Hocam bu Box'lar orjinal halinde CarPlay olan araçlarda çalışıyor diye biliyorum, bu dediğim sistem CarPlay olmayan araca CarPlay sağlıyor.Teşekkür ederim bu ürünlerin bizde çalıştığını bilmiyordum. Bizim ram ve işlemci de artık biraz geride kaldı o madem bu tarz cihazlar bizim ekranda çalışıyorsa bunu almak daha mantıklı olmaz mı?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CL6LW48K?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
Bu arada konuya ekran ile dahil oldum ama aracı 2020 senesinde sıfır aldım. EDC şanzıman ile 1.3 TCe uyumu gerçekten harika. Konfor 16 jant ile gayet iyi. Yol sesi az, rüzgar sesi 110 dan sonra aynalardan geliyor. Bence F/P olarak alınabilecek en iyi motor şanzımana sahip. Ben almadan önce Megane 1,2 ve 3 kullandığım için önyargılıydım ve sıfır alırken önceliği Corolla'ya veriyordum. O dönem araç bulunamıyordu. Megane bulunca motor ve şanzıman (Mercedes-Nissan-Renault) üretimi aklıma girmişti, gittim test sürüşü yaptım ve gördüm ki eski basit Megane 1,2,3 ile alakası yok. Çok daha oturaklı, konforlu ve malzeme kalitesi vs bayağı bi artmış. Öyle karar verdim ve aldım. Bugün aynı paraya araba alacak olsam yine Megane tercih ederdim çünkü gerçekten her yönden memnun kaldım.
Detaylar
Kim cevapladı?Ercan OZAN
Uzman
Benim anladığım kadarıyla senin aldığın ürün android olan cihazlara sadece CarPlay özelliği sağlıyor. Ben bu tarz ürünleri kullanamam diye düşünüyordum. Çünkü çoğu programı yükleyemiyoruz, kilitlemişler. Ama sen bu cihazı alıp onun programını yüklemeye izin verdiyse benim sana link attığım cihaza da izin vermesi lazım. Benim sana gönderdiğim cihaz direk android box + carplay. Yani açılışta senin cihaza izin veriyorsa bu cihaza da izin verir. Böylece ekranı değiştirmeden sanki içerisindeki sistemi ( ram rom android sürüm vs) güncellemiş oluyoruz.Hocam bu Box'lar orjinal halinde CarPlay olan araçlarda çalışıyor diye biliyorum, bu dediğim sistem CarPlay olmayan araca CarPlay sağlıyor.
Programın çalışmasında sorun yok hocam, ama tam ekran olmuyor.Benim anladığım kadarıyla senin aldığın ürün android olan cihazlara sadece CarPlay özelliği sağlıyor. Ben bu tarz ürünleri kullanamam diye düşünüyordum. Çünkü çoğu programı yükleyemiyoruz, kilitlemişler. Ama sen bu cihazı alıp onun programını yüklemeye izin verdiyse benim sana link attığım cihaza da izin vermesi lazım. Benim sana gönderdiğim cihaz direk android box + carplay. Yani açılışta senin cihaza izin veriyorsa bu cihaza da izin verir. Böylece ekranı değiştirmeden sanki içerisindeki sistemi ( ram rom android sürüm vs) güncellemiş oluyoruz.
Ercan OZAN
Uzman
hiç sorun değil zaten dikey ekran olduğu için tam ekran olmaz bizde, diğer sitede resmini gördüm. Böyle olması benim için daha iyi çünkü yukarıdaki araç yakıt vs bazen açıp bakıyorum. Şu an android sürüm eski olduğu için hiçbir şey yapamamıyorum. Yeni ekran alayım diyordum ama 15bin civarında, bu şekilde 5bin'e işi çözmek çok iyi oldu hemde oraların sökülmesi vs istemiyordum. Şimdi hem android 11 olacak, hem 4gb ram 64 hafıza vs hızlı olacak hemde carplay desteğim olacak. Valla tesadüf senin konuda yazdıklarını görmek benim için süper oldu, tekrar teşekkür ederim.Programın çalışmasında sorun yok hocam, ama tam ekran olmuyor.
Önemli değil hocam, herkes bilgilenmeli Necvox kullanan. Ekranın her şeyi dandik zaten, bir şeyler katabiliyorsak ne mutlu bana.hiç sorun değil zaten dikey ekran olduğu için tam ekran olmaz bizde, diğer sitede resmini gördüm. Böyle olması benim için daha iyi çünkü yukarıdaki araç yakıt vs bazen açıp bakıyorum. Şu an android sürüm eski olduğu için hiçbir şey yapamamıyorum. Yeni ekran alayım diyordum ama 15bin civarında, bu şekilde 5bin'e işi çözmek çok iyi oldu hemde oraların sökülmesi vs istemiyordum. Şimdi hem android 11 olacak, hem 4gb ram 64 hafıza vs hızlı olacak hemde carplay desteğim olacak. Valla tesadüf senin konuda yazdıklarını görmek benim için süper oldu, tekrar teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 54864
Yalnız uygulamayı test etmenizi öneririm hocam kurup, çalışıyor mu DPI ayarlarında sorun var mı diye.
- Makaleler
- 5
Genelde döşemesi bi süre sonra ölüyor trim sesleri çoğalıyor diyolar. Ayrıca Icon'u bilmem ama gittiği kadar durmuyor diyolar doğru mudur?Kullanıcısıyım. 2021’in Haziran ayında alındı. EDC şanzımanlı versiyonunu kullanıyorum. 140 HP motor, şanzımanla çok iyi kombinlenmiş. Şanzımanın geçişi olsun, motorun ekonomikliği olsun tam ayarında. Ankara-İstanbul yolunda ortalama 4 litre kullanıma ulaşmayı başardım. Geçtiğimiz günlerde de yazılım attırdım, 160 HP olarak kullanıyorum.
Eki Görüntüle 52504
Başka kafanıza takılan sorularınız varsa sorabilirsiniz, 3 senede fazlaca deneyimleme fırsatım oldu.
Fren sistemi yeterli aslında araç için. Ama aracın arka takım bağımsız olmadığı için (torsiyon) arka taraftan salıyormuş gibi bir his veriyor.Genelde döşemesi bi süre sonra ölüyor trim sesleri çoğalıyor diyolar. Ayrıca Icon'u bilmem ama gittiği kadar durmuyor diyolar doğru mudur?
Ercan OZAN
Uzman
Vallahi bu tarz söylemler tüm araçlar için geçerli. Skoda gruplarına gir, Mercedes gruplarına gir, hangi gruba bakarsan bak herkes bir şeyler söylüyor. Aslında buradaki durum şu ; insanların araçlardan beklentileri neler? Benim arabam üç yaşında hiçbir yerinde trim sesi yok, kılıf falan takmadım döşemesi gayet güzel hiçbir problem de yaşamadım. Henüz döşemesi ile ilgili bir problem yaşayan kimsede görmedim açıkçası. Aynı şekilde frenlerle ilgili de ne bir şikayet duydum ne de benim bir şikayetim var. Tabii burada şunları da düşünmek lazım;Genelde döşemesi bi süre sonra ölüyor trim sesleri çoğalıyor diyolar. Ayrıca Icon'u bilmem ama gittiği kadar durmuyor diyolar doğru mudur?
Bu tarz şikayetler edenlerin hangi arabaya bindikleri de önemli. Aracına nasıl baktıkları da önemli. Ölmüş lastiklerle veyahut ucuz çakma fren balatalarıyla değil Megane BMW‘ye de binse Mercedes’e binse aynı şikayetler olacak. Adam hor kullanmış ya da şirket arabası olarak kullanılmış bir arabayı alıyor arabanın hiçbir bakımı doğru düzgün yapılmamış sonra diyor ki bu araba çok kötü.
Yani diyorum ya etkenler çok fazla, araçtan kişilerin beklentileri değişebiliyor. Sonuçta bu araba uygun fiyatlı bir C sınıfı araba gidipte bu arabayı D sınıfı bir premium segment ile kıyaslamak mantıklı değil.
Emre Burak Şahman
Uzman
EDC şanzımanla İstanbul'da iki kere farklı megane'lar kiralamıştım, performans olarak cidden çok güzel ama şanzımandan dolayı ilk kalkışlarda ciddi şekilde ya fırlama yapıyordu ya da patinaja kalıyordu. İlk gaz tepkisini hiç beğenmemiştim. Bu durum kiralık araçlardan dolayı olabilir kimse düzgün kullanmıyor ama ayrıca start stop da daha araba tam durmadan motoru kapatıyordu yokuşta bile. Araba tam durmadığı zaman da hill hold devreye girmediği için ilerlemek istediğin zaman start stop motoru çalıştırana kadar hafif geri kayıyordu araba. Özetle bagaj ve genişlik olarak güzel araba ama ben denemeden satın almazdım ilk gaz tepkisi benim için önemli çünkü.
Hocam merhabalar, 1.3 tce clio almak istiyorum. Ancak bu motoru kullanan araçların hepsinde görülen bir devirdaim ve termostat problemi var mış sanırım. Sizler böyle bir durum yaşadınız mı?
Ya da merak ettiğim bir diğer konu eğer alır almaz bu seti değiştirirsem sorunu kökten çözmüş olur muyum?
Ya da merak ettiğim bir diğer konu eğer alır almaz bu seti değiştirirsem sorunu kökten çözmüş olur muyum?
Yeni konular
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
-