KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 5 aylık sistemimde Micro-stutter sorunları vardı. Oyun yüzündendir deyip sorun etmemiştim ama Witcher 3'te bile aynı sorun olunca yazmak istedim. Forum forum gezdim, birçok ayar denedim ama çözüm bulamadım. Aşağıya sistem bilgilerini ve denediğim çözümleri yazacağım, yardımınız dokunursa çok teşekkür ederim.

Sistem: RTX 4070 Super, Ryzen 7500F, Crucial 6000 MHz 16x2, 1 TB SSD, ASUS B650M-K anakart.

Denediklerim:
BIOS güncellemek
EXPO açmak
Oyun modunu açıp kapatmak
Windows 10-11 denemek
ISLC kullanmak
Grafikleri düşük ayarlarda kullanmak,
İşlemciye OC yapmak
DDU ile driver kaldırmak
SysMain, EnablePrefetch gibi ayarları kapatmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam format işlemini yaptım chipset ve ekran kartı driverini attım USB'ye oradan yaptım şimdi hangi ayarları yapmam gerekli.
Klasik windows güncellemelerine geçebilirsin. Ekran kartı ve chipseti kafasına göre kuramamış oldu şu an. Geri kalan driverları otomatik bulsun kursun. Sonrasında yeniden başlat bir de böyle denemiş ol.

Klasik Windows güncellemelerine geçebilirsin. Ekran kartı ve chipseti kafasına göre kuramamış oldu şu an. Geri kalan driverları otomatik bulsun kursun. Sonrasında yeniden başlat bir de böyle denemiş ol.

Yok hocam Witcher'de düzelme farklı odaya geçtim priz değişmek için hiçbir etkisi olmadı %1 Low FPS 79 da takılırken anlık olarak 44 54 oluyor normal FPS 88ken.

Yok hocam Witcher'de düzelme farklı odaya geçtim priz değişmek için hiçbir etkisi olmadı %1 Low FPS 79 da takılırken anlık olarak 44 54 oluyor normal FPS 88ken.
Dediklerimi full denediyseniz ve bir çözüm getirmediyse artık kasayı farklı bir lokasyonda, farklı ram ve ekran kartı ile test etmekte fayda var. Sorunun kaynağı belli olunca servisle iletişime geçip durumu anlatırsınız.

Dediklerimi Full denediyseniz ve bir çözüm getirmediyse artık kasayı farklı bir lokasyonda, farklı RAM ve ekran kartı ile test etmekte fayda var. Sorunun kaynağı belli olunca servisle iletişime geçip durumu anlatırsınız.

Hocam RAM ve ekran kartım yok ve test edebileceğim başka bir yerde yok asılnda 2 3 ay önce çözüm 10 gün boyunca bir şey yoktu ama ne olduysa tekrar başladı çözümü yok gibi mecbur servise götüreceğiz.

Bu, insanı teknolojiden soğutmaya yetecek kadar illet bir sorundur. Elektrik tesisatından bile olabilir. Siz kafaya taktıkça da sanki artıyormuş gibi hissettirir. Zamanında servis işlemleri dahil çok uğraştım ama çözüm bulamayınca vazgeçtim. Artık umursamıyorum.

Bu, insanı teknolojiden soğutmaya yetecek kadar illet bir sorundur. Elektrik tesisatından bile olabilir. Siz kafaya taktıkça da sanki artıyormuş gibi hissettirir. Zamanında servis işlemleri dahil çok uğraştım ama çözüm bulamayınca vazgeçtim. Artık umursamıyorum.

Gerçekten öyle hocam oynayasım gelmiyor ama sorunu gördükçe çözesim geliyor konsol Türkçe yama ve mod olsa kat kat daha iyi.

Dediklerimi Full denediyseniz ve bir çözüm getirmediyse artık kasayı farklı bir lokasyonda, farklı RAM ve ekran kartı ile test etmekte fayda var. Sorunun kaynağı belli olunca servisle iletişime geçip durumu anlatırsınız.

Hocam SSD modelini öğrendim CT1000P3pssd8 bundan kaynaklı olabilir mi yorumlarsanız sevinirim yeşil forumda PSU'dan kaynaklı olabilir dediler.

Son düzenleme:
Gerçekten öyle hocam oynayasım gelmiyor ama sorunu gördükçe çözesim geliyor konsol Türkçe yama ve mod olsa kat kat daha iyi.

Hocam SSD modelini öğrendim CT1000P3pssd8 bundan kaynaklı olabilir mi yorumlarsanız sevinirim yeşil forumda PSU'dan kaynaklı olabilir dediler.

PSU, RAM, ekran kartı veya SSD kaynaklı olabilir. Tek tek denemen lazım. Bende RAM ve ekran kartı birlikte bu sorunu yaratıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör: