tRFC 390 denediniz, spesifik olarak ondan sonra mı açılmadı, nasıl oldu bu durum?
Eki Görüntüle 182597
Bu sürüme güncelledin mi? @Dwit
Evet hocam önce BIOS güncelledim sonra temiz format attım Windows 11.
tRFC 390 denediniz, spesifik olarak ondan sonra mı açılmadı, nasıl oldu bu durum?
Eki Görüntüle 182597
Bu sürüme güncelledin mi? @Dwit
Dediğim şekilde 1 kere daha dene tRFC1 değerini 390, açılmazsa zorlamanın anlamı yok, M-Die olmuş oluyor.Evet hocam önce BIOS güncelledim sonra temiz format attım Windows 11.
Hatta bak Nebi tRFC1 değeri için 420 önermiş A-Die için, 140 ns tekabül eder, onu dene. M-Die onu dahi açamaması lazım. M-Die için stabilite sınırı 480 diyebiliriz @DwitEvet hocam önce BIOS güncelledim sonra temiz format attım Windows 11.
DRAM timings kısmından tRFC1 değerini 390 yap sadece, sonra tekrar save & exit yap. Öncesinde 1 kere düz EXPO açıp çık BIOS'tan, onu trainlesin. Eğer yine başarısız olursa m-die olmuş oluyor. @Dwit ama bu bir sorun değil, dert etmen gereken bir durum yok.
Dediğim şekilde 1 kere daha dene tRFC1 değerini 390, açılmazsa zorlamanın anlamı yok, m-die olmuş oluyor.
Hatta bak nebi tRFC1 değeri için 420 önermiş a-die için, 140 ns tekabül eder, onu dene. M-die onu dahi açamaması lazım. M-die için stabilite sınırı 480 diyebiliriz @Dwit
1 kere EXPO aç, sonrasında tRFC1 değerini 390 dene, tekrar trainlesin. İlk önce A-Die mı değil mi ondan emin olman lazım.Hocam hiç EXPO açmadıydım expo açıp Windows girmediydim şimdi dediginiz gibi EXPO açıp Windows'un açılmasını bekliyorum siyah ekranda ama anakartıma baktıgımda bir hata yok şu anlık.
1 kere EXPO aç, sonrasında tRFC1 değerini 390 dene, tekrar trainlesin. İlk önce a-die mı değil mi ondan emin olman lazım.
390 denedikten sonra açılmıyorsa M-Die demek oluyor. tRFC minimum 480 denemen lazım. M-Die 480 altını açamaz diyebiliriz.Peki hocam 5 dk geçti ama hala siyah ekranda beklemeye devammı edeyim?
Peki hocam 5 dk geçti ama hala siyah ekranda beklemeye devammı edeyim?
390 denedikten sonra açılmıyorsa m-die demek oluyor. tRFC minimum 480 denemen lazım. M-die 480 altını açamaz diyebiliriz.
480 dene, EXPO açıp tRFC1 kısmına 480 yaz, eğer açılıyorsa M-Die olmalı. @Dwit 390 daha zorlama.Yok hocam 390 yapınca DRAM ışıgı ve A6 hata kodu geliyor.
480 dene, EXPO açıp tRFC1 kısmına 480 yaz, eğer açılıyorsa m-die olmalı. @Dwit 390 daha zorlama.
Aynen
ZenTimings SS at bana, sana ayar vereyim onları dene o zamanlama kısmından.