Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kiymalipide

Başarılı
Merhaba,

İşlemci, anakart ve RAM'i yeni aldım fakat stutter sorunundan kurtulamıyorum.

Format attım, EXPO kapattım, PBO açıp kapadım, C-State açıp kapattım, işlemcinin dahili ekran kartını devre dışı bıraktım, DDU ile ekran kartı driverını sıfırlayıp tekrar kurdum, chipset kurdum, BIOS güncelledim, başka ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Aşırı rahatsız edici; sürekli takılıyor, hatta bazen 1-2 saniyeliğine direkt kilitleniyor.

Ne yapmam lazım? Sorun ekran kartında mı yoksa işlemcide mi?

Denediğim oyunlar:
  • PUBG
  • PSO
  • Apex Legends
  • Rainbow Six Siege X
  • The Crew Motorfest
  • Cyberpunk 2077 (CP2077, menü geçişlerinde takılmalar hariç sorun çıkarmayan tek oyun.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım sorunu çözdüm ya. BIOS Restore Defaults yaptım ve sadece X3D Gaming Modu kapattım. Her şey fabrika ayarındayken test ettim ve 0 takılma. Sonra emin olmak için önce EXPO açtım ve test ettim. Baktım ki yine takılma yok üstüne performans arttı, sonra PBO aktif edip sadece Curve Optimizer'dan -35 ayarlayıp yine test yaptım. Sonuç muazzam.

Bu zaferimin üzerine rahat durdum mu? Tabi ki hayır.
Afterburner üzerinden kademeli şekilde +500 Memory, +50 Core olmak üzere toplam +2000 Memory, +350 Core OC yaptım. Sıcaklık 1 derece değişmedi ve her oyunda ortalama +30 FPS değer kazandım. +450 Core denedim ama hiçbir etkisi olmadı performansa, sanırım kart kendini bir yerden sonra limitliyor.
Maalesef yine boot etmedi hocam. BT/Wi-Fi kapalı denedim yine drop devam ediyor. Ne yapmam lazım?
1761520109893.webp

6000 cl28 aynı voltajlarda böyle bak tekrar fclk 2000 kalsın uclk=mclk gear down auto kalsın @kiymalipide soğutucu vıdaları aşırı sıkmadın değil mi o da bu tarz boot problemı yapar ya da sokette bent pin falan var mıydı

tRFC 500

twrrd 4 olacak 6 değil

1.45 VDD VDDQ VDDIO kalabılır bu sefer @kiymalipide

Nitro Enable Robust Enable rx-2 tx-3 control-1 8x 8x olsun @kiymalipide

SoC 1.29 ver amd overclock seçip

Dosya Ekleri

• 20251027_021340.webp
    20251027_021340.webp
    6,3 MB · Görüntüleme: 36
Normal sıktım hocam. O sorun olsa normalde de boot etmezdi. Şöyle hazır ayar var onları denesem olur mu peki?
1761520508624.webp

VDDP 1.1 bak ıstersen VDDG CCD IOD 1.05v bak @kiymalipide

Normal sıktım hocam. O sorun olsa normalde de boot etmezdi. Şöyle hazır ayar var onları denesem olur mu peki?
1761520582793.webp

Bunu bir dene.

Neden boot etmıyor anlamadım etmesı lazımdı

Son düzenleme:
İşaretlediğiniz ile boot etti.
ZenTiming sonuçları bu şekilde hocam @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 196311
Oyundaki kasma ve takılmalar hâlâ devam ediyor. Galiba sorun RAM'de değil ya.
1761521471954.webp

Ustune bunları dene voltaja ellemeden

65535 tREFI 480 tRFC

tRC 84 olsun 80 yerıne

@SunseTTime Sana bu konuda da ıhtıyac var gıbı gorunuyor :D

@kiymalipide Testmem ıle anlattıgım sekılde test et sonrasında, hwınfo sensorlerden cpu+ram derecelerını ss atarsın testteyken

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 196314

65535 tREFI 480 tRFC

tRC 84 olsun 80 yerıne

Eki Görüntüle 196314

65535 tREFI 480 tRFC

tRC 84 olsun 80 yerıne

@kiymalipide Testmem ıle anlattıgım sekılde test et sonrasında, hwınfo sensorlerden cpu+ram derecelerını ss atarsın testteyken
Hocam verdiğiniz değerler ile boot olmuyor sistem, A6 kod veriyor.