Giga biraz karışık, hakim değilim, saçma sapan bir BIOS'u var, ASUS gibi sade-yalın değil. Buradan verilmiyor normalde timing'ler, Tweaker kısmından voltaj ve timing girmen lazım. Buradan tRCD WR girebilirsin Active Memory kısmından mesela, ama Hex değer mi yoksa ondalık değer mi, o da meçhul. Orada yazmalı açıklamasında.

@Ayhan Dönmez, değerlerin biri maksimum 1.40 volta kadar çıkabiliyor hocam.
Hangisi, SS gönderirsen bakalım. Şu tRFC'den kurtulur musun önce, eski haline geri al, sonra gir BIOS'a, şu an nahoş bir durum var :D

Bu TRFC'den bir an önce kurtulmazsan BIOS'u da corruptlayacak, sonrasında flashback gerekir, demedi deme :D
Kurtuldum kurtuldum. Kanser etti. Şu an boot etti.

Giga biraz karışık, hakim değilim, saçma sapan bir BIOS'u var, ASUS gibi sade-yalın değil. Buradan verilmiyor normalde Timing'ler, tweaker kısmından voltaj ve timing girmen lazım. Buradan tRCD wr girebilirsin active Memory kısmından mesela ama hex değer mi yoksa ondalık değer mi, o da meçhul. Orada yazmalı açıklamasında.

Hangisi, SS gönderirsen bakalım. Şu TRFC'den kurtulur musun önce, eski haline geri al, sonra gir BIOS'a, şu an nahoş bir durum var :D
Sürekli restart atmazsa inşallah paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurtuldum kurtuldum. Kanser etti. Şuan boot etti.
B850-Force XOC BIOS mevcut, onu kurarsan limitler kalkıyor, şu anki halinde Tweaker kısmından Voltaj kaç veriliyor, VDD-VDDQ 1.65 diye biliyorum, VDDIO limiti 1.4 mü?

@nikilaudaxxx BIOS corrupt'lamış olabilir malesef, tRFC acımasızdır, onu aslında hem ilk bakmak lazım hem de en son bakmak lazım, ortası yok :D Şimdi M-Die desen değil A-Die desen hiç değil, P-Die bu muhtemelen @LH44

Giga biraz karışık, hakim değilim, saçma sapan bir BIOS'u var, ASUS gibi sade-yalın değil. Buradan verilmiyor normalde timing'ler, Tweaker kısmından voltaj ve timing girmen lazım. Buradan tRCD WR girebilirsin Active Memory kısmından mesela, ama Hex değer mi yoksa ondalık değer mi, o da meçhul. Orada yazmalı açıklamasında.

Hangisi, SS gönderirsen bakalım. Şu tRFC'den kurtulur musun önce, eski haline geri al, sonra gir BIOS'a, şu an nahoş bir durum var :D
Mhz kısmını başka bir yerden secemiyorum. Mecbur AMD OC kısmından deniyorum.

Mhz kısmını başka bir yerden secemiyorum. Mecbur AMD OC kısmından deniyorum.
Seçilmesi lazım aslında da, şu an yaptığın da yanlış değil, önemli olan timing'leri düzgün yaz. UCLK=MCLK ve FCLK=2133 dikkat et. VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4

@nikilaudaxxx 1-2-1 Nitro için 6400'de 1.26 SoC Voltaj bak ilk, hata yersen 1.29 çekip tekrar bak.

VDDP 1.1-1.15 aralığı isteyebilir, VDDP şu anda 1.05 sende, her çip açamaz 1.05'te 6400.

Seçilmesi lazım aslında da, şu an yaptığın da yanlış değil, önemli olan timing'leri düzgün yaz. UCLK=MCLK ve FCLK=2133 dikkat et. VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4

@nikilaudaxxx 1-2-1 Nitro için 6400'de 1.26 SoC Voltaj bak ilk, hata yersen 1.29 çekip tekrar bak.

VDDP 1.1-1.15 aralığı isteyebilir, VDDP şu anda 1.05 sende, her çip açamaz 1.05'te 6400.
1.26 da sistemim çöküyor. 129 deneyeceğim.

Tamam hocam bakayım ona da.

@nikilaudaxxx, VDD değeri böyle hocam.

1000034871.webp

Son düzenleyen: Moderatör: