anilx

Yetkin
Arkadaşlar merhaba,

Cyberpunk ve benzeri ağır oyunlarda 4K çözünürlükte tüm grafik ayarları ve RTX açıkken yaklaşık 10–15 dakika oynadıktan sonra sistem siyah ekran verip kilitleniyor. Bu sırada görüntü tamamen gidiyor ancak oyun ve sistem sesleri gelmeye devam ediyor, hatta Alt+Tab yaptığımda Windows'un klasik geçiş seslerini bile duyabiliyorum fakat ekran geri gelmiyor. Oyun sırasında ekran kartı sıcaklığı 78–81 derece aralığında geziniyor ve hiçbir zaman 81 dereceyi geçmiyor, işlemci ise 65–70 derece civarında çalışıyor, yani sıcaklık değerleri gayet normal. Bu yüzden sorunun ısınmadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Daha çok PSU'dan şüpheleniyorum çünkü güç kaynağında belirgin bir coil whine var ve sistem yük altına girdiğinde elektronik aksamdan gelen ince sesler, hafif bir gıcırdama benzeri sesler duyuluyor. Windows Olay Görüntüleyici'nde de çökme anına dair net veya açıklayıcı bir hata kaydı göremedim. Bu belirtilere bakınca sizce sorun güç kaynağı kaynaklı olabilir mi, benzer bir durum yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunlu bir PSU saatli bomba gibidir, tamamen bozulduğu anda yanında başka sistem parçalarını da götürebilir. Kullanmak sizin bileceğiniz iş, uyarısı bizden. Tabii sizin PSU kesin sorunludur demiyorum onu da belirteyim; şu an PSU ihtimali üzerinde yoğunlaştık. Bence PSU değişince sorununuz çözülecek yani PSU problemli.

1770558767864.webp

Hocam siz söylemeden önce bir test daha yaptım sadece ekran kartını yüke soktum gene aynı dakikalarda sistem kilitlendi.
Bunları da aralıklarla çektim, şimdi sistemi kapatıyorum PSU gelene kadar açmıyorum hocam :thumbsup:

test.webp

test2.webp

test3.webp

@Ateş Hekimoğlu

1770806127215.webp

Hocam gene aynı durum pek bir fayda etmedi.

Dosya Ekleri

• test3.webp
    test3.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Yok hayır işlemciye yaptım fakat karta yapmadım.
Normalde 300 Watt çekmesi lazımken 230'larda tıkanıyor ve buna rağmen 78 derece görüyor, fanlar da 3400 rpm dönüyor. Sanırım fan arızası çıkardı ve ısınmamak için kendi kısıyor, ağır bir oyuna falan girince de kökten gidiyor. Kartın garip çalıştığını daha yeni fark ettim. Nereden almıştın ve kaç gün oldu?

Normalde 300 watt çekmesi lazımken 230'larda tıkanıyor ve buna rağmen 78 derece görüyor, fanlar da 3400 RPM dönüyor. Sanırım fan arızası çıkardı ve ısınmamak için kendi kısıyor, ağır bir oyuna falan girince de kökten gidiyor. Kartın garip çalıştığını daha yeni fark ettim. Nereden almıştın ve kaç gün oldu?

Hocam Sahibinden'den aldım fakat sıfır yani %100 eminim açılmamış kutu güvenilir birisinden aldım kartı. Jelatinini falan ben söktüm faturası garantisi duruyor hala.

Hocam Sahibinden'den aldım fakat sıfır yani %100 eminim açılmamış kutu güvenilir birisinden aldım kartı. Jelatinini falan ben söktüm faturası garantisi duruyor hala.
Aldığın yer ile görüşmeyi dener misin? Kart bozuk olabilir. Normalde böyle bir şey denk gelmemesi lazımdı, neden oradan almıştın?

Son düzenleme: