Evet aylardır çok fazla test yaptım ama bu şans tabii, olabilir de olmayabilir de, sonuçta soğutuyoruz. 1.6 ile tekrar deneyeceğim. 1.5-1.6 üstü çıkmamak iyidir daily. Ben 1.75 verip kullandım boş yere bir süre bir de
M-Die sevmiyor diyor her yerde insanlar, öyle denk geldim, zaten doygunluğa ulaşıyor ekstranın faydası yok vesaire diye, bakalım anlayacağız bu sevmiş mi, zira ben bundan nefret ettim. Primary'ler ve tRFC yüzünden...
@behramabi
1.65'e kadar safe kabul edilir yani 7/24 için, üstünün kazancı çok az, gereksiz görülüyor. Bir de 2gbit M-Die ile kimse uğraşmıyor şu anda. Bu işlerden anlayan kişi A-Die alıp geçecektir yani.
Bir de bazıları buna katılmasa da şu bilgiyi de geçeyim, GDM Disable biraz fazla voltaj isteyebilir VDD-VDDQ özelinde, VDDIO zaten 1.4-1.45 bırakıyoruz genelde o tolere ediyor. GDM Disable tüm zamanları gerçek değerinde çalıştırıp yuvarlamadığı için 1.6 VDD yetiyorken mesela 1.63 gerekebilir. GDM Disable daily için çok mantıklı değil ama bu kadar uğraşıp da Enable kullanmak anlamsız geliyor bu saatten sonra. Sonuçta 8400 GDM Disable denemiyoruz, alt tarafı 6000-6400 aralığında uğraşıyoruz. 6200 1-2-0 GDM Enable yerine 1-2-1 GDM Disable olabiliyorsa ben daha uygun buluyorum.
@behramabi
1-2-0 GDM Disable yok ediyor beni 6200'de, özellikle FCLK 2200 iken IMC yükü aşırı fazla, o kadar kuvvetli aslında ama SoC ihtiyacı fazla ve havalar sıcak, onu da hesaba kat. IOD sıcaklığı gaming ilerledikçe sıkıntı çıkarıyor, ekran kartı yüzünden de RAM+IMC IOD sıcaklığı artıyor.