fidelcastro

Uzman
Başlıktan dolayı ağır Resident Evil fanlarından linç yemek istemiyor olsam bile tartışabileceğimizi düşünüyorum sonuçta oyun bu; oyun çıktıktan 1 hafta sonra bitirme şansım oldu. Bitirmeden önce sosyal medyada bir sürü abartı gördüm. Hem grafik hem de oynanış bazlı. Grafik bana soracak olursak bu devirde çıkmış bir oyun için ortalamanın bir tık üstüydü öyle çok da şaşıracağım bir grafik beni kendine çekmedi. En çok eleştirilen şey grace karakterinin sürekli diyalog halindeyken kekeme olması ve korkak olmasıydı fakat beni bu içine çekti buna herhangi bir söylemim olmayacak baştan söyleyeyim.

2 farklı bilgisayarda denemiş olsam da RTX ışın izleme açık Ultra ayarlarda DLSS 4.5 da anlık FPS düşüşleri ilk hafta vardı sonrasında yeni bir NVIDIA güncellemesiyle bu sorunum da çözüldü. Fakat Epic boss fightlarının az olması hikayenin beni çok içine çekmemesi sanırım çok etkiledi bilmiyorum RE7 ve RE8 bitirmiş olarak RE7 korku bazında RE8 aksiyon gerilim bazındaydı benim için fakat requiem bana göre bu ikisinin altında kalıyor. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama requiemden sonra Resident Evil 4 remake e bir şans vereyim dedim o beni daha çok içine çekti tamamen aksiyon olmasına rağmen.

Hayır korku oyunlarını da çok severim ama bilmiyorum herkesin abartısından dolayı mı yoksa requiemi şu an bulunduğu konumu abartı buluyorum yoksa gerçekten düşündüğüm gibi mi? Oyunu kötülemek veyahut tabiri caizse köstek olmak için bu eleştiriyi yapmıyorum sadece oynadım zevk aldım ama iyi oyunlar tarihine girebilecek bir oyun mu bilmiyorum RE7 veya RE8 gibi etki bırakmadı benim üzerimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun kırılsın ya da ben iş bulayım yorumlarımı ileteceğim bakalım hangisi önce gerçekleşecek. Çok güvenilir bir zat olan arkadaşım RE7 sevdiysen seversin demişti onu ileteyim.

Başlıktan dolayı ağır Resident Evil fanlarından linç yemek istemiyor olsam bile tartışabileceğimizi düşünüyorum sonuçta oyun bu; oyun çıktıktan 1 hafta sonra bitirme şansım oldu. Bitirmeden önce sosyal medyada bir sürü abartı gördüm. Hem grafik hem de oynanış bazlı. Grafik bana soracak olursak bu devirde çıkmış bir oyun için ortalamanın bir tık üstüydü öyle çok da şaşıracağım bir grafik beni kendine çekmedi. En çok eleştirilen şey grace karakterinin sürekli diyalog halindeyken kekeme olması ve korkak olmasıydı fakat beni bu içine çekti buna herhangi bir söylemim olmayacak baştan söyleyeyim.

2 farklı bilgisayarda denemiş olsam da RTX ışın izleme açık Ultra ayarlarda DLSS 4.5 da anlık FPS düşüşleri ilk hafta vardı sonrasında yeni bir NVIDIA güncellemesiyle bu sorunum da çözüldü. Fakat Epic boss fightlarının az olması hikayenin beni çok içine çekmemesi sanırım çok etkiledi bilmiyorum RE7 ve RE8 bitirmiş olarak RE7 korku bazında RE8 aksiyon gerilim bazındaydı benim için fakat requiem bana göre bu ikisinin altında kalıyor. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama requiemden sonra Resident Evil 4 remake e bir şans vereyim dedim o beni daha çok içine çekti tamamen aksiyon olmasına rağmen.

Hayır korku oyunlarını da çok severim ama bilmiyorum herkesin abartısından dolayı mı yoksa requiemi şu an bulunduğu konumu abartı buluyorum yoksa gerçekten düşündüğüm gibi mi? Oyunu kötülemek veyahut tabiri caizse köstek olmak için bu eleştiriyi yapmıyorum sadece oynadım zevk aldım ama iyi oyunlar tarihine girebilecek bir oyun mu bilmiyorum RE7 veya RE8 gibi etki bırakmadı benim üzerimde.

