R7 7800X3D'li sistemde anakarttaki CPU ve DRAM ışığı yanıyor

Tmehmet

Çalışkan
Merhaba,

Yeni topladığım ekran kartsız ve görüntü almak için montajladığım sistemde anakartta CPU kırmızı ve DRAM ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor.

Anakartım MSI B650M Project Zero işlemcim R7 7800X3D. Sorun nedir?

Soğutucuyu takarken fazla sıkmış olabilirsin, ramler oturmamış olabilir. Onları kontrol eder misin? Mümkünse soğutucuyu çıkar sadece işlemcinin üstüne koy öyle test et.

RAM'ler yanlış slotta olabilir, 2. Ve 4. Slotta olacak, ilk aşamada soldan 2. Slotta tek RAM ile açıp BIOS güncelleyip 2. RAM'i eklemek lazım.

Soğutucuyu takarken fazla sıkmış olabilirsin, RAM'ler oturmamış olabilir. Onları kontrol eder misin? Mümkünse soğutucuyu çıkar sadece işlemcinin üstüne koy öyle test et.

Hocam soğutucu Thermalright spirit 120 Plus V2 montaj videolarında söyledikleri gibi yapmıştım bir arkadaşta çok sıkmışsın dediğinde gevşetip denemiştim fakat aynı sorun vardı dün akşam soğutucuyu ve işlemciyi çıkarıp baktım anakart pinlerinde kırık var mı diye fakat herhangi bir sorun göremedim ikisinde de yine de söylediğiniz gibi vidaları takmadan denemeli miyim?

Evet hocam. İşlemcinin üstünde baskı varsa denemiş oluruz. Olmazsa da @20424 hocamın dediği gibi tek RAM takılı çalıştırın.

RAM'ler yanlış slotta olabilir, 2. ve 4. slotta olacak, ilk aşamada soldan 2. slotta tek RAM ile açıp BIOS güncelleyip 2. RAM'i eklemek lazım.

Ramlerim Corsair Vengeance 2x16 ve dediğiniz gibi anakartımda A2 B2 öneriliyor normalde öyle takıyordum tek bir RAM ile neredeyse her slotta denememe rağmen sonuç vermedi Hepsiburada satıcısından 10 gün önce almıştım. BIOS konusunda benimle aynı sorunu yaşayıp çözüm olarak işaretleyen birisinin yaptığını yapmıştım. Yaptığım işlem: USB bellegi FAT32 yapın. Indirdiginiz BIOS dosyasını USB belleğe atın. Dosyanın adını MSI.ROM olarak değiştirin. Bilgisayar kapalı haldeyken BIOS flashback butonuna basın. Işık yanıp sönmeye başlayacak. Işık yanıp sönmesi bittikten sonra ekrana MSI logosu gelecek. Her şey tamam demektir. USB bellegi de kasadan çıkartın. Bu işlemi yapmıştım ama yine sonuç alamadım.

Evet hocam. İşlemcinin üstünde baskı varsa denemiş oluruz. Olmazsa da @20424 hocamın dediği gibi tek RAM takılı çalıştırın.

Tamamdır eve gidince deneyeceğim kasayı yan çalıştırmamda sorun çıkmaz değil mi?

@Tmehmet, sistemi siz mi birleştirdiniz?

Evet ilk deneyim masaüstü konusunda ama YouTube'dan videolar izleyerek arkadaşlarıma danışarak hiç acele etmeden doğru şekilde yapmaya çalıştım.

Anakart yükseltme vidalarını anakarta göre ayarladınız mı? Vida deliklerine denk gelmeyen fazladan vida kalmış olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…