Anlıyorum kararsızlığınızı. 5070 kötü bir kart değil zaten. Ben ilk başta 5070 alırım diye yola çıktım. 26 bine falan düşerse fiyatı alırım dedim. 5070 ucuzlamadıkça 9070XT indirime girdi tersine. 9070XT'yi 32'den 28 bin civarına düştüğü an yakaladım ve tereddüt etmeden aldım.
Demem o ki, önemli olan ödediğiniz ücret. Bugün 7500F-9070XT sisteme ödediğiniz ücret indirimli satıldığı için çok iyi. Bütçe 55.000 dediğiniz noktada da 5070 tercih olmaktan çıkar.
Sebebi 5070 ile 150 FPS aldığın yerde, 9070XT ile 200+ FPS alabileceğin kadar arada güç farkı olması.
Kimse sorun yaşayıp uğraşmak istemiyor. Ancak bir ürün çok net şekilde daha iyiyse onu almanız gerekir. Örneğin G65B diye bir monitör var, alan kişilere ölü pikselli ve problemli falan geldiği olabiliyor. Ancak monitör cidden iyi, satın alıp üç kere geri verip değişim yapıp mutlu sona ulaşıp kullanan kişiler var.
Çünkü söylediğim gibi “o fiyata en iyisi o ve alternatifi yok”. Sizin durumda da karşılaştırınca 5070 mantıksız kalıyor. Seçtiğin kart beni etkilemez, tek isteğim ödediğin 50 küsur binin karşılığını vereceği bir performans alman. Çok daha uygun fiyata 5070 sistem varsa ne ala, alınır.