Vallahi aratmıyor, şahsen ddaha bile konforlu. Emin ol 9060XT ile de 3-4 sene kafa rahat kullanır.

NVIDIA'da DLSS4 var AMD'de FSR4 yok yani. Yapay zekayı da işi yapacak olan düşünsün artık herkes yapay zeka ile uğraşmıyor maalesef.
Yapay zeka sadece iş yapanın derdi lafı çok boş. Zira yapay zeka dediğin şey, oyunda aldığın FPS’i görüntü bozulmadan ikiye katlayan, oyunu yağ gibi akıtan teknolojinin ta kendisi.

FSR ile DLSS’i kıyaslamak, Tofaş ile Mercedes'i kıyaslamak gibi resmen :D biri seni sadece götürür, diğeri konforla uçurur. FSR açınca görüntü çamurlaşıp titrerken, DLSS cam gibi netlik veriyor. 2025 yılında "saf kas gücü yeter" demek, akıllı telefon devrinde inatla tuşlu telefon övmekten farksız arkdaşım. Teknolojiye inat edilmez, nimetinden faydalanılır.

Zira yapay zeka dediğin şey, oyunda aldığın FPS’i görüntü bozulmadan ikiye katlayan, oyunu yağ gibi akıtan teknolojinin ta kendisi.

FSR ile DLSS’i kıyaslamak, Tofaş ile Mercedes'i kıyaslamak gibi resmen :D biri seni sadece götürür, diğeri konforla uçurur. FSR açınca görüntü çamurlaşıp titrerken, DLSS cam gibi netlik veriyor. 2025 yılında "saf kas gücü yeter" demek, akıllı telefon devrinde inatla tuşlu telefon övmekten farksız arkdaşım. Teknolojiye inat edilmez, nimetinden faydalanılır.
Görüntü bozulmuyor zaten kare zamanın artıyor yani yapay lag oluşuyor, gecikme testlerine de bakabilirsin. Bizzat BF6 için hissedilir seviyede arttırıyor.. Ek olarak FSR 3 ile dediğin şey doğruydu fakat FSR 4'e çamur demek için bir şeyden anlamamak gerek. DLSS4'den iyi değil öyle bir şey iddia edilmiyor ama çamur gibi ya da bariz fark denilecek kadar boyutta değil şu an.

@CyHaN_Atalay, RX 9000 serisinde, eski serilere göre sorunlar azaldı ancak hiçbir şey tam çözülmüş değil. İşlemci tarafında ne kadar Intel'i eziyorsa, ekran kartı tarafında da NVIDIA'ya eziliyor. Saf kas gücü anlamında iyi kartlar, fiyatlar da genel olarak güzel. Tercih edilmesinin tek nedeni bunlar zaten. Onun dışında NVIDIA'ya karşı hiçbir artısı yok. AMD teknoloji konusunda da hep geriden geliyor. NVIDIA bir şey yapıyor, AMD de ''bizde yok'' dememek için çıkartıyor işte bir şeyler. FSR 4'ü yapana kadar DLSS'in karşısında duramadılar.

Uzatmayayım, sonra tartışma konusuna dönüyor, gereksiz kavga çıkıyor. Benim tavsiyem paran varsa ve kafam rahat etsin diyorsan 5060 Ti 16 GB al. Yok ben sadece kas gücü istiyorum, bir de ucuz olsun dersen 9060 XT güzel kart. Sorun yaşatma olasılığı daha yüksek ama.
Çok teşekkürler. Ama bu tehlikeli tartışma yaratabilecek konudan son 1 sorum var :D Bu bahsettiğimiz sorunlar çok mu uğraştırıcı? Şimdi ben mavi ekran hatası falan okumuştum. Ben aşırı nadiren RTX 2060'ta da alıyorum ama sistemi yeniden başlatınca düzeliyor. Başka ne gibi hataları var? İnternetten bakmak aklıma geliyor da kullanıcıya sorunca daha da ayrıntılı cevap alma olasılığı da artıyor 🙃

Görüntü bozulmuyor zaten kare zamanın artıyor yani yapay lag oluşuyor, gecikme testlerine de bakabilirsin. Bizzat BF6 için hissedilir seviyede arttırıyor.. Ek olarak FSR 3 ile dediğin şey doğruydu fakat FSR 4'e çamur demek için bir şeyden anlamamak gerek. DLSS4'den iyi değil öyle bir şey iddia edilmiyor ama çamur gibi ya da bariz fark denilecek kadar boyutta değil şu an.
Hâlâ ekran görüntüsü ile oyun deneyimini karıştırıyorsunuz. FSR 4 istediği kadar gelişsin, donanım tabanlı çalışan DLSS ile yazılım tabanlı çalışan FSR asla bir olamaz.
Karakter dururken FSR net görünebilir ama fareyi çevirdiğin an tellerde, ağaçlarda oluşan o titremeyi ve karıncalanmayı DLSS’teki gibi yok edemiyor.

DLSS bu iş için özel üretilmiş fiziksel çip kullanıyor, FSR ise hala kartın genel gücünden çalıyor.

Modifiyeli Şahin'i, fabrika çıkışlı Ferrari ile kıyaslıyorsun resmen. Gecikme değerlerinde NVIDIA Reflex’in AMD Anti-Lag'den ne kadar önde olduğunu saymıyorum bile. Kendimizi kandırmayalım lütfen.

