Training 5 Dk'ya kadar uzun sürebilir, onda bir sorun yok. Önemli olan hata olmaması. Bu son halini ZenTimings SS atarsan bakarım, ek olarak Ryzen3D profil seç Config kısmından test etsin, ilk açışta hata verirse PC'ye restart atmayı unutma, sonrasında tekrar açman gerekli programı.

Hocam resimde var son hali zentiming.

Dosya Ekleri

• hw2.webp
    hw2.webp
    841,8 KB · Görüntüleme: 63
  • hw.webp
    hw.webp
    911,4 KB · Görüntüleme: 57
Her şey gayet iyi, stabil gibi görünüyor. Bu testi geçerse sonraki aşamada Nitro kısmını bir adım ileri taşıyalım. Gerekli ayarları sana vericem, bir de tRCD ve tRP 36 deneyelim bir kere, hata alırsan 38-38 geri çekeriz.

Training 5 dk'ya kadar sürebilir ayar değişirken vs, onu dert etme bu aşamada. Stabil profil oturttuktan sonraki kısım o.

Profil anta777 seçmişsin ama, Ryzen 3D Profil varsa sonrakini onunla yap @Dwit Orada config kısmından seçiyorsun.

Settings-Config kısmından seçersin sonraki testi Ryzen3D olarak. 3D cache için optimize etti o configi.

@Dwit Sonraki adımda Nitro kısmında sana rx-2 tx-3 control line-1 vermiştim bunları rx-1 tx-2 control line-1 yap, geri kalan Nitro ayarları olduğu gibi kalsın.

DRAM Voltaj verdiğin kısmın az yukarısında SoC voltaj var şu anda bu değer sende 1.2, onu 1.22 yapalım. SoC voltaj kısmına gelip AMD Overclocking seç, o kısma 1.22 yaz enterle, VDDP voltaj 0.95 sende, aynı şekilde onu 1.0 yapabilirsin, onda direkt karşısına yazacaksın.

Bir de FCLK var, senin kart 900 mV VDDG veriyor, VDDG CCD ve VDDG IOD voltajları bul yine o kısımda bir yerdeydi, bu iki değeri 1.05v yapacaksın ya da 1050 mV hangisi mevcut ise, CCD ve IOD 1050 mV/1.05v olacak yani, ikisi aynı değere denk, sonrasında FCLK'yı 2133 olarak ayarla ve save & exit yap.

tRCDRD ve tRP 36-36 deneyebilirsin ekstra 6000'de stabil ise öyle kullanman daha iyi olur. @Dwit Hepsi bu kadar. Ayarları kaydet bu arada, Clear CMOS yaparsan baştan girmek zorunda kalma her şeyi, Carbon'da save profile kısmı var, profile 1 olarak kaydet, Clear CMOS sonrası tek tık ile yüklersin şu anki stabil profili.

Geri dönüş yaparsan inceleyeceğim.

@Dwit Profili karıştırmışım bu arada kusura bakma, Ryzen3D Profili anta777 geliştirmişti. O aklımdan çıkmış. Kullanmayalı uzun süre oldu. Hata yok şu an sende. Dediğim ekstra tweakleri uygulamayı unutma.

anta777 absolut-anta777 extreme tarzı profiller de var, aklım onlara gitti.

Ryzen3D Profil gayet yeterli, bu bahsettiğim diğer profillere gerek yok, 1usmus'dan daha iyi 9800x3D için, o yüzden bu şekilde test edersin hep.

Son düzenleme:
Her şey gayet iyi, stabil gibi görünüyor. Bu testi geçerse sonraki aşamada Nitro kısmını bir adım ileri taşıyalım. Gerekli ayarları sana vereceğim, bir de tRCD ve tRP 36 deneyelim bir kere, hata alırsan 38-38 geri çekeriz.

Training 5 Dk'ya kadar sürebilir ayar değişirken vs, onu dert etme bu aşamada. Stabil profil oturttuktan sonraki kısım o.

Profil ANTA777 seçmişsin ama, Ryzen 3D profil varsa sonrakini onunla yap @Dwit orada Config kısmından seçiyorsun.

Settings-Config kısmından seçersin sonraki testi Ryzen3D olarak. 3D cache için optimize etti o Config'i.

