Laptop RAM'ini okuyabiliyor mu program?
Okuyormuş. R-Die hiç görmemiştim.
Okuyormuş. R-Die hiç görmemiştim.
Son düzenleme:
Recep hocam nolur yardım edin ramlerin çip türünü bir türlü öğrenemedim. Redditte kullandığım ramin b die çipe sahip olduğu yazıyor. Hwinfo ve thaiphoon da gözükmüyor. Windows 10 kullanmama rağmen çalışmıyor thaiphoon.
Rehber için teşekkürler ama Windows 11 kısmı eksik. Ben en son Windows 11’de çalıştırmak için bazı güvenlik özelliklerini kapatmıştım.
Corsair kullanıyorsan üstündeki etiketteki VX. XX koduna bakman lazım. Bu program çalışsa bile çoğu zaman yanlış okuyor zaten etiketten okumak daha doğru sonuç verir.
Artık gerekmiyor. Önceden VulnerableDriverBlocklistEnable ayarını değiştirmeden okumuyordu fakat şu an okuyabiliyor.
Hocam etiketi okumaya üşeniyorum hep fakat temizlediğim zaman kasayı çeker atarım. Zaten sanmıyorum iyi bir OC potansiyeli olduğunu.
Yeni üretimse belki bir ihtimal 16 Gbit fena olmayan çipler kullanılmış olabilir ama eski üretimse muhtemelen Dual Rank Samsung C-Die vardır. 8 GB LPX'lerin yeni üretimlerinde de Samsung C-Die var ama bunları yakından görmedim.
Yeni üretimse belki bir ihtimal 16 Gbit fena olmayan çipler kullanılmış olabilir ama eski üretimse muhtemelen Dual Rank Samsung C-Die vardır. 8 GB LPX'lerin yeni üretimlerinde de Samsung C-Die var ama bunları yakından görmedim.
![]()
Corsair 32gb (2X16GB) Vengeance Rgb Pro 3200mhz Ddr4 C16 White Ram - Cmw32gx4m2e3200c16wFiyatı, Yorumları - Trendyol
Corsair 32gb (2X16GB) Vengeance Rgb Pro 3200mhz Ddr4 C16 White Ram - Cmw32gx4m2e3200c16w yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Satcam şimdi gidip adam gibi kit alcamİnternette baktıklarımda hep v3.34 veya v3.43 vardı fakat sana v4.34 gelmiş. Bunun da Dual Rank Samsung 8 Gbit E-Die olması lazım. Reddit'de arattığımdaysa bu çipi direkt çöp olarak nitelendirmişler maalesef.
Satcam şimdi gidip adam gibi kit alcamÜzüldüm la.
5800x3d olduğu için pek bi fark etmeyecek ram'ler. Oc yapmayı düşünmüyorum zaten.Overclock yapmayacaksan boş ver, paşa paşa kullan.