admcevo

Uzman
Arkadaşlar değerler aşağıdaki gibi. GPU sıcaklığı çok iyi fakat hotspot değeri 110 derece. Ekran kartı 2.el, Param Güvende ile aldım. 3 ay mining görmüş, sonrasında kutusuna kaldırmışlar mining yapılan oda klimalıymış. Normalde fanin bu kadar dönmemesi de lazımdır belki bilemiyorum. Kartı iade etmeli miyim yoksa idare etmemi önerir misiniz?

1738080703693.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence iade et. Bu kartın temizlik masrafı en kötü ihtimalle 1500 TL. Çok ucuza aldığını sanmıyorum eğer çok ucuza aldıysan etmeyebilirsin.

Bence iade et. Bu kartın temizlik masrafı en kötü ihtimalle 1500 TL. Çok ucuza aldığını sanmıyorum eğer çok ucuza aldıysan etmeyebilirsin.
Nasıl bir temizlik 1500 TL tutabilir? Bellek sıcaklığı kaç bilmiyorum, ancak bir termal macun değiştirmek en fazla 300-500 TL tutar (kendin yaparsan). Satıcıdan almadan önce sıcaklıkları sorman lazımdı. Kartı kaç TL'ye satın aldın? Eğer yüksek fiyata aldıysan bence iade et, ama fiyatı gerçekten uygunsa macun bakımı yapılıp devam edilebilir ama ondan önce bellek sıcaklıklarına bakmak lazım.

Macun pump-out gibi duruyor umarım pedleri yalama olmamıştır. Macun değişimi yaptıktan sonra hem RPM hem hotspot düşecektir. Bu kadar yüksek hotspotlarda kullanmak sağlıklı değil.

Nasıl bir temizlik 1500 TL tutabilir? Bellek sıcaklığı kaç bilmiyorum, ancak bir termal macun değiştirmek en fazla 300-500 TL tutar (kendin yaparsan). Satıcıdan almadan önce sıcaklıkları sorman lazımdı. Kartı kaç TL'ye satın aldın? Eğer yüksek fiyata aldıysan bence iade et ama fiyatı gerçekten uygunsa macun bakımı yapılıp devam edilebilir ama ondan önce bellek sıcaklıklarına bakmak lazım.

Hocam resme iyi bakmıyorsun sanırsam. GPU temp yani GPU çekirdek sıcaklığı 71 derece termal macunla olacak bir iş değil. Termal macun pump-out olması tamamen imkansız bir durum. Ya Memory için termal padleri değiştirmesi lazım ya da VRM'ler için termal pad değişimi yapılmalı. Yukarıdaki resme bakarak 300-500 TL halolur demek akla mantığa uygun bir şey değil. Termal macunluk bir şey yok.

İade edin elinizde imkan varsa hocam. Hem mining, hem AMD kart 3 ay mining yapılmamıştır bu arada güven kazanmak için yalan söylemiştir.