@Dwit sonraki adımda Nitro kısmında sana RX-2 tx-3 Control line-1 vermiştim bunları RX-1 tx-2 Control line-1 yap, geri kalan Nitro ayarları olduğu gibi kalsın.

DRAM voltaj verdiğin kısmın az yukarısında SoC voltaj var şu anda bu değer sende 1.2, onu 1.22 yapalım. SoC voltaj kısmına gelip AMD overclocking seç, o kısma 1.22 yaz enterle, vddp voltaj 0.95 sende, aynı şekilde onu 1.0 yapabilirsin, onda direkt karşısına yazacaksın.

Bir de FCLK var, senin kart 900 mv vddg veriyor, vddg ccd ve vddg ıod voltajları bul yine o kısımda bir yerdeydi, bu iki değeri 1.05v yapacaksın ya da 1050 mv hangisi mevcut ise, ccd ve ıod 1050 mV/1.05v olacak yani, ikisi aynı değere denk, sonrasında FCLK'yı 2133 olarak ayarla ve save & exit yap.

tRCDRD ve tRP 36-36 deneyebilirsin ekstra 6000'de stabil ise öyle kullanman daha iyi olur. @Dwit hepsi bu kadar. Ayarları kaydet bu arada, clear CMOS yaparsan baştan girmek zorunda kalma her şeyi, Carbon'da save profile kısmı var, profile 1 olarak kaydet, clear CMOS sonrası tek tık ile yüklersin şu anki stabil profili.

Geri dönüş yaparsan inceleyeceğim.

@Dwit profili karıştırmışım bu arada kusura bakma, Ryzen3D profili ANTA777 geliştirmişti. O aklımdan çıkmış. Kullanmayalı uzun süre oldu. Hata yok şu an sende. Dediğim ekstra tweakleri uygulamayı unutma.

O yoktu ya bende onu şeçtiydim bir daha bakim derken settings girdim ama duruyormuş test hayırrr.

Dosya Ekleri

• sav.webp
    sav.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 55
O yoktu ya bende onu şeçtiydim bir daha bakim derken settings girdim ama duruyormuş test hayırrr.
Tamam test dursun, bu kadar test yeterli.

Ryzen3D profil doğru seçmişsin sıkıntı yok, ben karıştırdım diğer profiller ile.

@Dwit Şimdi tRCDRD ve tRP 36-36 dene, 2-3-1 olan Nitro'yu 1-2-1 dene yukarıda anlattım, SoC voltaj AMD Overclocking seç, Override mod seçme, sonrasında 1.22 yap. VDDP 1.0 yap. Bu şekil ZenTimings ve test gerçekleştir yine.

FCLK için VDDG CCD ve IOD voltajlarını 1.05v vereceksin, FCLK'yı 2133 olarak değiştirmen gerekli. @Dwit

Tamam test dursun, bu kadar test yeterli.

Ryzen3D profil doğru seçmişsin sıkıntı yok, ben karıştırdım diğer profiller ile.

@Dwit şimdi tRCDRD ve tRP 36-36 dene, 2-3-1 olan Nitro'yu 1-2-1 dene yukarıda anlattım, SoC voltaj AMD overclocking seç, override mod seçme, sonrasında 1.22 yap. Vddp 1.0 yap. Bu şekil ZenTimings ve test gerçekleştir yine.

FCLK için vddg ccd ve ıod voltajlarını 1.05v vereceksin, FCLK'yı 2133 olarak değiştirmen gerekli. @Dwit

Hocam dediginiz gibi ayarlardım şu an sistemin açılmasını bekliyorum anakartta ekstra bir sorun gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• a1.webp
    a1.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 48
  • a2.webp
    a2.webp
    882,1 KB · Görüntüleme: 54
  • a3.webp
    a3.webp
    1 MB · Görüntüleme: 51
  • a4.webp
    a4.webp
    1 MB · Görüntüleme: 49
Hocam dediginiz gibi ayarlardım şu an sistemin açılmasını bekliyorum anakartta ekstra bir sorun gözükmüyor.
Evet, her şey doğru görünüyor. tRCDRD ve tRP 36-36 deneyebilirsin ekstra, hata alırsan 38-38 çekersin geri ya da 37-37 bu 2 değeri.