

Ethernet kablosu kullanarak bağlantı sağlıyorsanız BIOS üzerinden Wi-Fi'yi kapatın. Bluetooth kullanmıyorsanız BIOS ayarlarından BT servisini devre dışı bırakın. Anakarttan ses almak için jack portlarını kullanmıyorsanız HD Audio özelliğini kapatın.

Bu ayarlarla sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Ayrıca temiz bir Windows kurulumu yapıp ayarları yeniden yapılandırmanızı tavsiye ederim.

RAM'leri nasıl o moda alacağımı ve Wi-Fi kapatacağımı bilmiyorum.

Şimdi deneyebileceğiniz bir şey tavsiye edeyim. Temiz bir şekilde Windows 11 kurun. Chipset sürücülerini kurun. BIOS'tan Global C State ayarını Enabled yapın. Windows Güç Planınız Dengeli'de kalsın. Ardından oyunları test edin.

Hocam biraz geç cevap verdim kusura bakmayın, format ve testlerden dolayı. Formattan sonra bir şey değişmedi. Söylemedim ama sıcaklıklar çok yüksek gibi geliyor Uncharted 4'e girdiğimde sanki uçak kalkar gibi oldu PC.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar kaç derece? İlk girişiniz ise shader derliyor olabilir o da doğal olarak sıcaklıkların fazla olmasına sebep olabilir.

Coreliquid serisi soğutucu modellleri çok iyi değil diye hatırlıyorum. Curve Optimizer ile undervolt yapabilirsiniz. Isınma sorunu çözülür muhtemelen.

Merhaba, 1 yıldır (PC'yi aldığımdan beri) geçmeyen bir anlık takılma sorunu var. Eylül ayında işlemciyi R5 7500F'ten R7 7800X3D'ye geçirdim ama hiçbir şey değişmedi. 1 yıldır akla gelen her şeyi denedim ama sonuç sıfır. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • MSI RTX 4070 Super 2X
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Crucial 2x16 GB
  • 1 TB SSD
  • ASUS B650M-K anakart
  • 2K ASUS monitör (G-Sync destekli)

PSU'nun kac watt oldugunu yazmadiniz. PSU'yu degistirmeyi denediniz mi hiç?

Son düzenleyen: Moderatör: