Recep Baltaş'ın ceza almadığı gerçeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bu yüzden seviyorum Recep Baltaş'ı. İslam kültürü altında büyümüş, o kültürün saçmalıklarını görenler anlar ancak bizi. Her dediğine katılıyorum. Öyle bir dindir ki bu islam, en ufak sorgulamaya başladığınızda kendi kitaplarına güvenmedikleri için bütün öfkelerini size kusarlar.
Biraz daha konuşursam yersiz bir misyonerlik yapıyorum gibi gözükecek dışarıdan, hoş benim de ne kadar iyi bir Müslüman olduğumu Allah bilir ama bu kadar islamofobik olmanız küçük yaşta din üzerinden size yapılmış baskılardan kaynaklanıyor ve size din üzerinden baskı yapan insan güruhu sizin sorduğunuz sorulara verecek cevap bulamıyor diye İslam'a düşman olmak ne kadar doğru? Küçük yaşta baskı görmenizin sizi İslam'a küstürmesi ve akabinde bu dini sorgulama gereksinimi duymuş olmanız kadar doğal bir şey yok. Eğer siz İslam'ın tek kaynağı olan Kuran'ı okuduysanız ve şüphelerinizin doğru olduğuna karar verdiyseniz inanmamaya karar vermeniz kadar doğal bir şey de yok ama okuduysanız sizin İslam kültürü diye bahsettiğiniz şeyin de aslında İslam olmadığını görmüş olmanız gerekir.

Bu insanlara ne sorarsanız sorun size bir cevap zaten veremezler. Çünkü kendileri de bilmiyorlar. Kendilerini ve evreni yarattığına inandıkları varlığın kendilerine gönderdiğine inandıkları kitabı bile anlamaya çalışmaktan acizler. Anlamını bilmedikleri ve sadece gördükleri harflerden ses çıkarmayı öğrendikleri bir alfabenin ilkel bir hali ile kitabı belki de onlarca kez baştan sona seslendiriyorlar. Okuyorlar demiyorum çünkü okumak aslında anlamaktır. Onlar sadece seslendiriyorlar. Merak bile etmiyorlar o seslendirdikleri binlerce kelime onlara ne anlatıyor diye. Bu sebepten bu insanlara bakıp da İslam hakkında bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

Tasmanı tutanlar Mercedes marka araçlardan inip kürsüde yıllar önce indirilmiş kitabı öne sürmeyi bıraktıkları gün anlayacaksın eleştirmen gereken kişinin halk değil hükümet olduğunu.
Hani sözde çok vicdanlısınız ya? Hani savaş olmasın istiyorsunuz? Çin zulmündeki Doğu Türkistan'da yaşayan Türk vatandaşlara niye ses çıkarmadın? Hani çok merhametlisiniz ya? Filistin'de ölen siviller insan da İsrail'de ölen siviller insan değil mi? İşte senin görüşün burada yetersiz. Sen dünyayı sadece Müslüman olanların yöneteceğini düşünüyorsun ama sivil insanların bir insan olduğunu unutuyorsun. Ben de inanışa göre Müslümanım ama sen Araplaşmışsın. Tarihini bilmeyenler işte böyle ileri geri konuşuyor. Aç bak bakalım 1. dünya savaşında arapların bizi nasıl arkamızdan vurduğunu. Aç bak bakalım Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki mevzuda Filistin'in Ermenistan haklı dediğine. Aç bak bakalım devletimizin geçmiş kaynaklarında Hamas terör örgütü mü değil mi? Okumayan cahil gelmiş burada Arap savunuculuğu yapıyor. Bir inanışın varsa buna kalben okuyarak inan. Kahvehane sohbetiyle değil! Bu bir savaş ve iki taraftan birinin yok olması çözüm değil çünkü olan hep masumlara oluyor.

İslami savunmayı Arapları savunmak sanıyorlar. Geçmişini bilmez ki burda Filistin Filistin diye gezinir. Bu ülkede arap ve türevi ırkların düşmanlığı hat safada göçmenler yüzünden artık. Bu göçlerin çoğunluğu Müslüman ve insanları dinden uzaklaştırıyor. Afgan, Suriyeli ve daha nicesi yani kimse tutupta Filistini savunup ülkemizin kapıları onlara da açık diyemez. Tabii diğer şu 2 malum ırkı da bize sorulmadan kapıları açarak getirdiler orası ayrı. Din aracılığıyla sömürülüyorsunuz dininiz hakkında ne fikriniz var ne de Müslümansınız, yazık size ileride özerklik ve onlara tanınan partiler aracılığıyla ülkemizin Cumhurbaşkanı falan da seçilecek görünen köy kılavuz istemez. Ne kadar acınası...

Ülkemizde artık özgür düşünce namına gram kalmadı, insanların düşünceleriyle ne kadar da uğraşıyorsunuz. Yazık.

Hakkında şikâyetçi olduklarını bilmiyordum. Bunu söylediğine göre demek ki şikâyetçi olmuşlar.

Merakımdan soruyorum. Hala soruşturma aşamasında mı, yoksa kovuşturma aşamasında mı? Kovuşturma aşamasından kasıt, savcının iddianame düzenleyip bir ceza davasının açılması oluyor.

Kimisi bitti, kimisi devam ediyor, kimisinden de ben davacı oldum.

Bunların dava adamlığı sözde, asıl dava adamı biziz :cool:

1732281848494.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt