DRAM Timings kısmından tRFC1 değerini 390 yap sadece, sonra tekrar save & exit yap. Öncesinde 1 kere düz EXPO açıp çık BIOS'tan, onu trainlesin. Eğer yine başarısız olursa M-Die olmuş oluyor. @Dwit Ama bu bir sorun değil, dert etmen gereken bir durum yok.

Evet hocam, önce BIOS'u güncelledim, sonra temiz format attım Windows 11.
Dediğim şekilde 1 kere daha dene tRFC1 değerini 390, açılmazsa zorlamanın anlamı yok, M-Die olmuş oluyor.

Evet hocam, önce BIOS'u güncelledim, sonra temiz format attım Windows 11.
Hatta bak Nebi tRFC1 değeri için 420 önermiş A-Die için, 140 ns tekabül eder, onu dene. M-Die onu dahi açamaması lazım. M-Die için stabilite sınırı 480 diyebiliriz @Dwit

DRAM timings kısmından tRFC1 değerini 390 yap sadece, sonra tekrar save & exit yap. Öncesinde 1 kere düz EXPO açıp çık BIOS'tan, onu trainlesin. Eğer yine başarısız olursa m-die olmuş oluyor. @Dwit ama bu bir sorun değil, dert etmen gereken bir durum yok.

Dediğim şekilde 1 kere daha dene tRFC1 değerini 390, açılmazsa zorlamanın anlamı yok, m-die olmuş oluyor.

Hatta bak nebi tRFC1 değeri için 420 önermiş a-die için, 140 ns tekabül eder, onu dene. M-die onu dahi açamaması lazım. M-die için stabilite sınırı 480 diyebiliriz @Dwit

Hocam hiç EXPO açmamıştım, EXPO açıp Windows'a girmemiştim. Şimdi dediğiniz gibi EXPO açıp Windows'un açılmasını bekliyorum siyah ekranda ama anakartıma baktığımda bir hata yok şu anlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç EXPO açmamıştım, EXPO açıp Windows'a girmemiştim. Şimdi dediğiniz gibi EXPO açıp Windows'un açılmasını bekliyorum siyah ekranda ama anakartıma baktığımda bir hata yok şu anlık.
1 kere EXPO aç, sonrasında tRFC1 değerini 390 dene, tekrar trainlesin. İlk önce A-Die mı değil mi ondan emin olman lazım.

Peki hocam 5 dk geçti ama hala siyah ekranda beklemeye devammı edeyim?

390 denedikten sonra açılmıyorsa m-die demek oluyor. tRFC minimum 480 denemen lazım. M-die 480 altını açamaz diyebiliriz.

Yok hocam, 390 yapınca DRAM ışığı ve A6 hata kodu geliyor.

sa.webp

Hocam 480 yaptım açıldı o zaman m die çıktı.
Aynen.

@Dwit tRFC belki bir tık voltaj fazla istiyor olabilir ama 130 ns için bilemedim, açılmamazlık yapmamalıydı yine de. Direkt M-Die olarak düşünmek lazım bu kiti.

Hocam 480 yaptım açıldı o zaman m die çıktı.
ZenTimings SS at bana, sana ayar vereyim onları dene o zamanlama kısmından.

Aynen.

@Dwit tRFC belki bir tık voltaj fazla istiyor olabilir ama 130 ns için bilemedim, açılmamazlık yapmamalıydı yine de. Direkt m-die olarak düşünmek lazım bu kiti.

ZenTimings SS at bana, sana ayar vereyim onları dene o zamanlama kısmından.

Vallahi hocam ben de tam bilmiyorum, belki voltajla alakalı da olabilir ama bilmiyorum, MSI sitesinden baktığımda A die yazıyordu.

WhatsApp Görsel 2025-09-06 saat 17.24.54_fa166a44.webp