KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 1 yıldır (PC'yi aldığımdan beri) geçmeyen bir anlık takılma sorunu var. Eylül ayında işlemciyi R5 7500F'ten R7 7800X3D'ye geçirdim ama hiçbir şey değişmedi. 1 yıldır akla gelen her şeyi denedim ama sonuç sıfır. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • MSI RTX 4070 Super 2X
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Crucial 2x16 GB
  • 1 TB SSD
  • ASUS B650M-K anakart
  • 2K ASUS monitör (G-Sync destekli)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı tam belli olmadan da bir şey yapmak istemiyorum. Öğrenci olduğum için bütçem yok düzeleceğini bilsem burs parasıyla bile alırım.

Dedigim gibi hem guvenilir marka degil. Rampage ucuz bir PSU ve ses geliyor dediniz bir de Bronze PSU bence voltaj dalgalanmalarindan ve aşırı isinmadan oluyor o takilmalar.

Artı -1 Eksi
@KayraSct, hemen PSU diye karar verme. RAM'ler de tehlikeli duruyor. CL48 RAM diyorsunuz. Benimki de CL46 bende de sttuter var. Ekran kartı değiştirmeme rağmen takılıyordu. Muhtemelen ikimizinki de RAM. Deneyebilirsen başka birinden RAM al dene. İnternette bile oyun için 36 30 iyidir diyor. Hazır sistem mağduruyuz ikimiz de.

Donmalar olurkende kontrol ettiniz mi voltaj degerlerini? Ne kadar sure kontrol ettiniz?

Donmalar olurken etmedim bir daha format atıp bakarız hepsine eğer müsaitseniz yarın.

@KayraSct, hemen PSU diye karar verme. RAM'lerde tehlikeli duruyor. CL48 RAM diyorsunuz. Benimki de CL46 bende de sttuter var. Ekran kartı değiştirmeme rağmen takılıyordu. Muhtemelen ikimizinkide RAM. Deneyebilirsen başka birinden RAM al dene. İnternette bile oyun için 36 30 iyidir diyor. Hazır sistem mağduruyuz ikimizde.

Dünyadaki en illet sorun olabilir kaynağı bile belli değil.

Donmalar olurken etmedim bir daha format atıp bakarız hepsine eğer müsaitseniz yarın.

Dedigim gibi 1 gun boyunca arkada calistirin, sonra log dosyasini buraya atin kontrol edelim voltaj degerlerini. O zaman emin oluruz sorun var mi yok mu PSU'da.

Format atmayin zaten 10 15 kere atmissiniz. Duzelmemis, yine duzelmez.