eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Belki ekran kartından olabilir. Kamera çekimden dolayı mı bilemedim sanki eğrilik var. Slota tam oturmamış olabilir veya yarım girmişse.

Anakart ve montaj edildiği kısım yani şase birbirine temas ediyor olabilir. Bu durumda çalışır kırmızı hata ledi yanar ve kapanır.
Anakartı çıkartıp masanın üstüne koyup bir de öyle çalıştırmayı deneyebilirsin. Akıllı anakartlar yeni serilerde bu tür sorunların önüne geçilmesi için bir önlemalmışlar. Bir de fişini çekip kasanın 10 kez start tuşuna arka arkaya basmak ve 1 sefer uzun 10-15 saniye basılı tutmak kinetik enerjiyi atacaktır. Denemenin faydası vardır.

Anakart ve montaj edildiği kısım yani şase birbirine temas ediyor olabilir. Bu durumda çalışır kırmızı hata LED'i yanar ve kapanır.
Anakartı çıkartıp masanın üstüne koyup bir de öyle çalıştırmayı deneyebilirsin. Akıllı anakartlar yeni serilerde bu tür sorunların önüne geçilmesi için bir önlemalmışlar. Bir de fişini çekip kasanın 10 kez start tuşuna arka arkaya basmak ve 1 sefer uzun 10-15 saniye basılı tutmak kinetik enerjiyi atacaktır. Denemenin faydası vardır.

Aynısını ben de belirtmiştim. Uzay montaj kurulabilir. Ancak pek dikkate alınmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve montaj edildiği kısım yani şase birbirine temas ediyor olabilir. Bu durumda çalışır kırmızı hata LED'i yanar ve kapanır.

Anakartın üzerinde LED yok hocam.

Muhtemelen Restart tuşu çalışmıyorsa kabloları takılmamış olabilir.

Kabloları doğru şekilde takılmış.

Anakart ve montaj edildiği kısım yani şase birbirine temas ediyor olabilir. Bu durumda çalışır kırmızı hata ledi yanar ve kapanır.
Bunu başarmak neredeyse imkansız hocam. Tarihe karışmış bir olay.

PSU testi önerilmiş zaten, PSU test edilmeli. PSU çalışıyorsa anakart ile kasa ön panel bağlantısı ve usb bağlantısı kesilerek Power Switch kısa devre ile bilgisayarı çalıştırmayı denemeli.

Bunu başarmak neredeyse imkansız hocam. Tarihe karışmış bir olay.

PSU testi önerilmiş zaten, PSU test edilmeli. PSU çalışıyorsa anakart ile kasa ön panel bağlantısı ve USB bağlantısı kesilerek Power Switch kısa devre ile bilgisayarı çalıştırmayı denemeli.

Kısa devre zarar verir mi?

Anakartın çalışma mantıgı kısa devre üzerine zaten. Hayır zarar vermez. Sen kasanda Power tusuna bastıgında da zaten kısa devre yaptırıp çalıştırıyorsun aslında.