Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Veloctyz

Çalışkan
Selam, The Finals oynuyordum. Yaklaşık 1 hafta önce kadar sıkıntısız 180 FPS alıyordum. Sonra hem oyuna hem de NVIDIA uygulamasına güncellemeler geldi, hepsini yaptım. Şu an ekran kartı sürümüm 580.88.

Oyundaki problem şu: Ekran kartı %98 kullanımda, 80 derece civarında çalışıyor, bu normal. Ancak bir anda kendini sınırlandırıyor gibi %60 kullanım seviyesine düşüyor, güç tüketimi 80W'tan 50W'lara iniyor ve FPS 90'a kadar düşüyor.

Bu durum oyundan mı kaynaklanıyor, NVIDIA sürücüsünden mi, yoksa laptopumda mı bir problem var anlayamadım.

3 maç falan oynadım sonra gene kullaımı azaltdı sıcaklıkdan mı acaba dcem ama 80 dercede ekran kartı 5050.

Çözüm
Hocam pilde değil eminim şarjda DDU ne oluyor arkadşın dedği gibi sürücü mü 580.88 oyun esnasında bir anda.

Yani sizde sürücü diyoprsunuz ben sistemde laptopta ekran akrtında sıkıntı avr sandım korkmuşdum iyi o zaman nasıl eski sürücüye geçeceğim bir de başka ne olabilir sorun.

DDU ekran kartı sürücülerinizi en temiz şekilde kaldıran program hocam. Onun nasıl kullanıldığına internetten bakabilirsiniz. Ayrıca arkadaşın dediği gibi sürücü sorunluymuş. Varsa yenisini, yoksa da bir önceki sürümünü DDU ile kaldırdıktan sonra kurmayı deneyin.
Anladım ğeki bu sorun başak neden kaynaklanıyor olabilir doanımda bir hata olmuş olamzad değil mi ya da oyunun kendi içinde güncellemisi veya bir ayar değiştirmiş olabliri miyim?
Sürücüyü kurduktan sonra anlayabilirsiniz sorunun kaynağını. Devam ederse farklı oyunları deneyin. Onlarda da devam ederse garantiye başvurursunuz ama sürücü problemli diyorlar. Yüksek ihtimal kurduğunuzda düzelir.
Hocam o DDU işi biraz sıkıntı gibi geldi gözüm orktu açıkçası sıkıntının bu oldugundan eminsek bekliyecek gibiyim.
Yok hocam. Ben 50 defa kullandım zaten herkesin kullandığı güvenilir bir program. İçiniz rahat olsun.

Sürücüyü kurduktan sonra anlayabilirsiniz sorunun kaynağını. Devam ederse farklı oyunları deneyin. Onlarda da devam ederse garantiye başvurursunuz ama sürücü problemli diyorlar. Yüksek ihtimal kurduğunuzda düzelir.

Yok hocam. Ben 50 defa kullandım zaten herkesin kullandığı güvenilir bir program. İçiniz rahat olsun.

1754744033258.webp

Hocam en aşağıda gördüğü gibi 577 burada var direkt burddan 3 noktadan tekrar kurulum yap desem 577 kurarken temiz kurulumu secse manı şey olur mu? Yoksa DDU lazım mı?

Eki Görüntüle 171544

Hocam en aşağıda gördüğü gibi 577 burada var direkt burddan 3 noktadan tekrar kurulum yap desem 577 kurarken temiz kurulumu secse manı şey olur mu? Yoksa DDU lazım mı?
Deneyin hocam işe yarar bence. DDU şart değil sadece kafam rahat olsun dersen yapabilirsin. İlla şart değil. Baktın yükleyemedi veya yükledi ama daha kötü oldu DDU ile kaldırıp temiz baştan kurarsın. Ama dediğim gibi şart değil.

Deneyin hocam işe yarar bence. DDU şart değil sadece kafam rahat olsun dersen yapabilirsin. İlla şart değil. Baktın yükleyemedi veya yükledi ama daha kötü oldu DDU ile kaldırıp temiz baştan kurarsın. Ama dediğim gibi şart değil.

Hocam laptop daha yeni hiç o konularda riske grmek istemiyorum çevremde de adam gibi bilgiseyarcı yok o yüzden siyah ekran falan uğraşmayayım diye.

Hocam laptop daha yeni hiç o konularda riske grmek istemiyorum çevremde de adam gibi bilgiseyarcı yok o yüzden siyah ekran falan uğraşmayayım diye.

Anlıyorum yine de gerilecek veya korkulacak bir şey yok. NVIDIA son dönemler AMD gibi özellikle bazı modellerde sunduğu driverlarda sorun oluşuyor. Korkulacak bir durum yok. Ben de NVIDIA kullandım. AMD'den daha stabiller öyle söyleyeyim. Hele laptopta kolay bozmazsınız.

Anlıyorum yine de gerilecek veya korkulacak bir şey yok. NVIDIA son dönemler AMD gibi özellikle bazı modellerde sunduğu driverlarda sorun oluşuyor. Korkulacak bir durum yok. Ben de NVIDIA kullandım. AMD'den daha stabiller öyle söyleyeyim. Hele laptopta kolay bozmazsınız.

Hocam DDU ile sildi, m şu an driver yok ve internetten 577.00 iniyior bu inince üstüne tıklıyıcam devam diyeceğim kendi inecek değil mi başka bir şeye gerek yok.