Bütçe
55.000 TL
Son düzenleyen: Moderatör:
@Ozi2658 9070XT varken 5070 almak akıl işi değil. AMD hater birkaç kişinin sözüne göre yol almayın. Bu iki kart karşılaştırıldığında cevap çok nettir.

Hocam bende 9070XT almak istiyorum. Zaten oyun oyniacağım ekstra bir şey yapmayacağım. Beni en çok yorma ihtmali olan sorun nedir? Bir de öyle bir sorunla karşılaşırsam Gaming.Gen.TR değişim vs. Yapar mı?

AMD ile sorun yaşayan kullanıcıların sorunlarını okudum. Benzer sorunlara sahipler ancak bu herkeste olacak diye bir şey değil. Kendim de AMD kullanmaktayım 2 senedir. Performansta ve diğer şeylerde gayet iyi. Ama AMD ekran kartı kullanıcılarının olumlu yöndeki yorumlarına da bakıp aldanmamak lazım çünkü bu kesinlikle şans işidir. Kiminde sıkıntılı olur, kiminde iyi çalışır. Sıkıntı çıkmaz dersin ilk aydan sıkıntı çıkarır. Aynıları NVIDIA için de geçerli. Bu biraz sizin kriterlerinize kalmış bir durum.

Hocam bende 9070XT almak istiyorum. Zaten oyun oyniacağım ekstra bir şey yapmayacağım. Beni en çok yorma ihtmali olan sorun nedir? Bir de öyle bir sorunla karşılaşırsam Gaming.Gen.TR değişim vs. Yapar mı?
Ben kendim de 9070XT kullanıyorum. Sapphire Pulse modeli var.

Aynı sistemi dün bir arkadaşa daha tavsiye ettim. Güzel indirimi var. Anakartı +1.000 küsür daha verip B650 ile değiştirmen iyi olur.

Güvenilir bir firma. Dolayısıyla bir sorun yaşaman halinde her konuda yardımcı olurlar, şüphen olmasın.

Ben kendim de 9070XT kullanıyorum. Sapphire Pulse modeli var.

Aynı sistemi dün bir arkadaşa daha tavsiye ettim. Güzel indirimi var. Anakartı +1.000 küsur daha verip B650 ile değiştirmen iyi olur.

Güvenilir bir firma. Dolayısıyla bir sorun yaşaman halinde her konuda yardımcı olurlar, şüphen olmasın.

Zaten hocam anakartı B650M ile değiştireceğim. Fakat kafam ciden karışık bu konuda da çok görm oldu AMD'yi 5070 de almak istemiyor insan bu kadar F/P kartı görünce ne yapsam bilemedim ve bu kadar araştırmaktan çok sıkıldım. Yüksek ihtimal bu cuma alacağım ama kararsızım.

Zaten hocam anakartı B650M ile değiştireceğim. Fakat kafam ciden karışık bu konuda da çok görm oldu AMD'yi 5070 de almak istemiyor insan bu kadar F/P kartı görünce ne yapsam bilemedim ve bu kadar araştırmaktan çok sıkıldım. Yüksek ihtimal bu cuma alacağım ama kararsızım.
Anlıyorum kararsızlığınızı. 5070 kötü bir kart değil zaten. Ben ilk başta 5070 alırım diye yola çıktım. 26 bine falan düşerse fiyatı alırım dedim. 5070 ucuzlamadıkça 9070XT indirime girdi tersine. 9070XT’yi 32’den 28 bin civarına düştüğü an yakaladım ve tereddüt etmeden aldım.

Demem o ki, önemli olan ödediğiniz ücret. Bugün 7500F-9070XT sisteme ödediğiniz ücret indirimli satıldığı için çok iyi. Bütçe 55.000 dediğiniz noktada da 5070 tercih olmaktan çıkar.

Sebebi 5070 ile 150 FPS aldığın yerde, 9070XT ile 200+ FPS alabileceğin kadar arada güç farkı olması.

Kimse sorun yaşayıp uğraşmak istemiyor. Ancak bir ürün çok net şekilde daha iyiyse onu almanız gerekir. Örneğin G65B diye bir monitör var, alan kişilere ölü pikselli ve problemli falan geldiği olabiliyor. Ancak monitör cidden iyi, satın alıp üç kere geri verip değişim yapıp mutlu sona ulaşıp kullanan kişiler var.

Çünkü söylediğim gibi “o fiyata en iyisi o ve alternatifi yok”. Sizin durumda da karşılaştırınca 5070 mantıksız kalıyor. Seçtiğin kart beni etkilemez, tek isteğim ödediğin 50 küsür binin karşılığını vereceği bir performans alman. Çok daha uygun fiyata 5070 sistem varsa ne ala, alınır.

Anlıyorum kararsızlığınızı. 5070 kötü bir kart değil zaten. Ben ilk başta 5070 alırım diye yola çıktım. 26 bine falan düşerse fiyatı alırım dedim. 5070 ucuzlamadıkça 9070XT indirime girdi tersine. 9070XT'yi 32'den 28 bin civarına düştüğü an yakaladım ve tereddüt etmeden aldım.

Demem o ki, önemli olan ödediğiniz ücret. Bugün 7500F-9070XT sisteme ödediğiniz ücret indirimli satıldığı için çok iyi. Bütçe 55.000 dediğiniz noktada da 5070 tercih olmaktan çıkar.

Sebebi 5070 ile 150 FPS aldığın yerde, 9070XT ile 200+ FPS alabileceğin kadar arada güç farkı olması.

Kimse sorun yaşayıp uğraşmak istemiyor. Ancak bir ürün çok net şekilde daha iyiyse onu almanız gerekir. Örneğin G65B diye bir monitör var, alan kişilere ölü pikselli ve problemli falan geldiği olabiliyor. Ancak monitör cidden iyi, satın alıp üç kere geri verip değişim yapıp mutlu sona ulaşıp kullanan kişiler var.

Çünkü söylediğim gibi “o fiyata en iyisi o ve alternatifi yok”. Sizin durumda da karşılaştırınca 5070 mantıksız kalıyor. Seçtiğin kart beni etkilemez, tek isteğim ödediğin 50 küsur binin karşılığını vereceği bir performans alman. Çok daha uygun fiyata 5070 sistem varsa ne ala, alınır.

O zaman hocam AMD RX 9070XT alayım. 3 taksit ile almayı planlıyorum. Bir de thermalight X120 soğutucu yeterli olur mu? Ekstra sıvı soğutucuys para ödemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir de kasa 750W yeter mi?

O zaman hocam AMD RX 9070XT alayım. 3 taksit ile almayı planlıyorum. Bir de thermalight X120 soğutucu yeterli olur mu? Ekstra sıvı soğutucuys para ödemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir de kasa 750W yeter mi?
Mevcut ekonomide 3 taksit ile daha iyi olur. X120 soğutucu yeterli olur. 750W güç kaynağı yeterli olur mu kısmını yanıtlayacak kadar bilgili değilim. Ben ayrı ayrı satın aldığım için 1000W tercih etmiştim. Sitede 850W’a yükseltme seçeneği var.

Güç kaynağı hk. @Yusuf7878 veya @LH44 hocalarım daha iyi cevap verir.