Rampage gamepad var bende fakat PS3 olarak geciyor ve FIFA'da calıstıramıyorum. Bunu PS4 olarak nasıl yapabilirim XOutput gibi şeyler kullanmadan.
Rampage gamepad'inizi FIFA'da PS4 kontrolcüsü olarak kullanabilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1.
Gamepad Sürücülerini Yükleyin:
- Rampage gamepad’inizin resmi web sitesinden veya oyun platformunun sağlamış olduğu sürücüleri indirin ve yükleyin. Bu, gamepad'inizin doğru şekilde tanınmasını sağlayacaktır.
2.
Gamepad'i Bilgisayara Bağlayın:
- Gamepad’inizi bilgisayarınıza USB kablosu ile bağlayın. Bilgisayarınız gamepad'i tanımalı.
3.
Denetim Masası'ndan Kontrol Etme:
- Denetim Masası'na gidin, "Donanım ve Ses" seçeneğini tıklayın ardından "Cihaz ve Yazıcılar" kısmını seçin. Burada gamepad’inizin doğru şekilde listelendiğinden emin olun.
4.
Oyun Ayarlarını Kontrol Etme:
- FIFA oyununu açın ve ayarlara gidin. Kontrolcü ayarlarını kontrol ederek gamepad’inizin tanınıp tanınmadığını görün. Gamepad’inizi tanımıyorsa, aygıt sürücülerini yeniden yüklemeyi deneyin.
5.
Profil Oluşturma:
- Eğer oyun, gamepad’i tanıyorsa fakat tuş atamaları sorunluysa, FIFA içindeki kontrol ayarlarını kullanarak tuşları manuel olarak atayın.
6.
Emülatör Kullanmadan Deneme:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, gamepad'i PS4 kontrolcüsü olarak tanıtmanın başka yolları genellikle emülatör gerektirdiğinden, bu durum için bir alternatif bulamayabilirsiniz. Ancak bazen gamepad'inizin kendi ayar yazılımı olması, özel profiller oluşturmanızı sağlar.
Bu adımlarla gamepad’inizi FIFA'da doğru bir şekilde kullanabilmeniz gerekmekte. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, ek bilgi almak için cihazın teknik detaylarını kontrol etmem gerekebilir.