Bu testi nasıl yapıyoruz? Daha önce hiç görmedim.

Birkaç mesaj ya da sayfa öncesinde anlattım detaylı. Latency ve Bandwidth kısımları var, bant genişliği ölçerken Thread kısmını fulleyip çalıştır. Latency kısmında direkt Run diyeceksin, ek ayara gerek yok. Mouse dahi oynatma ölçerken. RAM temizliği yap ve arka plan boş olsun.

Dr öyle, coveraj geç ilerler. Minimum X2 süre. Tam tutturdum zaten, 150 dakika yap demesem morttu. Sr 70 dakikada hallediyor, bu X2 işte.

Burada aktif soğutma olmadığı için tRCD 36'yı tutamadık. Ya 1.7 vdd civarı basacağız ya da modüller 65 derece olmayacak. İkisinden biri.

Belki 1.55 vddq falan da gerekebilir, test etmeden anlamak imkansız. 65 dereceye göre maksimum bu kadar olur, ötesi olmaz.

@TechMad clam anlattığım şekilde yapıp sonucu ilet sen de, @elninolaz ve diğer arkadaşlarla kıyaslayın. @n3t4 @sahveli vs. de iletmek ister belki. Bugüne dek belki bilmem kaç bin kişiye ayarlattım, tek tek hepsini etiketlemem mümkün değil. AIDA çok doğruyu yansıtmıyor, yol gösterebilir bir miktar.

Bana son sistem dahil Total'de 3 sistem ayarlattiniz. Biri 9800X3D diger ikisi 7800X3D. Şu an icin son 7800X3D haric digerlerinden memnunuz. Sonuncusu 6400 CL28 1:1 digerleri 6000 CL28 1:1. sonuncusunda da ya bilesen farkindan dolayi ya da rotus ihtiyacindan dolayi simdilik FPS düşmesi yaşıyoruz CS2 icerisinde. Bu testi yapmadim ama hiçbir sistemde, gerekliyse yapip paylasabilirim. FPS düşmesi icin de bir yandan HWiNFO ile sicaklik takibindeyim şu an. BIOS tarafinda fanlara ve pompaya biraz + verdim izliyorum.

Bana son sistem dahil Total'de 3 sistem ayarlattiniz. Biri 9800X3D diger ikisi 7800X3D. Şu an icin son 7800X3D haric digerlerinden memnunuz. Sonuncusu 6400 CL28 1:1 digerleri 6000 CL28 1:1. sonuncusunda da ya bilesen farkindan dolayi ya da rotus ihtiyacindan dolayi simdilik FPS düşmesi yaşıyoruz CS2 icerisinde. Bu testi yapmadim ama hiçbir sistemde, gerekliyse yapip paylasabilirim. FPS düşmesi icin de bir yandan HWiNFO ile sicaklik takibindeyim şu an. BIOS tarafinda fanlara ve pompaya biraz + verdim izliyorum.

6400 ımc limit, drop oluyorsa birtakım ayarları gözden geçirmek lazım. Curve Optimizer -25 yerine -15 kısıp denediniz mi mesela CS'de?

6400'ü oturtmak o kadar kolay değil, testleri geçmiş gibi görünse de sorun yapabiliyor. All Core -15 kısıp bir tekrar deneyin. Sorun devam ediyorsa güncel zen iletin, bakarız tekrardan. Diğer sistemlerde 6000 1:1 ayarlandığı için hiç sıkıntı yaşamadınız, 6400 bir ömür ister. :)

6400 ımc limit, drop oluyorsa birtakım ayarları gözden geçirmek lazım. Curve Optimizer -25 yerine -15 kısıp denediniz mi mesela CS'de?

-20 ile denemeyi dusunuyordum ama -15 ile deneyebilirim. Yani iki 7800X3D yan yana şu an, birinde smoke atip icine girince 750 civarlarindan 680-700'lere dusuyor FPS digerinde 750 civarlarindan 380-400'lere dusuyor. Ilk bahsettigim sistemde B850 Tomahawk, 4070 Super, 6000 1:1 var son sistemde B850M Force, 4060, 6400 1:1 var.

-20 ile denemeyi dusunuyordum ama -15 ile deneyebilirim. Yani iki 7800X3D yan yana şu an, birinde smoke atip icine girince 750 civarlarindan 680-700'lere dusuyor FPS digerinde 750 civarlarindan 380-400'lere dusuyor. Ilk bahsettigim sistemde B850 Tomahawk, 4070 Super, 6000 1:1 var son sistemde B850M Force, 4060, 6400 1:1 var.

-15 deneyip bakın Curve Optimizer. Düzelmezse RAM ayarlarını gözden geçireceğiz. Hızlıca bir bakın. 6400 1:1 testi geçse de problematik AM5'te, stabil etmesi kolay değil. Uzun testte hata verebilir mesela. Ama bu bahsettiğin sorun daha çok Curve Optimizer sorunu gibi duruyor. -15 all Core çekip tekrardan bir bak.

Diğer ihtimal 1.3 VSOC kaynaklı 2133 FCLK throttle etmesi olabilir, FCLK drop sorunu ve FPS düşüklüğü yapar ve hata tespiti çok zordur. Agresif hata düzeltmesi var ve AM5'te whea errors raporlanmıyor AM4'teki gibi. Dediklerimi denersen anlayacağız. Ya co ya da FCLK diyorum.

Kısmen de Gear açık olması ve mevcut instabiliteyi maskelemesi testlerde.

-15 deneyip bakın Curve Optimizer. Düzelmezse RAM ayarlarını gözden geçireceğiz. Hızlıca bir bakın. 6400 1:1 testi geçse de problematik AM5'te, stabil etmesi kolay değil. Uzun testte hata verebilir mesela. Ama bu bahsettiğin sorun daha çok Curve Optimizer sorunu gibi duruyor. -15 all Core çekip tekrardan bir bak.

Diğer ihtimal 1.3 VSOC kaynaklı 2133 FCLK throttle etmesi olabilir, FCLK drop sorunu ve FPS düşüklüğü yapar ve hata tespiti çok zordur. Agresif hata düzeltmesi var ve AM5'te whea errors raporlanmıyor AM4'teki gibi. Dediklerimi denersen anlayacağız. Ya co ya da FCLK diyorum.

Kısmen de Gear açık olması ve mevcut instabiliteyi maskelemesi testlerde.

Şu an -15 verdik altta HWiNFO acik. 5V5 bir oyun modunda deniyoruz takipteyim.

@Ayhan Dönmez hocam kendi konumdan devam ediyorum burayi mesgul etmeyeyim.

Son düzenleme: