Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan ARS

Uzman
Arkadaşlar merhaba.
  • İşlemcim Ryzen 5 5500
  • anakartım MSI B450M-A Pro Max II
  • 16 GB RAM kullanıyorum 3200 MHz 1.35v
XMP açıp 3200 yapıp oyuna girince ekran kısa süre donup restart atıyor PC. Power 600W 80 Plus. Bu hatayı verince olay görüntüleyicisine baktım kernel 41-63 diyor 2133 MHz'de denedim tek onda stabil bir şey olmuyor ama 2933, 3000 yapınca tekrar aynısı oluyor. 3-4 tane fotoğraf paylaştım işlemcide herhangi bir OC işlemi yapılmadı.

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

6.webp

7.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Power Down Mode ayarını Disabled olarak düzelt. Ayrıca yeni BIOS güncellemesini yap.
G.Skill Ripjaws modellerinde kronik bir sorundu bu XMP acamama olayı, Flare X modelinde durum nedir bilmiyorum. Manuel olarak frekans seçip öyle deneyin olmazsa biraz voltaj değerini arttırın.

Bu hata genelde PSU veya ekran kartı kaynaklı oluyor. Bellek frekansını yükseltme ekran kartı stabilitesini bozabilir. Elle SoC voltajı artırmayı denediniz mi?

Evet Recep bey yalnız 1-2 gün düzgün çalışıyor sonra tekrar aynısı ek bilgi olarak ekran kartım 2070 Super.

Power down mode ayarını disabled olarak düzelt. Ayrıca yeni BIOS güncellemesini yap.

Tamamdır deneyeceğim.

G.Skill Ripjaws modellerinde kronik bir sorundu bu XMP acamama olayı, flare X modelinde durum nedir bilmiyorum. Manuel olarak frekans seçip öyle deneyin olmazsa biraz voltaj değerini arttırın.

Birkaç deneme yaptım 2933,3000 gibi voltaj olarak da ayarlama yaptım fakat birkaç gün sonra tekrar aynı hatayı aldım.

Power down mode ayarını disabled olarak düzelt. Ayrıca yeni BIOS güncellemesini yap.

Prodigy çok teşekkür ederim dediğini yazdığın gün yaptım 1 aya yakın olacak hiçbir sıkıntı çıkmadı çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: