@Ayhan Dönmez,
EXPO profil 1 6000mt's 30CL - EXPO kapalı 4800 mt's 40CL.
EXPO açık ve kapalı, The Witcher 3 DLSS kapalı ve FG/MFG kapalı FHD Max RT ayarında EXPO'yu açmak ve kapamak FPS ve %1 için hiç fark etmedi aynı FPS. FPS 54 - %1 51.
EXPO kapalı ve açık, GTA 5 Enhanced DLSS ve MFG kapalı FHD Max RT ayarında genel olarak %10 fark oluştu.
EXPO kapalı ve açık yine CS2 test ettim %10-15 fark oluştu.
The Witcher 3 burada FPS olarak en çok zorlayan olduğu için onun üzerinden yazayım sistemi zorlarken EXPO ile OC yapmak FPS değişmiyor. Önemli olan bir oyun sistemi zorlarsa sonucunda FPS ve türevleri de artıyorsa bence önemli. CS2'de cidden 200 yerine 220 %1 alınca bir fark yaşayan var mı? (
Plasebo etkisi - Vikipedi)
Ayrı bir ayar yapmadım merak ettim ben manuel ayarlamalar yapsaydım kaç FPS faydama olacaktı ve bu faydaya aktif soğutma takmam gerekecek miydi? Bu konuda rehberin altındaki müritleriniz bol bol karşılaştırmalı benchmark eklerse rehber için faydalı olur şu an böyle devasa 100k makale için pek hit almamış gibi belki daha iyi olur.
Yani haksız olabilirim kalkıp tüm sistemleri denemedim ama buradaki insanların da tüm sistemleri denediğini sanmıyorum, insanlar yaptığınız paylaşımın altına benchmarklarını paylaşırsa daha anlaşılır olur. Bence siz de bunu ekleyebilirsiniz düz EXPO 1 böyleyken benim ayarlarımda bu şekilde gibi, özellikle bencmark tarzı daha mantıklı çünkü birisi eklemiş Valorant'ta benchmark yok görüntü her zaman aynı olamayacağı için yanlış karşılaştırmalar olabilir bir diğeri de stüdyo sürücü ile karşılaştırma yapmış ona pek anlam veremedim. Bu arada EXPO diyorum çünkü halihazırda 4800 CL40 ile de denemek saçma olurdu.
Neyse haksızım ve haklısın kabul ediyorum iyi günler dilerim.