Bazen uzun dönem yapmıyor, bazen hafta da çok sık tekrarlıyor, bazen gün aşırı, bazen beş kere PC resetlediğimde üçüncü ya da dördüncü açılışta kesin hatta reset tuşuyla ya da doğal yoldan tekrar başlatınca bile aynısını yaşıyordum. Bunun için tam net bir sayı ya da tarih veremem. Kilitlenme olmuyordu ama gördüğünüz problem çok fazlaydı, bir yayın izlerken seslerde kasıyordu. Hiçbir şey yapmana izin vermiyordu özetle. Bazen kendisi artık dayanamayıp resetliyordu. Bug/Donma olmuyordu.
Burada ufak hatam alırken dikkatsizce XMP kit 2x16 RAM almamda etkendi ama satıcı sayfa ürün kodunu paylaşmamıştı onların da suçuydu, 4800MT/s default hızda hiçbir problem yoktu. XMP açtığımda bu videosunu izlemiş olduğunuz problemi yukarıda yazdığım şeyleri noktasına kadar yaşıyordum.
@Ayhan Dönmez hocam sağ olsun, ben bu konuyu bu forumda ilk tartışmam değil aslında daha öncelerde de konu açmıştım, diğer forumlarda vs. çok uğraştım 1+ sene... Bu Ramazan ayında iş düşüklüğü sebebiyle tam vakit ayırabiliyordum ve koca bir Ramazan ayı uğraştık, hocam karşıma çıktı, emeği çok gerçekten her bir cümlesi, bilgisi çok değerli. Asla yabana, arka plana atılmamalı. En son aslında salıp bırakmıştım senin gibi düşünüyordum bu devirde bu kadar paralar döküp böyle problemler yaşamak komikti ve dediğin gibi hayalini kurduğum sistem, ilk defa güçlü maddi imkanlarım varken olmuştu ama yarımdı. ROG anakart, EXPO RAM kiti önerileri, öncesinde maddi harcama yapmadan çözmek için sayfalarca denemeler... Sadece problemi çözmekle de değil cidden ben bile bu kadar kaliteye inanamadım. Yine de maşallah demek istiyorum umarım tekrardan bir şeylerle uğraşmak zorunda kalmam.
Umarım seninkini de çözeriz. Sadece şunu unutma ben düşmüştüm o hataya, çözülmeyecek hiçbir şey yok. Asla kafaya takıp sağlığını ya da vücudunu etkilemesine izin verme. En kötü tekrar ve son bir maddiyatla bile çözebilirsin. Elindekileri satarak yine bir nebze çözüme ulaşırsın.