KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 1 yıldır (PC'yi aldığımdan beri) geçmeyen bir anlık takılma sorunu var. Eylül ayında işlemciyi R5 7500F'ten R7 7800X3D'ye geçirdim ama hiçbir şey değişmedi. 1 yıldır akla gelen her şeyi denedim ama sonuç sıfır. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Sistem:
  • MSI RTX 4070 Super 2X
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Crucial 2x16 GB
  • 1 TB SSD
  • ASUS B650M-K anakart
  • 2K ASUS monitör (G-Sync destekli)

CoreLiquid serisi soğutucu modellleri çok iyi değil diye hatırlıyorum. Curve Optimizer ile undervolt yapabilirsiniz. Isınma sorunu çözülür muhtemelen.

Undervolt gibi teknik bilgi isteyen şeylerden anlamıyorum bilgili tanıdğımda yok.

Eksik yazmışım düzelttim Rampage.

CoreLiquid serisi soğutucu modellleri çok iyi değil diye hatırlıyorum. Curve Optimizer ile undervolt yapabilirsiniz. Isınma sorunu çözülür muhtemelen.

Hocam bugün girdiğimde değerler böyle fan seside kulak tırmalayan cinsten değil.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).webp
    Ekran Görüntüsü (4).webp
    110,5 KB · Görüntüleme: 34
750. PSU'yu sormuştum başka forumlarda gerek olmadığını söylediler ama iyi bir PSU'yu değil Rampage'nin.

750W 80+ Gold ideal senin sisteme ancak bildigim kadariyla Rampage çok da guvenilir bir marka degilmis. İnternetten arastirdim, kullanicilar sıkıntı yasiyormus bu PSU ile. Bomba falan dediklerini gordum. MSI iyi onu biliyorum guvenilirlik olarak PSU'da ariza olabilir gibi geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
750W 80+ Gold ideal senin sisteme ancak bildigim kadariyla Rampage Cok'da guvenilir bir marka degilmis internetten arastirdim kullanicilar sıkıntı yasiyormus bu PSU ile. Bomba falan dediklerini gordum. MSI iyi onu biliyorum guvenilirlik olarak PSU da ariza olabilir gibi geldi bana.

PSU'da zaten coil whine sesi de var.

Artı -1 Eksi