Evet çok iyi oyun ikinciye oynuyorum sardığı için tek eksisi 90 FPS 15 FPS düşmesi

Seriyi seviyorsan seversin oyunu olmuş. Dışarıdan bu hikaye neymiş diye girenleri sarmayabilir. Oyun 5-6 saate paket olsa çok daha etkili olabilirdi, hikaye biraz gereksiz uzatılmış. Yine de gayet iyi. Ben RE4 Remake + Requiem komboladım. RE4 her anlamda daha güzel. Sonuç = bu oyun ancak indirimde alınır.

Oyun kırılsın ya da ben iş bulayım yorumlarımı ileteceğim bakalım hangisi önce gerçekleşecek. Çok güvenilir bir zat olan arkadaşım RE7 sevdiysen seversin demişti onu ileteyim.
RE7 aşırı sevdim ama bu oyundan tiksindim. Tiksinmek abartı kelime olabilir ama gerçekten diğer RE oyunlarına kıyasla rezalet.

Denuvolu oyunları discorddan Anti Denuvo Sanctuary veya The Free Pub yardımıyla oynayabilirsiniz. Oyunu aktifleştirmek için sıraya ve gün, saat aralığını takip etmeniz gerekiyor.

Ben Anti Denuvo Sanctuary'i kullandım diğerini kullanma fırsatım olmadı.
Wub ile windows güncelleştirmelerinide kapatmanız lazım. Yoksa token denilen bir şeyiniz bozulup tekrardan crack için sıraya girmeniz gerekebilir.

Aşağıdaki Denuvo oyunları paylaşıyorlar. Tokenı almadan boşuna girmeye çalışmayın ben denedim hiçbir türlü giremedim. Denuvo için özel bir sistem var sanırım onu manipüle ediyorlar.

1773461608563.webp
1773461612759.webp
1773461617127.webp

Paylaşımlı bir hesap alıp oynayabilirsiniz.

RE7 aşırı sevdim ama bu oyundan tiksindim. Tiksinmek abartı kelime olabilir ama gerçekten diğer re oyunlarına kıyasla rezalet.

Ya rezalet demeyelim de bana göre abartıldığı kadar iyi iyi bir oyun değil şu an Cyberpunk'ı hem normal hem DLC olarak bitirmiş olsam da tekrar cyberpunka girsem grafiksel anlamda 5E 10 katlar yoksa ışın izleme yok gölgeler yapay hissettiriyor requiem zorlama.

Seriyi seviyorsan seversin oyunu olmuş. Dışarıdan bu hikaye neymiş diye girenleri sarmayabilir. Oyun 5-6 saate paket olsa çok daha etkili olabilirdi, hikaye biraz gereksiz uzatılmış. Yine de gayet iyi. Ben RE4 remake + requiem komboladım. RE4 her anlamda daha güzel. Sonuç = bu oyun ancak indirimde alınır.

Şu yorumu Twitter'da atmaya çekinmiştim aklı selim insanların olduğu Techolay'da atarak büyük gurur duydum kendimle yorumunuz için teşekkür ederim.

Söylenildiği kadar iyi değil bence de, ancak bunun sebebi grafiklerinin yeterince iyi olmaması veya oynanışının iyi olmaması kesinlikle değil. İkinci yarının tamamen fan servisten ibaret olması. Özellikle Resident Evil 2'yi oynayan ve seven kitle için yapılmış sanki oyunun ikinci yarısı. Bu benim için bir artı değil maalesef, hikayede ucuza kaçmışlar resmen. İyi bir hikaye yazamadık bari fan servislerle milleti susturalım demişler sanki.

Resident Evil 4 daha iyi bir oyun mu... bilemiyorum. Ben RE4'ü herkes kadar beğenmiyorum. Tamamen aksiyon odaklı yapısı ve Ashley'e bakıcılık yaptığımız sekanslar, üstüne bir de oyunun serideki 5 ve 6 hariç tüm oyunlardan daha uzun sürüyor olması beni oyundan bir tık uzaklaştırıyor.

Benim için pek çok anlamda serinin en iyi oyunu hala daha Village. Metacritic puanları, alamadığı ödüller umurumda değil.