Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Çözüm
Arkadaşlar selam. RX 9070 XT taktığımdan beri YouTube'da takılma sorunu yaşıyorum. 10 dakikada bir falan sistem fare hariç tamamen kilitleniyor. O esnada yaptığım işlemler kilitlenme bitince art arda gerçekleşiyor. Kilitlenme yaklaşık 5 saniye sürüyor.
  • Core Ultra 9 285K İşlemci
  • MSI Z890 ACE Anakart
  • Windows 11 24H2 27871
  • Adrenalin 25.6.1
Yemin ediyorum kartı taktıktan sonra ne oyunlarda ne de iş yaparken huzur kalmadı :/

Dahili GPU ile bir alıp veremediği var bu kartların, bazen de temiz kurulum gerekebiliyor, yeni topladığım 9070'li bir cihazda 1 saniye aralıklarla tarayıcıda takılma sorunu vardı, IGPU'yu kapatıp, sürücüleri kaldırıp tekrar kurunca düzeldi.
Hocam 25.6.2 sürücüsünü de deneyin.

Sürüm notlarına bakacak olursak pek fayda etmeeycek gibi :)

Bilinen Sorunlar​

• Radeon RX 9070 XT ile The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered oynarken doku titremesi veya bozulma görülebilir. Bu durumda AMD FidelityFX Super Resolution’u geçici olarak devre dışı bırakmanız önerilir.
  • Bazı VR cihazlarında 80Hz veya 90Hz yenileme hızıyla oyun oynarken takılma olabilir. Bu sorunla karşılaşanların yenileme hızını değiştirmeleri önerilir.
  • Radeon RX 7000 veya Radeon RX 9000 serisi grafik ürünlerinde Cyberpunk 2077 oynarken zaman zaman sistem veya uygulama çökmeleri yaşanabilir.
  • Radeon Anti-Lag ve Instant Replay etkin haldeyken Monster Hunter Wilds oynarken uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı görülebilir.
  • Call of Duty: Warzone Season 03 ‘Verdansk’ haritasında bazı AMD grafik ürünleriyle oynarken takılmalar olabilir.
  • Chrome’da 4K YouTube videoları oynatırken takılma veya beklenenden düşük performans olabilir. Bu durumda videoları tam ekran oynatmanız önerilir.
  • Bazı AMD Ryzen AI 300 ve Ryzen 7000 serisi APU ürünleriyle FBC: Firebreak oynarken zaman zaman uygulama çökmesi yaşanabilir.

AMD ekran kartlarında bu tarz inanılmaz sinir bozucu şeyler yaşanıyor bu bir gerçek.

Bu talihsizliğin Recep Baltaş'ın başına gelmesi, üzerine yeni çıkan 9000 serisinde, tam da AMD kendini düzeltti derken bu sorunun vuku bulması çok trajik. AMD acayip bir firma, yıllardır sorunsuz kullanan da var aldığı güne nalet eden de.

• Güvenli moda girdim.
  • DDU ile önce Intel GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Sonra AMD GPU sürücüsünü kaldırdım.
  • Normal moda dönüp temiz 25.6.2 kurdum.
Takılma neredeyse bitti ama tamamen yok olmadı. Videonun 30. dakikalarından yine takıldı.

Son düzenleme: