furuns

Uzman
Merhaba arkadaşlar, sistemimde takılı RX 7900 XT, AMD Ryzen 7 5700x3D, Corsair Vengeance RGB RT 32 GB RAM ve 750W PSU var.

Oyunlarda çok can sıkıcı anlık takılma, stutter, kekemelik hataları ile karşılaşıyorum, sorunu bir türlü çözemedim ve en sonunda konu açıyorum. Testlerde hiç sıkıntı gözükmüyor.

1080p 240Hz monitörüm var ama oyunlarda VSR açarak veya oyun içinden çözünürlük ölçeğini arttırarak ekran kartına yükleniyorum, ekran kartı %100 kullanılırken işlemci %30-45 arası kullanılıyor, herhangi bir darboğaz gözükmüyor.

Sistemimde denediğim testler;
Denediğim Çözümler;
  • DDU&AMD Cleanup Utility ile driver silerek temiz kurulum gerçekleştirildi.
  • Format atıldı.
  • HPET kapatıldı.
  • Islc kuruldu.
  • Cppc, global C-state, Secure Boot ve PSS devre dışı bırakıldı.
  • Windows gereksiz hizmetleri kapatıldı.

Ben de aylardır aynı sorunla uğraşıyorum 100 farklı şey denedim. Buradan Latencymon indirip testi oyundayken başlatın. 15-20 dakika oynadıktan sonra bakın gecikme var mı varsa hangi sürücüden dolayı gösterir ama asıl sorun gecikmenin kaynağını bulmak.

Başka bir GPU ile denenmeli sonra monitöre filan bakılır.

Başka ekran kartı takıldı (7800XT) stutter devam etti. Cyberpunk 2077 oynarken bir sıkıntı yok, RDR2 de bir sıkıntı yok. Days Gone girince motor sürerken özellikle çok takılıyor.

Ben de aylardır aynı sorunla uğraşıyorum 100 farklı şey denedim. Buradan LatencyMon indirip testi oyundayken başlatın. 15-20 dakika oynadıktan sonra bakın gecikme var mı varsa hangi sürücüden dolayı gösterir ama asıl sorun gecikmenin kaynağını bulmak.

Deneyeceğim hocam teşekkürler.

Son düzenleme:
8000Hz olan mouse 1000Hz düşürerek sorunu çözmüş. Eğer bu şekilde bir klavye mouse kullanmıyorsan hiçbir şey değişmesini bekleme o sorun ile senin sorunun aynı olduğunu düşünmüyorum.