Özellikle AM5 özelinde söylüyorum, 1 ASUS, 2 Gigabyte şaşılmaması lazım. Yine model özelinde değerlendirilmeli, bu ikisi de sütten çıkmış ak kaşık değil. Duayenler ne önereceğini artık iyi biliyor forum ortamlarında, ben de gerekli yönlendirmeyi vakti geldiğinde sağladım, kanıtları da ilettim. O kadar uğraştığım ve üzerinde çalıştığım konular zaten %90'ı MSI ise bu firma bir oturup düşünmesi gerekiyor. Geri bildirimler konusunda sıkıntı yok ama ciddiye alma konusunda ciddi sıkıntılar var. BIOS ekibi külliyen değişmeli. Editörler de körü körüne reklam yapmamalı, diyeceğim ama DDR5 ve AM5'e hakim olarak kim nasıl anlatacak? Tomahawk 20 faz, o yüzden iyi diyorlar mesela. Halbuki AM5'te fazın hiçbir önemi yok, İntel'den alışagelmiş tabular artık yıkıldı. B850M Force gibi 8 faz kartlara 9950X3D takıp Gaming'de sorunsuz kullanıyorsun. Render kısmı zaten ayrı, ona üst segment kartlara yöneleceksin. 8 fazdan kasıt da CPU VCORE ilgilendiren kısmı, diğer +2 olarak belirtilenler VMISC ve VSOC VRM. Onların CCD açısından bir önemi yok.
Ben umudu kestim, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum. Yine foruma açılan konulara destek oluyoruz orası ayrı ama çözüme kavuşabilenler sınırlı.
@crystallreed Tomahawk sahibi bir üye, 50 sayfa uğraştık. Tek çözüm anakartı ASUS ROG ile değiştirmek oldu. Başka söze gerek var mı? Birebir bu konu sahibindeki sorun vardı bana kalırsa, ya da bir benzeri. Çok benzer sorunlar, ortak potada eritmek lazım. ErP ya da ASPM orada fayda etmedi, Windows güç planı ayarları da yine etkisiz.