WR kısmı yüzünden Boot etmemiştir. Önce diğer tüm ayarları oturtup WR en son bakman lazım. Hiçbir türlü Boot olmaz ise Clear CMOS yapacaksın. Kapatıp aç, tekrardan trainlemeyi denesin.
Kapatip tekrar acmaya calistim fakat acilmadi, Clear CMOS yaptim. SPD tarafini ellemeden ayarlari tekrar girip deneyeyim mi?

Kapatip tekrar acmaya calistim fakat acilmadi, Clear CMOS yaptim. SPD tarafini ellemeden ayarlari tekrar girip deneyeyim mi?
@Ayhan Dönmez hocam Clear CMOS sonrasi ZenTimings gorselini de ekliyorum.

@Ayhan Dönmez hocam Clear CMOS sonrasinda SPD tarafinda herhangi bir degisiklik yapmadim, Nitro kisminda da goremedigimiz ayarlari ellemeyip gorebildiklerimizi aynen gecirdim. Bu sekilde sistem acildi. Ayarlar sonrasi asagiya HWiNFO, ZenTimings ve RTP gorsellerini ekliyorum. Bir sakinca yoksa testi baslatayim mi?

ZenTimings uzerinde MEM VDD ve MEM VDDQ 0.0000V olarak gozukuyor ama BIOS tarafinda degerler bu sekilde girili durumda.

Dosya Ekleri

• emrezen.webp
    emrezen.webp
    162 KB · Görüntüleme: 68
  • 33.webp
    33.webp
    350 KB · Görüntüleme: 48
  • 555.webp
    555.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:

@Ayhan Dönmez hocam Clear CMOS sonrasi ZenTimings gorselini de ekliyorum.

@Ayhan Dönmez hocam Clear CMOS sonrasinda SPD tarafinda herhangi bir degisiklik yapmadim, Nitro kisminda da goremedigimiz ayarlari ellemeyip gorebildiklerimizi aynen gecirdim. Bu sekilde sistem acildi. Ayarlar sonrasi asagiya HWiNFO, ZenTimings ve RTP gorsellerini ekliyorum. Bir sakinca yoksa testi baslatayim mi?

ZenTimings uzerinde MEM VDD ve MEM VDDQ 0.0000V olarak gozukuyor ama BIOS tarafinda degerler bu sekilde girili durumda.

Başlatabilirsin RTP.

Son hali nasıl, 4800 MT/s ama şu anda.

MSI'de kırmızı yaktığına bakma, sorun yok o konuda. Güncel Zen nasıl şu anda? 6000 CL28 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO ayarla istersen. Diğer Timing'ler senin profil ile aynı olabilir. @n3t4

1769606683802.webp

Bu şekilde teste al, attığın gibi uygun.

Başlatabilirsin RTP.

MSI'de kırmızı yaktığına bakma, sorun yok o konuda. Güncel Zen nasıl şu anda? 6000 CL28 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO ayarla istersen. Diğer Timing'ler senin profil ile aynı olabilir. @n3t4
Yaklasik 40 dakikadir test aktif devam ediyor, herhangi bir hata ile karsilasmadik. FCLK 2200 ve tRFC 390 deneyelim mi veya degistirilmesi gereken bir deger var midir?

6000 CL26, 1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDD IO.

Yaklasik 40 dakikadir test aktif devam ediyor, herhangi bir hata ile karsilasmadik. FCLK 2200 ve tRFC 390 deneyelim mi veya degistirilmesi gereken bir deger var midir?

Aktif soğutma yoksa 390 patlar, 420 dursun. tREFI zaten 50K.

@uthRED Bu konudaki CL26 deneyebilirsin. Kartınız aynı.

6200 yerine 6000 CL26 kullanın. 6200-6400 MT/s başınızı ağrıtır.

Başlatabilirsin rtp.

MSI'de kırmızı yaktığına bakma, sorun yok o konuda. Güncel zen nasıl şu anda? 6000 CL28 1.5 vdd, 1.4 vddq, 1.4 vdd IO ayarla istersen. Diğer Timing'ler senin profil ile aynı olabilir. @n3t4

Eki Görüntüle 222336

Bu şekilde teste al, attığın gibi uygun.

Guncel ZenTimings bu sekilde şu anda ve 45 dakikadir devam ediyor rtp. Benim sistemde uyguladigimiz 6000/2200 CL26 degerlerine yukselteyim mi?

Dosya Ekleri

• guncel.webp
    guncel.webp
    165,2 KB · Görüntüleme: 44
Guncel ZenTimings bu sekilde şu anda ve 45 dakikadir devam ediyor rtp.

2200 yapmak zorunda değilsiniz. Kalsın böyle. Latency önemli oyunlarda. 2000 düşük bir değer olsa da 6000 CL26 tolere eder. 2200 eğer stabil değilse %1 düşürür, predictive açmayı falan gerektirebilir.

2200 yapmak zorunda değilsiniz. Kalsın böyle. Latency önemli oyunlarda. 2000 düşük bir değer olsa da 6000 CL26 tolere eder. 2200 eğer stabil değilse %1 düşürür, predictive açmayı falan gerektirebilir.

Eklemis oldugum mesajinizdaki ayarlar ile yaptim yani predictive aktif şu an.

Bende bu şekilde, Mixed bir tık yüksek veriyor ama Latency. NORM biraz daha düşük çıkıyor. @elninolaz

Eki Görüntüle 236880

Eki Görüntüle 236881

@TechMad @ggbye sizlerin sonuçlar nasıl?
RTP sanki yavaş gibi geldi. İki buçuk saatte 6400'de çoktan üçüncü döngüde çalışıyor olması lazım. İki buçuk saate rağmen daha üçüncü döngüye geçilmemiş. Aynı sürede 6000'de ben üçüncüye geçiyorum.

Dosya Ekleri

• y.webp
    y.webp
    1 MB · Görüntüleme: 40
RTP sanki yavaş gibi geldi. İki buçuk saatte 6400'de çoktan üçüncü döngüde çalışıyor olması lazım. İki buçuk saate rağmen daha üçüncü döngüye geçilmemiş. Aynı sürede 6000'de ben üçüncüye geçiyorum.

DR öyle, Coveraj geç ilerler. Minimum x2 süre. Tam tutturdum zaten, 150 dakika yap demesem morttu. SR 70 dakikada hallediyor, bu x2 işte.

Burada aktif soğutma olmadığı için tRCD 36'yı tutamadık. Ya 1.7 VDD civarı basacağız ya da modüller 65 derece olmayacak. İkisinden biri.

Belki 1.55 VDDQ falan da gerekebilir, test etmeden anlamak imkansız. 65 dereceye göre maksimum bu kadar olur, ötesi olmaz.

@TechMad Clam anlattığım şekilde yapıp sonucu ilet sen de, @elninolaz ve diğer arkadaşlarla kıyaslayın. @n3t4 @sahveli vs. de iletmek ister belki. Bugüne dek belki bilmem kaç bin kişiye ayarlattım, tek tek hepsini etiketlemem mümkün değil. AIDA çok doğruyu yansıtmıyor, yol gösterebilir bir miktar.

Son düzenleme: