İşlemci termal eşiğe geldiğinde sistemi kapatır zaten, sıcaklıktan zarar görme durumu olmaz, kendini korur.

Ayrıca bu bahsettiğimiz tüketimler tam yük esnasında gerçekliyor, oyunlarda çok daha az tüketim olacak.
Gene sizden başka fikir belirten, yardımcı olmaya çalışan yok aslında fikir almak amaçlı açmıştım :D
Peki sizden şunu rica etsem ; https://www.dark.com.tr/dark-maxima...b3-0-1xtype-c-rf-kontrollu-oyuncu-kasasi.html
Kasam bu ve destekliyor gözüküyor ama kaçırdığım bir şey olmaması açısından benim için tekrar kontrol eder misiniz hava soğutmanın sığıp sığmayacağı konusunu ? Çok şey istiyorum kusura bakmayın :(

9700X alacağım hocam karar verdim, sizce indirim kovalamalı mıyım ?

Son düzenleme:
Kasayı inceleyip önermiştim, 165mm diyor, yanlışlık yoksa sıfıra sıfır sığacak, blok değil de ortadaki fan yüzünden, o çıkıntı yapıyor.

Aceleniz yoksa indirim kovalanır tabii ki.

Kasayı inceleyip önermiştim, 165mm diyor, yanlışlık yoksa sıfıra sıfır sığacak, blok değil de ortadaki fan yüzünden, o çıkıntı yapıyor.

Aceleniz yoksa indirim kovalanır tabii ki.
Teşekkürler tekrardan hocam. Peki bu kadar 0'a 0 sığması soğutma konusunda bir eksiklik yaratır mı ? Mantığıma göre yaratacaktır lakin havayı düz zemine aktarıp kendine getirme durumundan dolayı yoksa böyle bir mantık kuramaz mıyız ?

Hiçbir dezavantajı yok, fanları zaten çok kuvvetli, önden alıp arkaya atacak, sıfıra sıfır olan kısım yan cam.

İşlemci ile kasanın camı arasında mesafe önemli, isterseniz sizde ölçün orayı, 165 mm'den az olmamalı.

Hiçbir dezavantajı yok, fanları zaten çok kuvvetli, önden alıp arkaya atacak, sıfıra sıfır olan kısım yan cam.

İşlemci ile kasanın camı arasında mesafe önemli, isterseniz sizde ölçün orayı, 165 mm'den az olmamalı.
Tekrardan sağolun hocam. 9700X + soğutucuyu alıp sistemi DDR5'e geçireyim artık :)

Dediğiniz gibi kasanın özelliklerinde yazdığına göre basit bir ölçümde de hata yapmazlar diye düşünüyorum.

Soğutma konusunda fark var Commander çok daha iyi, ses olayını siz ayarlayacaksınız, tam hızda bütün soğutucular sesli çalışır.

Soğutma konusunda fark var Commander çok daha iyi, ses olayını siz ayarlayacaksınız, tam hızda bütün soğutucular sesli çalışır.
Tekrardan sizi yoruyorum hocam :D 9800X3D alacağım bugün yarın. Ramlerde sorun yoktur biliyorum ama gördüğüm şeyin ne olduğunu öğrenmek istedim ;
1750498358387.webp

Anakart uyumluluğunda ram gözüküyor, 6000mhz'de görünüyor tabii ki ama SPD Speed 4800 olan şey nedir tam olarak, 6000mhz de çalışacak demi bir sorun yok yani remlerle alakalı ?

Ona stok frekans 6000 MHz'e de OC ile çıkılan frekans diyebiliriz, yani XMP, EXPO açıp RAM'e OC yapılıyor, kendi halinde bırakırsanız 4800'de çalışıyor.