Hangi yapay zeka teknolojileriyle oyunu daha akıcsı oynuyorum onu çözemedim. FG'yi açınca kare zamanı 5-10 milisaniyeden 25-30 milisaniyeye çıkıyor ve gecikmeyi tuş ve farede hissediyorsun. Rekabetçi oyuncuysan hangi oyunu oynuyorsan onun testlerine bakarak ona göre al. Örnek olarak CoD'da AMD NV'den çok daha iyi ama CS'de NV daha iyi.
Her türlü oyunu oynuyorum. Yaşımdan gereği olsa gerek böyle hızlı oyunları severim. Hatta bir aralar hardcore Valorant ekibimiz vardı 3 kişilik, 5 kişilikte oynamıştık ama uzun değil dağıldı :D CS'de en son hardcore kastığım rekabetçi oyunu. Lakin ekip olmadıkça oynamam hardcore o zamanlar ekip vardı. O yüzden daha çok AAA hikayeli oyunlar üzerinden değerlendirirsek daha iyi olur gibi.

5060 Ti gibi bir kartı yapay zeka için alan kişide sorun ararım. Yapay zekada 5070 bile tam olarak düşünüldüğü gibi değilken. Yapay zekayı eleyelim baştan.

Saf oyun performansı tarafında 9060 XT fiyatına göre rakipsiz. Aradaki 6-7K fiyat farkıyla gidip güzelinden 2 TB SSD alınabilir örneğin.

9060 XT 16 GB alınıp geçilmesi gerekiyor. FSR 4 - DLSS 4 ile birebir aynı değil belki ama kolay kolay fark edilecek bir farkları da yok üstüne daha Redstone teknolojisi gelecek bu ay ki o zaman DLSS 4 ile birebir aynı olacak RT performansı tarafında vs. de geçerli dediğim.

Saf gücü bir kenarı bırakırsanız NVIDIA'nın MFG dışında şu özellikte iyi diyebileceğiniz bir şeyi yok arkadaşlar lütfen eski kalıplardan kurtulalım.

Yazılım tarafına girmiyorum zira son 4 aydır NVIDIA'nın sürücüleri yüzünden 10 kişiden 4-5 kişi direkt şikayetçi sorun yaşayan çok oldu bizzat tanıklık ettim. AMD şu anda 9000 serisi özelinde müthiş işler yapıyor.

Konuya cevap veren AMD sever ve Nvidia sever arkadaşlarıma teşekkür ederim :) Tartışması bol olan bir konu açılmasına neden oldum :D Konu hakkında tüm yorumları dikkate alıp bir şekilde kendime göre harmanlayıp, gerekirse videolar izleyerek karar vereceğim. Daha daha fazla eklemek yapmak isteyen olursa çekinmeden yazabilir o yorumu da dikkate alırım.

Kaç oyunda DLSS kullanıyoruz, FSR4 ile DLSS4'ün özellikle de yüksek çözünürlüklerde ne kadar farkı var tartışılır, paranın zor kazanıldığı devirde NVIDIA kartlarla kazıklanmak ne kadar mantıklı.

Şu anda NVIDIA'da olan her şey AMD içinde de var. Gidip DLSS4 ile az daha keskin olacak diye 10k fiyat farkı ödemek ne kadar mantıklı size kalmıştır.

3070'ten 9070XT'ye geçtim gerek FSR4 performansı, gerek saf performansı, gerek soğutması gerekse de cebbimde kalan paraya bakarak gayet memnunum. Ama doğrusunuz NVIDIA kral.

Konuya cevap veren AMD sever ve NVIDIA sever arkadaşlarıma teşekkür ederim :) tartışması bol olan bir konu açılmasına neden oldum :D konu hakkında tüm yorumları dikkate alıp bir şekilde kendime göre harmanlayıp, gerekirse videolar izleyerek karar vereceğim.

AMD sever miyiz tartışılır ancak son zamanlarda NVIDIA sevmediğim bir gerçek, ne zaman düzeltir kendini o zaman öneririz.

Bütçen yetiyorsa RTX 5060 Ti 16 GB alıp önümüzdeki 3-4 sene kafan rahat edersin. Bütçe sıkışıksa RX 9060 XT de seni üzmez ama NVIDIA'nın yazılım konforunu aratabilir.

AMD, RX 9060 XT ile saf kas gücünde NVIDIA'yı yakalasa da, NVIDIA DLSS 4 ve Yapay Zeka teknolojileriyle oyunlarda çok daha akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor.

Aşağıdaki videoda bu kartların performans farklarını ve 8 GB vs 16 GB detayını net görebilirsin:
RTX 5060 Ti vs RTX 4060 Ti : 16 Games Tested

Özellikle 5060 Ti'ın önceki nesle göre ne kadar fark attığını ve VRAM sınırlarının oyunlara etkisini anlaman için çok alakalı.

Hocam videoda iki kartta 8 GB, 8 GB vs 16 GB olayını videodan anlayamadım. 8 GB için haliyle biri daha iyidir de 16'nın olayını çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
8GB Vram'e sahip grafik kartlarını tercih etmemekte fayda var. Birçok oyunda 1440p çözünürlükte Vram darboğazı yaşatması olası.

9060XT 16GB veya 5060Ti 16GB alınabilir. Ama şu da var ki 5060Ti fiyatını pek hak eden bir kart değil. 5060Ti dediğimiz kart aslında 4060Ti Super, performans açısından.