- Makaleler
- 1
c28 A-Die diye biliyorum 16 GB olanlar, 24 GB'lıklar M-Die sadece, ekstra kapasiteye ihtiyacın yoksa 2x16 üstü gereksiz olur, zaten daha pahalı modeller.A dieler CL26'dı kitlerde gözüküyor yanlış anlamadıysam CL26 kitleri TR'de yok olsa bile çok gereksiz pahalı CL28 var ama onlarda MSI ve ASUS sitesinde SK Hynix gözüküyor.
c26 tek tük halen var, Vatan geçen indirimlerde 11K'ya satıyordu 1.45v versiyonunu, ama dediğim gibi sadece CL olarak düşünürsen monitördeki MS mantığı ile aynı, sadece EXPO açmayıp 10-15 zamanlama, Nitro ve FCLK ile uğraşırsan o zaman alman mantıklı, aksi taktirde yine yatırım yapmak istersen RAM kısmına 6000 c28 ya da 6400 c30 al. @Dwit
Ben dediğimi yapardım ama, 4000 TL üstü 1 TL bile versem performans farkı olmayacak çünkü, onu biliyorum. Ve zamanlamalar hepsine uyarlanıyor, Hynix olması yeterli. @Dwit Marka takıntın varsa da 6000 c28 al en azından A-Die gelsin, c30'larda M koyuyorlar, sevmiyorum o muhabbeti. 16 M-Die eski sürüm çünkü, 2 yıllık çip.
A dieler CL26'dı kitlerde gözüküyor yanlış anlamadıysam CL26 kitleri TR'de yok olsa bile çok gereksiz pahalı CL28 var ama onlarda MSI ve ASUS sitesinde SK Hynix gözüküyor.
Bütçe sıkıntısı olmasa ve marka takıntım olsa bunu alırdım ama gereksiz pahalı. Bir de EXPO/XMP ibaresinin önemi yok aklında olsun, XPG modelleri falan düşünürsen daha ucuz onlar. Karar senin, nihayetinde 6000 c30-28 ya da 6400 c32-30 al, Hynix gelsin yeterli. M gelirse de yapacak bir şey yok, 2 yıllık eski çipi doldurup duruyorlar hala. Elde kalmışları mı satıyorlar yoksa hala üretim devam mı ediyor bilmiyorum. Normalde 6000 c30'lar A olmalıydı 16'lıklar, 24'lükler yeni sürüm M-Die zaten, o farklı.
Son düzenleme: