Renault Megane 1.3 TCe alınır mı?

Yazılımın hiçbir zararı yok mu?

Şehir içi EDC şanzımanla 7.5-8 civarı yakıyor, ama manuel olanlarda abartıldığı kadar değil. Kronik sorun ben yaşamadım, bir ara motorun fanı sapıtmıştı. Servisin önerisi aracı dinlendirdikten sonra kapatın olmuştu. Motor ömrü olarak, bu aracı alıp 2.0 dizellerle yol ortası kapışmaya girenler var. Hırçın kullanıcısına şanzıman motordan önce tüketir kendini, ama sakin kullanımda en kötü 250-300 bin kilometre ömrünün olacağını düşünüyorum. Motor ömrü ve yakıt tüketimi ön plandaysa 1.5 Blue dCi alın. Paket konusuna gelecek olursak, ben yaptım o hatayı siz yapmayın. Joy veya Touch araç almayın. Gerekirse eski yıllara bakın ama dolu araba alın. Renault'un boş aracı gerçekten çok boş oluyor. Araca yaptırdığım ekstraların fiyatı 25.000 lirayı geçti sanırım. Kapı ledleri, far değişimi, multimedya değişimi, krom aksesuarlar, görüş paketi, gizli özellik aktivasyonu derken derken 25.000 civarını buldu. Ekranı ve kapı ambiyanslarını için yapılan sök-tak neticesinde, güzel güzel trim sesleri de gelmeye başladı. 3-4 kez söküldü araç, ön göğüs komple sök tak oldu. Onun için Icon alın derim, bu aracın tadı dolu olunca çıkıyor. Hele o Joy'da gelen multimedya (!) sistemi, kullanıcıya hakaret resmen.

Aslında ağır hasar kaydı olaylarına çok takılmıyorsanız, şu araba sizi epey memnun edecektir. Ağzına kadar dolu bir Icon paket, her opsiyon var. Keyifle binilir böyle dolu paketlere.

Yazılımın hiçbir zararı yok mu?
Hayır, aynı motorun birebir aynı revizyonu Talisman ve Koleos'ta 160 HP, Stage 1 yazılım atıldı zaten.

Son düzenleme:
1.5 blue dci ile çok kararsız kalmıştım. 2.0 Dizellerle kapışmam tabi elbette de arada gazlamak isterim. : ) Onun dışı ben zaten çok dolu aramıyorum park sensörü multimedya ekran olsa yeterli araçta. Manuel kesinlikle düşünmüyorum. Ama yakma olayı düşündürdü. Cidden otomatikleri yakıyor mu? Bir de touch paket alsam üzer mi çok? Attığınız ilan da fena değil ama bir tık uygun olsa mümkünse 900'ü geçmese daha iyi olur.

Otomatik kullanıcısı olarak en yoğun Ankara trafiğinde rekorum 7.8 oldu. Touch’ın makyajlıları dolu ama, 2021 öncesi çok boş. Makyajlı Touch değerlendirilebilir belki. Ama yine Icon’dan şaşmayın derim.

Ben de Ankaradayım. Viteslileri ile ne kadar fark ediyor peki? Tercihen otomatik istiyorum. Bir de bu bütçede rakiplerine göre nasıldır?

Ben de Ankaradayım. Viteslileri ile ne kadar fark ediyor peki? Tercihen otomatik istiyorum. Bir de bu bütçede rakiplerine göre nasıldır?
Rakibi yok bence bu bütçede. Egea gibi çarpışma testinden 3 yıldız almış araçla, zamanında 5 yıldız + üstün güvenlik ödülü alan bir araba bence aynı olamaz. Bu arabanın klasmanı, Focus-A3-Octavia arasındadır. Egea, bunların klasmanında değil. Manuelleri pek rağbet görmüyor, çünkü motorla EDC şanzıman o kadar uyumlu ki, adeta elektrikli araba sürermiş gibi vites geçiyor mu, geçmiyor mu devir saatine bakmadıkça anlaşılmıyor bile. Piyasada gideri olan 1.5 Blue dCi EDC, binicisine keyif veren de 1.3 TCe EDC kombinasyonudur bu aracın.

Teşekkürler hocam tekrardan. Almaya yakın tekrardan bakarım uygun bulursam için bulamaz isem makyajlı touch paket 1.3 tce olacak gibi. Sağolun önerileriniz için.

Teşekkürler hocam tekrardan. Almaya yakın tekrardan bakarım uygun bulursam için bulamaz isem makyajlı touch paket 1.3 tce olacak gibi. Sağolun önerileriniz için.
Önemli değil. Dediğim gibi Joy Comfort’a sahip olarak yaşadığım en büyük pişmanlık, keşke 2. el olsaydı da Icon olsaydı dememdi. Haricinde başka bir pişmanlığım olmadı. Joy-Touch alırsanız dışarıda takılan ekranlara dikkat edin, iyi bir ekran taktırın. Servisin taktığı Necvox’u kullanmayın. Zamanında servisin “garantiniz bozulur” lafından dolayı garantiyi riske atmak istemeyip Necvox taktırdık. CarPlay’i bile eklemek için 3.000 lira masraf ettim.

Bu CarPlay entegrasyonu için uğraştıklarımız çabalarımız o kadar fazla ki, neredeyse 1 yılımızı aldı şu halinde sorunsuz kullanabilmek. Dediğim gibi ben açıkçası Icon almanızı şiddetle tavsiye ederim, ama Touch da düşünülebilir makyajlı kasa olduktan sonra.

1.4TSI sahiplerinin sürekli dürtüp durduğu araba. SuperB ve Octavia hariç kolay kolay geçemedikleri model.
Fenasal iyi araç, hem dayanıklı hem de performanslı ama işte küçük bir sorunumuz var. Her şey opsiyon, 4 cam otomatik ve mercekli far dışında aklınıza gelebilecek her şey. Amortisörlü kaput koymak yerine, yağmur ve far sensörünü otomatik yapabilirlerdi mesela. Ya da klimayı. Ya da o iğrenç hesap makinesi gibi olan teyp yerine küçük bir ekrana sahip olan multimedya da eklenebilirdi. Neyse ki Renault geri dönüşleri dinlemiş, 2023 modellerden itibaren Joy paketlerde 7 inç ekranlı dijital kadran, elektronik park freni, otomatik klima ve otomatik yağmur-far sensörü standart hale geldi.
Keşke 2021’den sonrakilerin hepsinde standart olsaydı be Renault. Aracı doldurmak için çok masraf ettim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…