Tmehmet

Çalışkan
Merhaba,

Yeni topladığım ekran kartsız ve görüntü almak için montajladığım sistemde anakartta CPU kırmızı ve DRAM ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor.

Anakartım MSI B650M Project Zero işlemcim R7 7800X3D. Sorun nedir?

IMG_5733.webp

Normalde sabit CPU yanması lazım DRAM yanmaması lazım, siz soketleri geri takın, kasa arkasındaki anakart bağlantılarını da çeker misin, yanlış bir bağlantı var mı bir bakayım.

Bunu kurup deneyin:

Aynı işlemleri uygulayacaksınız.

Denedim sonuç değişmedi maalesef.

Normalde sabit CPU yanması lazım DRAM yanmaması lazım, siz soketleri geri takın, kasa arkasındaki anakart bağlantılarını da çeker misin, yanlış bir bağlantı var mı bir bakayım.
Psu takılı olduğundan ve bütün kablolar arkada olduğundan çok net olmadı umarım anlaşılıyordur

Dosya Ekleri

• IMG_5785.webp
    IMG_5785.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_5782.webp
    IMG_5782.webp
    5 MB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
PSU bağlantıları değil anakartın portlarını çekmeniz lazım, 24 pin, ön panel bağlantıları olan yerleri.

Dosya Ekleri

• IMG_5787.webp
    IMG_5787.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_5790.webp
    IMG_5790.webp
    3 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_5788.webp
    IMG_5788.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_5791.webp
    IMG_5791.webp
    83,4 KB · Görüntüleme: 32
O olmamış o zaman, rehbere göre yapın, bu çözmezse anakartı kasa dışına alıp uzay sistem denemek lazım.

Hocam haklısınız ben çok yanlış yapıyormuşum her şeyi videodaki gibi yapıp beta olmayan son sürümü indirerek yaptım şu an BIOS ışığı yanıp sönüyor bilgilendiririm sonucu.

O olmamış o zaman, rehbere göre yapın, bu çözmezse anakartı kasa dışına alıp uzay sistem denemek lazım.

BIOS ışığı söndü sistem hala çalışıyor ama aynı ışıklar devam ediyor ve görüntü yok🥲

Son düzenleme: